Dai Due Amici

13,5

Το καινούργιο ιταλικό εστιατόριο του Χαλανδρίου είναι πολύ όμορφο, έχει δυνατή κουζίνα και ανανεώνει τη γευστική σκηνή της Μπότας στην Αθήνα.

Dai Due Amici

Το καινούργιο ιταλικό εστιατόριο του Χαλανδρίου είναι πολύ όμορφο, έχει δυνατή κουζίνα και ανανεώνει τη γευστική σκηνή της Μπότας στην Αθήνα.

Dai Due Amici - εικόνα 1

Η μοντέρνα trattoria είναι εδώ. Με το που μπαίνεις στο μαγαζί νιώθεις την αύρα μιας στιλάτης οικειότητας να σε χαϊδεύει. Το πρώτο εντυπωσιακό στοιχείο είναι ένας κάναβος με φωτισμένα γαλακτερά τζάμια σε στιλ Bauhaus που αναδεικνύει το ψηλοτάβανο χολ της εισόδου και συνεχίζεται πάνω από την ανοιχτή κουζίνα. Αποπνέει τη γοητεία παλιάς αρχιτεκτονικής, για την οποία ήδη σε έχει προϊδεάσει η διάφανη, διαμορφωμένη στο ίδιο στιλ πρόσοψη. Στο πάτωμα, η εντυπωσιακή λωρίδα με μια σύνθεση από πλακάκια με ασπρόμαυρα γεωμετρικά σχήματα, τρίγωνα και τετράγωνα, δίνει ζωντάνια και αισθητική δύναμη στο χώρο.

Αυτά τα δύο δυναμικά στοιχεία έχουν συνδυαστεί με μια θερμή υποδοχή στο έμπα, υλοποιημένη από μια ροτόντα πάνω στο ωραίο ξύλινο πάτωμα, με τον τοίχο γεμάτο κάδρα ασπρόμαυρων και έγχρωμων φωτογραφιών από ιταλικές ταινίες, και στη γωνία μια παλιά κασέλα. το σύνολό τους θυμίζει τραπεζαρία σπιτιού. Στη συνέχεια, το βλέμμα πλανάται στην υπόλοιπη σάλα, όπου τα μικρότερα τραπέζια, τοποθετημένα το ένα δίπλα στο άλλο μπροστά από μια σκούρα μπουαζερί, δημιουργούν την αίσθηση ενός μακρού μοναστηριακού τραπεζιού. καθώς ο κόσμος κάθεται, η χαρούμενη αίσθηση ενός οικογενειακού τσιμπουσιού αρχίζει να δημιουργείται και τα vibes του σκορπίζονται στον αέρα.

Τώρα βέβαια, που ο καιρός έχει ζεστάνει, η δράση μεταφέρεται σ’ έναν κουκλίστικο κήπο με λουλουδιασμένες γλάστρες πάνω στη σανιδένια επένδυση του τοίχου. Δίπλα του, πάντως έχει ακόμη μια σάλα που σχηματίζει «Γ» με την κυρίως. Σε όλους τους χώρους, οι AUDO Architects έχουν καταφέρει να αποδώσουν με όμορφο και σύγχρονο τρόπο τη θέρμη της ιταλικής τρατορίας.

Dai Due Amici - εικόνα 2

Cucina molto buona: Νιώθεις ευτυχία όταν μια ωραία εικόνα και μια φιλόξενη ατμόσφαιρα συνοδεύονται από καλό φαγητό. Και στο «Dai Due Amici» η καλή μέρα φάνηκε με το που έφτασαν στο τραπέζι τα ωραία homemade ψωμάκια με το βούτυρο όμορφα σερβιρισμένο μέσα σε γυάλινη κονσέρβα, μαζί μ’ ένα πολύ ενδιαφέρον amuse bouche: απαλό μπλίνι πατάτας και πάνω του μια εύγευστη μελιτζανοσαλάτα. Και κατόπιν τρως μια parmigiana napoletana και νιώθεις πως μια απλή ναπολιτάνικη σπεσιαλιτέ μπορεί να εξελιχθεί σε πιάτο επιπέδου μ’ ένα φιλί γκουρμέ εκσυγχρονισμού. ένας πύργος από κομμάτια άψογα ψημένης μελιτζάνας με αλαβάστρινη υφή και ελαφράδα που ανάμεσά τους έχουν λιωμένη μοτσαρέλα, σάλτσα ντομάτας με βασιλικό και βαθιά umami νοστιμιά και, φυσικά, ένταση παρμεζάνας στην κορυφή.

Μιλάμε για εξαιρετίκ ηλιόλουστη γεύση. Κατόπιν δοκίμασα ένα νεοπαραδοσιακό πιάτο επιπέδου που το συγκαταλέγω στα πιο έξυπνα που έχω δοκιμάσει το 2016. Διαβάζεις στο μενού «μαύρος μπακαλιάρος» και περιμένεις black cod, αλλά αυτό που σου φέρνουν είναι 4 κατάμαυρες πεντατράγανες κροκέτες πάνω σε μαύρη πέτρα. το ωραίο κουρκούτι του είναι βαμμένο με μελάνι σουπιάς και στο εσωτερικό του έχει ζουμερό και γευστικότατο μπακαλιάρο που συνδυάζεται ωραία με μια λεμονοσαφρανέ σπιτική μαγιονέζα.

