Testaccio Organic

13 ↑

Με βιολογικό προφίλ επανεμφανίστηκε το όμορφο καφέ-εστιατόριο της Βουλιαγμένης, που απέκτησε τη δική του αγορά και εμπλούτισε την κουζίνα του με υγιεινές, υψηλής διατροφικής αξίας προτάσεις, χωρίς να ξεχνάει και τα ιταλικά στην «ιδιόλεκτο» του Κώστα Τσίγκα.

Testaccio Organic

Με βιολογικό προφίλ επανεμφανίστηκε το όμορφο καφέ-εστιατόριο της Βουλιαγμένης, που απέκτησε τη δική του αγορά και εμπλούτισε την κουζίνα του με υγιεινές, υψηλής διατροφικής αξίας προτάσεις, χωρίς να ξεχνάει και τα ιταλικά στην «ιδιόλεκτο» του Κώστα Τσίγκα.

Testaccio Organic - εικόνα 1

Στο «Testaccio», που ντεμπουτάρισε πέρυσι στο χώρο που επί χρόνια στέγαζε το «Casa di Pasta» της Βουλιαγμένης, πατώντας με το ένα πόδι σε ιταλικό εστιατόριο και με το άλλο σε steak house, η ανοιχτόκαρδη μέσα-έξω αίσθηση και το κομψά ντιζαϊνάτο περιβάλλον (πάτωμα-σκακιέρα, ξύλινα τραπέζια και μοντέρνα φερ φορζέ με φόντο την πρασινάδα της αυλής) παραμένουν απαράλλακτα. Αυτό που άλλαξε τώρα που διανύει το δεύτερό του καλοκαίρι είναι ότι έχοντας προσθέσει στο όνομά του τη λέξη «Organic», η οποία σηματοδοτεί τη στροφή του προς μια bio λογική, έχει πια και δική του αγορά, που τα πρωινά (ξεκινάει από τις εννιά) επεκτείνεται μέχρι την είσοδο σχεδόν, καταλαμβάνοντας ένα μεγάλο κομμάτι του χώρου.

Θα δεις κασονάκια γεμάτα βιολογικά φρούτα και λαχανικά μικρών παραγωγών, ενώ στις προθήκες και στα ψυγεία θα βρεις βιολογικά τυριά και αλλαντικά χωρίς φωσφορικά και θειώδη, ψωμί Εσσαίων, κρίθινα παξιμάδια και kamut (αρχαίος σπόρος κι αυτός, αντίπαλο δέος της κινόα), ζυμαρικά dinkel, καστανό ρύζι, όσπρια, μούσλι, αποξηραμένα μούρα και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς. Και κρέας μπορείς ν’ αγοράσεις, βιολογικό κι αυτό.

Testaccio Organic - εικόνα 2

Έχουν δε και το δικό τους βιολογικό ψωμί με φυσικό προζύμι. Είναι ωραία φάση εκεί που έχεις βγει για φαγητό να φεύγεις με ένα χάρτινο σακουλάκι με βιολογικό καφέ, σνακ για το γραφείο ή τα υλικά για να μαγειρέψεις για την επομένη κι είναι λογικό η συγκατοίκηση εστιατορίου-αγοράς, αγαπημένη σε πολλές μητροπόλεις του εξωτερικού, να κερδίζει και στη χώρα μας έδαφος. Στο «Testaccio», μαζί με το market, και η κουζίνα ακολουθεί τη βιολογική οδό, εμπλουτίζοντας το ρεπερτόριό της με υγιεινές επιλογές σε πιάτα και συστατικά που καλύπτουν τις σύγχρονες διατροφικές ανάγκες/τάσεις.

Στο μεσημεριανό μενού, π.χ., βρίσκεις αβγά τηγανητά με πέστο από άγρια χόρτα, φύτρες και ηλιόσπορο, μια κρύα σούπα με λαχανικά, μανιτάρια και κριθάρι, pecorino Romano και γάλα αμυγδάλου ή μια σαλάτα με κινόα, ψητά παντζάρια, ραπανάκι και ντρέσινγκ με χαρίσα. Απ’ ό,τι έμαθα το εστιατόριο το προτιμούν και αρκετοί αθλητές (έχει μπόλικους η περιοχή). Στα βραδινά του πιάτα ο Κώστας Τσίγκας «επιστρέφει» αρκετά στον επίσης δικό του κατάλογο του περασμένου καλοκαιριού. Τα δημοφιλή crostini, λόγου χάρη, δεν λείπουν.

