LoCamente

13 ↑

Μικρό και χαριτωμένο, το καινούργιο εστιατόριο της Νέας Ερυθραίας απλώνει στον καμβά του ένα πολύχρωμο, πολυταξιδεμένο, οικείο στη γεύση μενού, με καλή σχέση ποιότητας-τιμής.

LoCamente

Μικρό και χαριτωμένο, το καινούργιο εστιατόριο της Νέας Ερυθραίας απλώνει στον καμβά του ένα πολύχρωμο, πολυταξιδεμένο, οικείο στη γεύση μενού, με καλή σχέση ποιότητας-τιμής.

LoCamente - εικόνα 1

Οικοδέσποινα σε αυτό το μικρό, χειροποίητο εστιατόριο με την αύρα μπιστρό, που έκανε πριν από λίγο καιρό την εμφά­νισή του σε ένα ήσυχο σημείο της Νέας Ερυθραίας, είναι η Ελένη Τσανακλίδου-Παπουλή, σύζυγος του γνωστού σεφ Άρη Τσανακλίδη, ο οποίος γύρισε αρκετές κουζίνες της Αθήνας και του κόσμου (ΗΠΑ, Μεξικό, Ιαπωνία, Χονγκ Κονγκ κ.α.) μέχρι να αναλάβει τα τελευταία χρόνια το «Κuzina» στο Θησείο και στη Μύκονο. Cozy, χαλαρό και κουκλίστικα... ethnic, το άρτι αφιχθέν «LoCamente» σερβίρει φαγητό που τους αρέσει να τρώνε και στο σπίτι τους.

Το μενού αντικατοπτρίζει κάποιες συνήθειες κι εμπειρίες που μάζεψαν από τα ταξίδια τους και κάπως έτσι μια μικρή... γευσι-γραφική multi culti συλλογή απλώνεται στα τραπέζια. Ένα ταξίδι δεν είναι ποτέ ίδιο στα μάτια διαφορετικών ανθρώπων, όμως το φαγητό είναι φιλικό, με μποέμικη αύρα, χωρίς παραξενιές και γρίφους, ενώ απλό και οικείο είναι και το περιβάλλον: στην αυλίτσα έχει στηθεί ένα χαριτωμένο μικροσύμπαν με ζωγραφιστές γλάστρες και χτιστά καναπεδάκια, φορτωμένο μαξιλάρες, δίπλα από τις πρασινάδες στις πέργκολες με τα φαναράκια και τα βεραμάν παραθυρόφυλλα.

LoCamente - εικόνα 2

Οι πλούσιες φέτες φρέσκου ψωμιού με πάστα ντομάτας, όπως παλιά, και κονφί σκόρδου­ παρέα με ελιές Καλαμών και αντζούγιες ήταν ωραίο καλωσόρισμα. Η συνέχεια μας επιφύλασσε πολύ συμπαθητικά tacos γεμιστά με λεπτοκομμένα, ζουμερά χοιρινά μπριζολάκια, με λίγο pico de gallo, χοιρινά baby back ribs με σπιτική σάλτσα BBQ που αποφεύγει να γίνει πολύ γλυκιά και να σε λιγώσει αλλά και, επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς, μαριναρισμένες ντομάτες με μους φέτας και κομμάτια από τραγανό, σουσαμάτο κουλούρι Θεσσαλονίκης, μια σαλάτα απλή, της οποίας τα συστατικά δένουν όμορφα.

Από τα κυρίως δοκίμασα το λαβράκι­ στον ατμό με σος yuzu-σόγιας (η σόγια το κάνει λίγο αλμυρό, θα ισορροπούσε καλύτερα αν το yuzu είχε πιο αισθητή παρουσία), σερβιρισμένο με αχνιστό ανηθάτο μπασμάτι, το οποίο είναι καλή­ λύση για όσους προτιμούν κάτι ελαφρύ, και τα αλά Little Italy σπαγκέτι με κοκκινιστά κεφτεδάκια, πλούσια κι ελαφρά πικάντικη σάλτσα ντομάτας με μερικά φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού για «κερασάκι». ένα comfort food με τα όλα του, με σπιτίσια χροιά.

Τα μοσχαρίσια short ribs ήρθαν­ με νόστιμο πουρέ πατάτας που ζωηρεύει με λίγο wasabi. Το ίδιο το κρέας ωστόσο, παρότι τρυφερό (για την ακρίβεια κοβόταν­ με το πιρούνι), ήταν άνοστο. Οι fajitas ήταν ευχάριστες, τορτίγες που τις γεμίζεις κατά το δοκούν με μοσχαρίσια φιλετάκια, καραμελωμένες τρίχρωμες πιπεριές, pico de gallo, sour cream και σπιρτόζικο, λίγο παραπάνω­ ξινούτσικο guacamole.

Όσο για τα γλυκά, έχουν και άλλα, όμως το σκανδαλιστικό σιροπιαστό τσουρέκι με βύσσινο και μαστιχωτό, πραγματικά καλό παγωτό καϊμάκι σας το προτείνω. Το φαγητό σας θα το συνοδεύσετε είτε με κάποια οικονομική φιάλη κρασί, είτε με ελληνικές μπίρες, είτε με επίσης ελληνικά αναψυκτικά. Τέλος, από ό,τι έμαθα, από τις 15/8 μέχρι τη 1/9 το «LoCamente» θα κάνει τις πρώτες του διακοπές, οπότε προγραμματίστε ανάλογα την επίσκεψή σας.

Η επίσκεψη της κριτικού στο εστιατόριο έγινε στις 16/7.

Επεξήγηση βαθμολογίας

Κακό:

12/20 και κάτω

Αδιάφορο:

12,1/20 έως 12,4/20

Μέτριο:

12,5/20 - 12,9/20

Ενδιαφέρον:

13/20 έως 13,9/20

Καλό:

14/20 έως 14,9/20

Πολύ καλό:

15/20 έως 16,4/20

Εξαιρετικό:

16,5/20 έως 17,9/20

Άριστο:

18/20 έως 20/20

↑ Βέλος προς τα πάνω (π.χ. 13/20 ↑):

το εστιατόριο είναι καλύτερο από το βαθμό του, χωρίς να αγγίζει το επόμενο βαθμολογικό σκαλοπάτι.

Οι κριτικοί του «α» επισκέπτονται ανώνυµα τα εστιατόρια και όλα τα έξοδα καλύπτονται από το περιοδικό.

Read Next

MORE FROM

Εστιατόρια

Over Water / Sani Resort, Χαλκιδική

Σε μια ήσυχη ατμοσφαιρική βεράντα, με πανοραμική θέα στη μαρίνα του Sani Resort, το γαστρονομικό εστιατόριο του ξενοδοχείου "Sani Asterias" παρουσιάζει τη γαστρονομική ματιά της διεθνούς star-chef Stephanie Le Quellec μέσα από πιάτα-σύμβολα της γαλλικής γαστρονομίας, περασμένα από από Mediterranean - comfort φίλτρο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
08/08/2024