Ocean Basket

13

Casual ψαροφαγία σε νόστιμες γενναιόδωρες μερίδες και καλές τιμές

Ocean Basket

Casual ψαροφαγία σε νόστιμες γενναιόδωρες μερίδες και καλές τιμές

Ocean Basket - εικόνα 1

Η ιδέα είναι καλή και αυτό εκτός όλων των άλλων αποδείχτηκε και από τις εντυπώσεις που άφησε η επίσκεψη. Δεν θα ισχυρισθώ ότι η ταβέρνα δίπλα στη θάλασσα με το τηγανιτό γαυράκι, το φρέσκο ψάρι στον πάγο και τις λοιπές θαλασσινές προτάσεις δεν είναι μια cult εικόνα για τους κατοίκους αυτής της χώρας με τα άπειρα χιλιόμετρα παραλίας. Θα πω όμως ότι η πρόταση που κάνει το Ocean Basket θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό fish maniac που αναζητά μια casual δυνατότητα εξόδου με ισχυρό θαλασσινό πρόσημο.
Ο χώρος, μια μονοκατοικία στη Γλυφάδα, είναι ευχάριστος και ευρύχωρος με δύο μεγάλα πάσα για το service και μία μεγάλη τετράγωνη μπάρα στο κέντρο για το sushi. Ναι το μαγαζί έχει και sushi. Όχι από τα καλύτερα της πόλης, σίγουρα όμως επαρκές αν δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς αυτό. Κατά τα άλλα, τα οποία άλλωστε αποτελούν και το βασικό λόγο της επίσκεψης, οι γαρίδες, τα καλαμαράκια, τα μύδια και το φιλεταρισμένο ψάρι είναι τα βασικά στοιχεία που πρέπει να μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον σας και είμαι βέβαιος, αν φυσικά δεν έχετε κατά νου μια υψηλής γαστρονομίας πανδαισία, ότι θα το απολαύσετε.

Ocean Basket - εικόνα 2

Πιο αναλυτικά, οι γαρίδες, τρία διαφορετικά μεγέθη, έρχονται στο τραπέζι τραγανές, καθόλου στεγνές και, μάλλον, σου δημιουργούν την επιθυμία να ζητήσεις μία μερίδα ακόμη. Τα μύδια με μια πικάντικη κρεμώδη σος με λεμόνι και σκόρδο είναι σαρκώδη και τρώγονται ευχάριστα. Αν η σος ήταν λίγο λιγότερο κρεμώδης και περισσότερο σκορδάτη θα ήταν ακόμη καλύτερα. Αντίθετα, τα ποδαράκια από καλαμάρια είναι τραγανά με καλό τηγάνι και τρώγονται σαν στραγάλια, αλλά τα ξεχνάς εύκολα. Σε αντίθεση με τα baby καλαμαράκια, παρασκευασμένα με τρεις τρόπους που κερδίζουν τις εντυπώσεις. Για να τελειώνουμε με τη θάλασσα, το φιλέτο kingklip (ψάρι του Ατλαντικού υποθέτω) που δοκίμασα ήταν σωστά ψημένοκαι λευκόσαρκο, δεν είναι όμως ούτε μπαρμπούνι, ούτε καν κουτσομούρα. Όλα αυτά τα ενδιαφέροντα θαλασσινά έρχονται μαζί με τις σχετικές γαρνιτούρες. Εδώ η εικόνα είναι λίγο θαμπή. Οι πατάτες μάλλον είναι προκάτ, το ρύζι λίγο στεγνό, τα ψητά λαχανικά ενδιαφέροντα και το σπανάκι ίσως το καλύτερο από όλα. Τα επιδόρπια απλά κάνουν τη δουλειά τους. Γλυκαίνουν το στόμα.
Συνολικά το πρόσημο είναι εμφαντικά θετικό και αυτό φαίνεται από την επιτυχία σε διεθνές επίπεδο (η Ocean Basket αριθμεί 190 μαγαζιά σε 11 χώρες) και από την πληρότητα του χώρου την ημέρα της επίσκεψής μου. Οι τιμές είναι καλές και το φαγητό εκτός από καλό έχει και καλή σχέση ποιότητας-τιμής. Αν αναζητάτε μία casual ψαροφαγία που δεν θα σας απογοητεύσει, το Ocean Basket είναι place to be.

Επεξήγηση βαθμολογίας

Κακό:

12/20 και κάτω

Αδιάφορο:

12,1/20 έως 12,4/20

Μέτριο:

12,5/20 - 12,9/20

Ενδιαφέρον:

13/20 έως 13,9/20

Καλό:

14/20 έως 14,9/20

Πολύ καλό:

15/20 έως 16,4/20

Εξαιρετικό:

16,5/20 έως 17,9/20

Άριστο:

18/20 έως 20/20

↑ Βέλος προς τα πάνω (π.χ. 13/20 ↑):

το εστιατόριο είναι καλύτερο από το βαθμό του, χωρίς να αγγίζει το επόμενο βαθμολογικό σκαλοπάτι.

Οι κριτικοί του «α» επισκέπτονται ανώνυµα τα εστιατόρια και όλα τα έξοδα καλύπτονται από το περιοδικό.

Read Next

MORE FROM

Εστιατόρια

Over Water / Sani Resort, Χαλκιδική

Σε μια ήσυχη ατμοσφαιρική βεράντα, με πανοραμική θέα στη μαρίνα του Sani Resort, το γαστρονομικό εστιατόριο του ξενοδοχείου "Sani Asterias" παρουσιάζει τη γαστρονομική ματιά της διεθνούς star-chef Stephanie Le Quellec μέσα από πιάτα-σύμβολα της γαλλικής γαστρονομίας, περασμένα από από Mediterranean - comfort φίλτρο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
08/08/2024