Suba

13

Sushi σε μεγάλη ποικιλία, λίγα, καλά κοκτέιλ και προσιτές για το είδος τιμές σε ένα χαλαρό χώρο με ξεχωριστή αισθητική άποψη στα βόρεια προάστια.

Suba

Sushi σε μεγάλη ποικιλία, λίγα, καλά κοκτέιλ και προσιτές για το είδος τιμές σε ένα χαλαρό χώρο με ξεχωριστή αισθητική άποψη στα βόρεια προάστια.

Suba - εικόνα 1

Το πρώτο πράγμα που σε εντυπωσιάζει με το που μπαίνεις στο «Suba» είναι οι δύο φωτισμένες κολόνες που ανοίγουν σε σχήμα βεντάλιας δίνοντας την ψευδαίσθηση ότι στηρίζουν την ξύλινη οροφή. Γενικά το μαγαζί είναι ζεστό, φιλόξενο και με άποψη, αλλά αυτός ειδικά ο χώρος με την όμορφη μπάρα από τη μια πλευρά και το πάσο της ημιανοιχτής κουζίνας από την άλλη, δίνει τον τόνο. Κατά τα άλλα το ξύλο, το πράσινο και τα μπαμπού, στο χώρο των καπνιζόντων, δημιουργούν ένα σύνολο που κάνει πραγματικά ευχάριστη την παραμονή.

Το «Suba», όπως προκύπτει και από το όνομά του (SUshi BAr), είναι ένα εστιατόριο που δίνει έμφαση στο sushi, σε καμία όμως περίπτωση, παρά την όμορφα στημένη μπάρα, δεν είναι bar-restaurant όπως το αδελφό «Bellini» ακριβώς δίπλα. Το section του bar, εκτός από τα γνωστά κλασικά προτείνει τέσσερα signature μεταξύ των οποίων και ένα πολύ καλό Samurai (ρούμι, μέλι, wasabi, mango, lime), το οποίο αξίζει να δοκιμάσετε. Η λίστα για κρασί, μπίρα και sake είναι επίσης πολύ μικρή και δεν δίνει πολλές δυνατότητες για κάτι πιο ιδιαίτερο.

Suba - εικόνα 2

Σε ό,τι αφορά τώρα το κυρίως θέμα του «Suba», δηλαδή το sushi και τα λοιπά ιαπωνίζοντα πιάτα, η εικόνα, χωρίς να διεκδικεί πρωτεία, είναι καλή και με θετικό πρόσημο ως προς τις τιμές. Ο χώρος ισορροπεί αξιοπρεπώς ανάμεσα στο upperclass και στο απλό minimal low-cost, και σ’ αυτό το είδος κουζίνας το τελευταίο κάθε άλλο παρά δεδομένο είναι. Το μενού προτείνει μια μεγάλη σειρά από sushi, πολλά πιάτα που παραπέμπουν σε καρπάτσιο/ταρτάρ και μόλις τέσσερα κύρια πιάτα, περιγράφοντας με εύγλωττο τρόπο την ιδεολογική κατεύθυνση του μαγαζιού σε γευστικό επίπεδο.

Το nigiri με καβούρι είναι ενδιαφέρον όπως και το maki με σολομό και αβοκάντο. Ένσταση έχω κυρίως για το maki shizukesa, στο οποίο η τηγανητή γαρίδα σε κουρκούτι υπερβαίνει τα ανεκτά όρια λαδερής αίσθησης. Αντίθετα καλές εντυπώσεις αφήνει τόσο το καρπάτσιο χταποδιού με σόγια όσο και το gyoza (είδος ντάμπλιγκ) γεμιστό με γαρίδα. Το τελευταίο, εκτός από τη νόστιμη ισορροπημένη γέμιση, κερδίζει πόντους και από το γευστικά λεπτό φύλλο ζύμης που την περιβάλλει. Από τα κύρια πιάτα το black cod με σος miso ως ψάρι είναι αξιοπρεπές, η παρουσίασή του όμως (μπόλικη πρασινάδα δίπλα) είναι μάλλον ατυχής.

Τέλος το κοτόπουλο teriyaki είναι τρυφερό και νόστιμο, ενώ τα noodles με κοτόπουλο και γαρίδες δεν μπορώ να τα προτείνω. Μια γευστική αναθεώρηση είναι απαραίτητη. Η αίσθηση που αφήνει το «Suba» είναι γενικά καλή. Είναι ένα μαγαζί χαλαρό, αισθητικά ευχάριστο, με γευστικές προτάσεις που έχουν αδυναμίες μεν, συνολικά όμως δίνουν ένα καλό αποτέλεσμα. Αν σε αυτά προσθέσουμε και τις λογικές τιμές αξίζει τον κόπο να αποτελεί μια από τις επιλογές σας για τα βόρεια προάστια.

Η επίσκεψη του κριτικού στο εστιατόριο έγινε στις 23/3

SUBA Λεβίδου 11, Κηφισιά, 2108085586. Ωράριο λειτουργίας: Σάββατο, Κυριακή και μεσημέρι. Δευτέρα κλειστό. Τιμή: € 25-32 (το άτομο χωρίς ποτά και κουβέρ). Πρόσβαση ΑμεΑ: Όχι. Πάρκινγκ: Στους γύρω δρόμους.

Επεξήγηση βαθμολογίας

Κακό:

12/20 και κάτω

Αδιάφορο:

12,1/20 έως 12,4/20

Μέτριο:

12,5/20 - 12,9/20

Ενδιαφέρον:

13/20 έως 13,9/20

Καλό:

14/20 έως 14,9/20

Πολύ καλό:

15/20 έως 16,4/20

Εξαιρετικό:

16,5/20 έως 17,9/20

Άριστο:

18/20 έως 20/20

↑ Βέλος προς τα πάνω (π.χ. 13/20 ↑):

το εστιατόριο είναι καλύτερο από το βαθμό του, χωρίς να αγγίζει το επόμενο βαθμολογικό σκαλοπάτι.

Οι κριτικοί του «α» επισκέπτονται ανώνυµα τα εστιατόρια και όλα τα έξοδα καλύπτονται από το περιοδικό.

Read Next

MORE FROM

Εστιατόρια

Over Water / Sani Resort, Χαλκιδική

Σε μια ήσυχη ατμοσφαιρική βεράντα, με πανοραμική θέα στη μαρίνα του Sani Resort, το γαστρονομικό εστιατόριο του ξενοδοχείου "Sani Asterias" παρουσιάζει τη γαστρονομική ματιά της διεθνούς star-chef Stephanie Le Quellec μέσα από πιάτα-σύμβολα της γαλλικής γαστρονομίας, περασμένα από από Mediterranean - comfort φίλτρο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
08/08/2024