Testaccio Organic - εικόνα 3

Αυτήν τη φορά οι λεπτές φετούλες ψωμιού καλύπτονταν με βιολογικά συκωτάκια πουλιών σοταρισμένα (λίγο παραπάνω απ’ ό,τι θα έπρεπε) με κρασί Marsala, που παρέα με κουκουνάρι, ρικότα και ψητά σταφύλια, ήταν γλυκοφάγωτα. κι οι φύτρες κρεμμυδιού είναι ωραία πινελιά. Τα μοσχαρίσια γλυκάδια, που συνδυάζονται με μια χειροποίητη αλοιφή από πικάντικο φρέσκο λουκάνικο (σαν τη καλαβρέζικη nd’juja), φινόκιο και μαύρο σκόρδο που τους δίνει βάθος, είναι πραγματικά πλούσια σε γεύση κι αρώματα. Χάνουν όμως μερικούς πόντους στην εκτέλεση: τα ίδια τα γλυκάδια, ακόμη κι αν τα τιτλοφορήσεις «τραγανά», θα έπρεπε να είναι στο εσωτερικό τους πιο τρυφερά.

Testaccio Organic - εικόνα 4

Αν δεν θέλετε κρέας, οι al dente παπαρδέλες με τα σπαράγγια, τον αρακά και τα βιολογικά μανιτάρια morilles, δεμένα με κρέμα λαχανικών, είναι καλοφτιαγμένες και χωρίς να είναι φαντεζί έχουν τον τρόπο τους να σε κερδίζουν. Υπάρχουν επίσης οι πίτσες με ωραία, λεπτή και τραγανή ζύμη. Αυτή με το παντζάρι, την γκοργκοντζόλα, το κατσικίσιο τυρί και λίγο πικάντικο μέλι τρούφας, ήπια, μια ιδέα γλυκιά, ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. την παράσταση όμως έκλεψε η σιτσιλιάνικη που ανήκε στα πιάτα ημέρας –τα οποία εκτίμησα το γεγονός ότι τα παιδιά του σέρβις τα απαριθμούν μαζί με τις τιμές τους– και συνδύαζε ρικότα, τη δικιά τους μοτσαρέλα, σέσκουλα και καραμελωμένα κρεμμύδια. πραγματικός γευστικός δυναμίτης.

Testaccio Organic - εικόνα 5

Δοκίμασα και το βιολογικό κοτόπουλο με καρότο, κολοκυθάκι, ντοματίνια και μυρωδικά, πάνω σε ρευστή πολέντα, με σποράκια από καλαμπόκι και λίγο λάδι τρούφας, που παίζει στο ταμπλό του comfort food με γήινη θαλπωρή. Για γλυκό μάς έφεραν μπάρα με σοκολάτα, flakes μπανάνας και παγωτό σουσάμι, το οποίο αν έχεις τραβήξει υγιεινή πορεία είναι εντάξει, αλλά νομίζω ότι μιας και το όλο concept δεν είναι αυστηρά light, δεν θα ήταν άσχημη και καμιά πιο αμαρτωλή επιλογή.

Η επίσκεψη της κριτικού στο εστιατόριο έγινε στις 9/6.

TESTACCIO ORGANIC Λητούς 2 & Απόλλωνος, Βουλιαγμένη, 2108964112. Ωράριο λειτουργίας: All-day. Τιμή: € 35-55 (το άτομο χωρίς ποτά και κουβέρ). Πρόσβαση ΑμεΑ: Ναι. Πάρκινγκ: Υπάρχει παρκαδόρος.

Επεξήγηση βαθμολογίας

Κακό:

12/20 και κάτω

Αδιάφορο:

12,1/20 έως 12,4/20

Μέτριο:

12,5/20 - 12,9/20

Ενδιαφέρον:

13/20 έως 13,9/20

Καλό:

14/20 έως 14,9/20

Πολύ καλό:

15/20 έως 16,4/20

Εξαιρετικό:

16,5/20 έως 17,9/20

Άριστο:

18/20 έως 20/20

↑ Βέλος προς τα πάνω (π.χ. 13/20 ↑):

το εστιατόριο είναι καλύτερο από το βαθμό του, χωρίς να αγγίζει το επόμενο βαθμολογικό σκαλοπάτι.

Οι κριτικοί του «α» επισκέπτονται ανώνυµα τα εστιατόρια και όλα τα έξοδα καλύπτονται από το περιοδικό.

Read Next

MORE FROM

Εστιατόρια