Matsuhisa Athens

15,5

Παραμένοντας ένα από τα γοητευτικότερα εστιατόρια των Αθηνών και της αττικής ριβιέρας, το «Matsuhisa Athens» αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς για τη γαστρονομία της πόλης.

Matsuhisa Athens

Tηλ:

Τιμές:

€90 - €190

Παραμένοντας ένα από τα γοητευτικότερα εστιατόρια των Αθηνών και της αττικής ριβιέρας, το «Matsuhisa Athens» αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς για τη γαστρονομία της πόλης.

Matsuhisa Athens - εικόνα 1

Πάρτι στη Ριβιέρα: Δεν είναι μόνο ότι η βεράντα του ανοίγεται στον ατμοσφαιρικό κόλπο της Βουλιαγμένης, είναι ότι το «Matsuhisa Athens» αποκτάει­ το καλοκαίρι ένα σπέσιαλ raison d’etre, την party ατμόσφαιρα που βρίσκεται στο απόγειό της. Τα στρογγυλά τραπέζια τα οποία συγκεντρώνουν τις μεγάλες οικογενειακές ή φιλικές παρέες, στην πλειονότητά τους 30 και 40 plus, υλοποιούν με τον πιο ξεκάθαρο και χαρούμενο τρόπο αυτό που κυρίως οι Αμερικανοί αποκαλούν «dinner party». Οι ηλικίες, βεβαίως, επεκτείνονται και στους μεγαλύτερους. Το βράδυ κυλάει χαζεύοντας τα φώτα, το ηλιοβασίλεμα και τα σκάφη­ αρόδο, πίνοντας σάκε και πολύ ωραία κοκτέιλ και, φυσικά, τρώγοντας ένα από τα καλύτερα σούσι της Ελλάδας.

Matsuhisa Athens - εικόνα 2

Summer omakase and more: Το ανανεωμένο καλοκαιρινό omakase είναι μια πρόταση με καλή σχέση ποιότητας-τιμής, καθώς με € 60 για έξι πιάτα σού δίνει τη δυνατότητα να δοκιμάσεις την ουσία της γευστικής πρότασης του μετρ Nobu. Ξεκινώντας με ένα άψογα τηγανισμένο, τραγανό γαριδάκι ως ορεκτικό πρελούδιο περνάμε σε έναν από τους signature τρόπους μαγειρέματος των θαλασσινών, το περίφημο new style seafood, που στην περίπτωσή μας ήταν καλαμάρι «ψημένο» μόλις σε καυτό σησαμέλαιο, έτσι που η ωμότητα και η άψογα μαστιχωτή υφή του ντύνονται με μια αιθέρια umami νοστιμάδα. Του πάνε πολύ η θαλασσινή πικράδα αβγών σολομού μαζί με σουσάμι, βότανα και μια φανταστική ξινούτσικη σάλτσα με λεμόνι yuzu και σόγια, η οποία υπογραμμίζει ακόμη περισσότερο το umami του.

H σαλάτα μαριναρισμένων μανιταριών eryngii είναι άλλη μία σπουδή στην υπαρξιακή γευστικότητα του umami, μια και αυτή η φυτική πρωτεΐνη περιωπής είναι ποτισμένη από τη νοστιμιά ­μιας τρουφάτης σάλτσας και πασπαλισμένη με λευκό dry miso. Το black cod miso, πάλι, το signature πιάτο του Nobu, ήρθε άψογο –καλύτερο από όλες τις φορές που το έχω φάει τα τελευταία χρόνια–, με φανταστική, αλαβάστρινη υφή και μια ανάλαφρη (λόγω yuzu) διάχυτη νοστιμάδα, συνοδευόμενο από ταιριαστό κανταΐφι. Στο δίλημμα τόνος ή βοδινό black angus προσωπικά ψηφίζω –με βραχεία κεφαλή είναι η αλήθεια– υπέρ του τόνου.

Eιδικά στη βερσιόν αυτού του καλοκαιριού, όπου το κομμάτι toro (αρχικά μαγειρεμένο εν κενώ και στη συνέχεια περασμένο από τη σχάρα), σε έναν απίθανο συνδυασμό al dente μετά τρυφεράδας, παίρνει λατινοαμερικάνικους τόνους με αβοκάντο, καυτερούτσικο τσίλι και μια πολύ ξινή σάλτσα από lime, σόγια και σησαμέλαιο. Δεν θέλω όμως να αδικήσω και το σούπερ τρυφερό και γευστικό βοδινό με «πράσινη» κάψα πιπεριάς jalapeno, κόλιανδρο και γλύκα καλαμποκιού. Εξαιρετικά είναι, όπως πάντα, και τα σούσι του «Matsuhisa», με τα nigiri (γαρίδα, τόνος, λαβράκι, σολομός) που δοκίμασα να φυσάνε πάνω στο ντελικάτο και μυρωδάτο ρύζι.

Όσον αφορά το φινάλε, δοκιμάστε τα πολύ καλά και πρωτότυπα γλυκά τους, όπως η ανανεωμένη miso caramel flan με βελούδινη κρέμα και παγωτό φιστικοβούτυρο αλλά και η κρέμα λευκής σοκολάτας μαζί με παγωτό με εσπεριδοειδή πάνω σε τραγανό, όλο γευστικό άρωμα crispy ρυζιού και καλαμποκιού με αφρό πράσινου τσαγιού macha. Εκτός από σάκε και κρασί, υπάρχουν αρκετά εξαιρετικά κοκτέιλ διά χειρός του bartender Χάρη Γεωργόπουλου για να συνοδεύσετε το φαγητό σας.

Η επίσκεψη του κριτικού στο εστιατόριο έγινε στις 22/7.

MATSUHISA ATHENS (Ξεν. «Astir Palace»),
Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, 2108960510.
Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά, βράδυ.
Τιμές: € 68-95 (το άτομο χωρίς ποτά και κουβέρ).
Πρόσβαση ΑμεΑ: Ναι.
Πάρκινγκ: Valet service.

Επεξήγηση βαθμολογίας

Κακό:

12/20 και κάτω

Αδιάφορο:

12,1/20 έως 12,4/20

Μέτριο:

12,5/20 - 12,9/20

Ενδιαφέρον:

13/20 έως 13,9/20

Καλό:

14/20 έως 14,9/20

Πολύ καλό:

15/20 έως 16,4/20

Εξαιρετικό:

16,5/20 έως 17,9/20

Άριστο:

18/20 έως 20/20

↑ Βέλος προς τα πάνω (π.χ. 13/20 ↑):

το εστιατόριο είναι καλύτερο από το βαθμό του, χωρίς να αγγίζει το επόμενο βαθμολογικό σκαλοπάτι.

Οι κριτικοί του «α» επισκέπτονται ανώνυµα τα εστιατόρια και όλα τα έξοδα καλύπτονται από το περιοδικό.

Περισσότερες πληροφορίες

Matsuhisa Athens

Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
  • Ethnic κουζίνες

Read Next

MORE FROM

Εστιατόρια

Over Water / Sani Resort, Χαλκιδική

Σε μια ήσυχη ατμοσφαιρική βεράντα, με πανοραμική θέα στη μαρίνα του Sani Resort, το γαστρονομικό εστιατόριο του ξενοδοχείου "Sani Asterias" παρουσιάζει τη γαστρονομική ματιά της διεθνούς star-chef Stephanie Le Quellec μέσα από πιάτα-σύμβολα της γαλλικής γαστρονομίας, περασμένα από από Mediterranean - comfort φίλτρο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
08/08/2024