Mezze

13,5

Ευχάριστο περιβάλλον, έντεχνη, ελληνική μουσική και καλοί μεζέδες. Ένας χώρος άξιος προσοχής με καλή σχέση ποιότητας τιμής.

Mezze

Tηλ:

Τιμές:

€20 - €25

Ευχάριστο περιβάλλον, έντεχνη, ελληνική μουσική και καλοί μεζέδες. Ένας χώρος άξιος προσοχής με καλή σχέση ποιότητας τιμής.

Mezze - εικόνα 1

Το σκηνικό είναι ελκυστικό. Στα ενδότερα (κυρίως αίθουσα) πολυκαιρισμένες πόρτες και πατζούρια από παλιά αθηναϊκά σπίτια, στους τοίχους και σιδεριές από μπαλκόνια στο ταβάνι αποτελούν τη βάση ενός σκηνικού που σε συνδυασμό με τα φωτιστικά κλπ. μικροαντικείμενα δημιουργούν ένα ευχάριστο σύνολο. Πιο έξω, στη «βεράντα» που αποτελεί τον καλοκαιρινό υπαίθριο χώρο αλλά τώρα, μέρες που είναι, περιβάλλεται από τζαμαρίες και έχει επαρκή θέρμανση η εικόνα είναι διαφορετική. Η εμπορική και πολυφωτισμένη Αγγέλου Μεταξά δημιουργεί ένα άλλο σκηνικό πιο κοσμικό με καλοβαλμένο κόσμο να χαζεύει τις επώνυμες βιτρίνες. Το σύνολο είναι ευχάριστο και κάνει το «Mezze» ελκυστικό.

Ελκυστικός είναι και ο κατάλογος των πιάτων αλλά αυτό είναι μάλλον αναμενόμενο από τη στιγμή που στην υψηλή εποπτεία της κουζίνας βρίσκεται ο καταξιωμένος και έμπειρος Νίκος Φωτιάδης. Δίπλα του ο νεαρός Κωνσταντίνος Μεριάνος με θητεία σε ελβετικά εστιατόρια και δεξιότητες που του επιτρέπουν να ελέγχει την ποιότητα των γεύσεων αποτελούν ένα αποτελεσματικό δίδυμο που διασφαλίζει τη γευστική επάρκεια του χώρου. Ο κατάλογος όπως επιβάλλει το είδος του μαγαζιού είναι μεγάλος και έχει προφανώς τη φιλοσοφία του μεζεδοπωλείου αν και αρκετά πιάτα είναι από μόνα τους γενναιόδωρα και χορταστικά επιπέδου εστιατορίου. Στο ρεπερτόριο υπάρχουν τόσο αυτά που σε ένα κλασικό εστιατόριο/ταβέρνα αποκαλούνται ορεκτικά όσο και κύρια με βάση το κρέας ή το ψάρι.

Mezze - εικόνα 2

Από τα πρώτα οι τυροκροκέτες είναι αέρινες το σαγανάκι τυριών πληθωρικό και νόστιμο και το μπουγιουρντί εξαιρετικός μεζές ούζου. Τα μαριναρισμένα φιλετάκια τσιπούρας έχουν πολύ καλή μαρινάδα με υπερτονισμένη όμως έντασή του «πνίγει» την θαλασσινή αύρα. Αντίθετα οι κολοκυθοκεφτέδες είναι γευστικά σωστοί αν και το λάδι «ακούγεται» με σχετικά υπερβολικό τρόπο. Στους κρεατομεζέδες η εντυπωσιακή σούβλα (για δύο άτομα) έχει ως φορτίο σωστά ψημένο και διακριτικά μαριναρισμένο κρέας σε γενναιόδωρη ποσότητα ενώ στο κεφάλαιο ψάρι must είναι η τσιπούρα (ολόκληρη ψημένη σε κρούστα αλατιού). Το συγκεκριμένο πιάτο (η τσιπούρα είναι ζουμερή και γευστική) μπορεί να θεωρηθεί και ως το εμβληματικό στοιχείο της συνολικής πρότασης. Για την συγκεκριμένη παρασκευή χρησιμοποιούνται συνήθως μεγάλα ψάρια και το απαιτούμενο αντίτιμο είναι συχνά τσουχτερό. Στη συγκεκριμένη περίπτωση με 13€ είναι γευστικό δώρο.

Στις παράπλευρες προτάσεις, επιδόρπια και κρασί, τα πράγματα είναι απλά. Δύο γλυκές ιδέες, γευστικά ευχάριστες και πρακτικά ανύπαρκτη wine list με αξιοπρεπές κρασί σε ποτήρι, υποστηρίζουν οριακά το menu, χωρίς όμως να δυσαρεστούν τον πελάτη. Τελικά το Mezze εκτός από ευχάριστο περιβάλλον έχει και καλό φαγητό. Αποτελεί μια καλή και αξιόπιστη οικονομικά πρόταση εξόδου για τους κατοικούντες στα νότια παραθαλάσσια ή μη προάστια.

Τιμή: 15-20€

Επεξήγηση βαθμολογίας

Κακό:

12/20 και κάτω

Αδιάφορο:

12,1/20 έως 12,4/20

Μέτριο:

12,5/20 - 12,9/20

Ενδιαφέρον:

13/20 έως 13,9/20

Καλό:

14/20 έως 14,9/20

Πολύ καλό:

15/20 έως 16,4/20

Εξαιρετικό:

16,5/20 έως 17,9/20

Άριστο:

18/20 έως 20/20

↑ Βέλος προς τα πάνω (π.χ. 13/20 ↑):

το εστιατόριο είναι καλύτερο από το βαθμό του, χωρίς να αγγίζει το επόμενο βαθμολογικό σκαλοπάτι.

Οι κριτικοί του «α» επισκέπτονται ανώνυµα τα εστιατόρια και όλα τα έξοδα καλύπτονται από το περιοδικό.

Περισσότερες πληροφορίες

Mezze Glyfada

Φοίβης 11 & Αγγ. Μεταξά 34, Γλυφάδα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Read Next

MORE FROM

Εστιατόρια

Over Water / Sani Resort, Χαλκιδική

Σε μια ήσυχη ατμοσφαιρική βεράντα, με πανοραμική θέα στη μαρίνα του Sani Resort, το γαστρονομικό εστιατόριο του ξενοδοχείου "Sani Asterias" παρουσιάζει τη γαστρονομική ματιά της διεθνούς star-chef Stephanie Le Quellec μέσα από πιάτα-σύμβολα της γαλλικής γαστρονομίας, περασμένα από από Mediterranean - comfort φίλτρο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
08/08/2024