Dai Due Amici - εικόνα 3

Το μαύρο είναι φαίνεται το χρώμα της επιτυχίας στο «Dai Due Amici», καθώς το καλύτερο πιάτο του by far από τις υπόλοιπες νοστιμιές του ήταν το μαύρο ριζότο: εξαιρετικά μελωμένο και al dente, με βαθύτατη θαλασσινή νοστιμιά και ταιριαστή κρέμα φινόκιο, κινείται σε ανώτερη κατηγορία και θα γίνει ακόμη καλύτερο αν καρυκεύσουν τις ροδέλες του ψητού καλαμαριού. Χειροκρότησα αυθορμήτως το πιάτο και τον σεφ Χάρη Παπάζογλου και περάσαμε στα ζυμαρικά.

Η σωστή τεχνική του σεφ, με την πάστα να έρχεται βρασμένη al dente με ακρίβεια δευτερολέπτου, επιβεβαιώθηκε σε όλα τα πιάτα που δοκιμάσαμε. Στο σπαγκέτι με σκορπίνα χάρηκα τη βαθιά αφοπλιστική νοστιμάδα του ψαριού σε μια σάλτσα φτιαγμένη μάλλον από τα κόκαλά του, και φυσικά τη σάρκα του. Οι παπαρδέλες με μανιτάρια, τρούφα και φασκόμηλο έχουν κλασική νοστιμιά την οποία όμως αδυνάτιζε το στεγνό κοτόπουλο.

Dai Due Amici - εικόνα 4

Για να είμαι ειλικρινής περίμενα καλύτερη την ανανεωτική πρόταση σερβιρίσματος της καρμπονάρας με αβγό ποσέ. Σπαγκέτι και guanciale από μάγουλα χοιρινού (όντως ανώτερο από μπέικον) ήταν εξαιρετικά, αλλά δυστυχώς, ανακατεύοντας το αβγό με το πεκορίνο για να δημιουργηθεί η κρέμα τους, έσπασε η ισορροπία του πιάτου από την υπερβολική ένταση του κρόκου. άρα χρειάζονται αναθεώρηση οι αναλογίες των υλικών ή ο τρόπος σερβιρίσματος. Η σαλάτα με αγκινάρες, πρασινάδες, ντοματίνια, τραγανά κολοκύθια και ντελικάτο προσούτο Σαν Ντανιέλε με ελαφρώς πικάντικο ντρέσινγκ είναι συμπαθής και καλοφτιαγμένη. Κρατήστε χώρο διότι τα επιδόρπια είναι δυνατός πειρασμός. Πολύ καλά και σοφιστικέ τα τραγανιστά canolli γεμιστά με κρέμα μασκαρπόνε, παγωτό βανίλια, σάλτσα καραμέλας και δυνατές τελείες λεμονιού. Ακόμη καλύτερη η lemon pie με την αέρινη ιταλική μαρέγκα και την ιδιαιτέρως δροσιστική κρέμα λεμονιού.

H επίσκεψη του κριτικού στο εστιατόριο έγινε στις 26/5

DAI DUE AMICI Αγίου Γεωργίου 28, Χαλάνδρι, 2168009600. Ωράριο λειτουργίας: Κυριακή μόνο μεσημέρι. Δευτέρα κλειστά. Τιμή: € 28-35 (το άτομο χωρίς ποτά και κουβέρ). Πρόσβαση ΑμεΑ: Ναι. Πάρκινγκ: Στους γύρω δρόμους.

Επεξήγηση βαθμολογίας

Κακό:

12/20 και κάτω

Αδιάφορο:

12,1/20 έως 12,4/20

Μέτριο:

12,5/20 - 12,9/20

Ενδιαφέρον:

13/20 έως 13,9/20

Καλό:

14/20 έως 14,9/20

Πολύ καλό:

15/20 έως 16,4/20

Εξαιρετικό:

16,5/20 έως 17,9/20

Άριστο:

18/20 έως 20/20

↑ Βέλος προς τα πάνω (π.χ. 13/20 ↑):

το εστιατόριο είναι καλύτερο από το βαθμό του, χωρίς να αγγίζει το επόμενο βαθμολογικό σκαλοπάτι.

Οι κριτικοί του «α» επισκέπτονται ανώνυµα τα εστιατόρια και όλα τα έξοδα καλύπτονται από το περιοδικό.

Read Next

MORE FROM

Εστιατόρια

Over Water / Sani Resort, Χαλκιδική

Σε μια ήσυχη ατμοσφαιρική βεράντα, με πανοραμική θέα στη μαρίνα του Sani Resort, το γαστρονομικό εστιατόριο του ξενοδοχείου "Sani Asterias" παρουσιάζει τη γαστρονομική ματιά της διεθνούς star-chef Stephanie Le Quellec μέσα από πιάτα-σύμβολα της γαλλικής γαστρονομίας, περασμένα από από Mediterranean - comfort φίλτρο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
08/08/2024