Suite Lounge

13,5

Σύγχρονο περιβάλλον και κατανοητή ευχάριστη μεσογειακή κουζίνα με απίστευτη θέα. Ιδανικό και για μεσημέρι.

Σύγχρονο περιβάλλον και κατανοητή ευχάριστη μεσογειακή κουζίνα με απίστευτη θέα. Ιδανικό και για μεσημέρι.

Suite Lounge - εικόνα 1

Το «ρετιρέ» του St.George Lycabettus το έχω επισκεφθεί πολλές φορές στο παρελθόν και έχω εκφράσει την άποψή μου για τις γεύσεις του εστιατορίου που φιλοξενεί. Πάντα βράδυ. Αυτή την φορά, με την πρόθεση να δοκιμάσω τη χειμωνιάτικη πρόταση του «Suite Lounge» αποφάσισα να γευματίσω ένα ήσυχο μεσημέρι και σας διαβεβαιώ ότι αξίζει τον κόπο και με το παραπάνω. Κατά καιρούς έχουν γραφτεί πολλά για την μοναδική εικόνα της βραδινής φωτισμένης πρωτεύουσας που απολαμβάνει όποιος επιλέξει το εν λόγω σημείο για νυχτερινή έξοδο.
Το θέαμα όμως της μεσημεριανής ελαφρά συννεφιασμένης πόλης με την πολλαπλών αποχρώσεων θάλασσα στο φόντο και το Καλλιμάρμαρο ή την Ακρόπολη σε gros plan είναι κάτι που και μόνο γι’ αυτό, αν σας περισσεύει κάποιο μεσημέρι, η επίσκεψη επιβάλλεται. Πέραν αυτού όμως και ο εσωτερικός χώρος έχει «αλλάξει ρούχα». Νέο design και σύγχρονο look τον κάνουν πιο φιλικό και επιτρέπουν στον επισκέπτη να αισθάνεται χαλαρά και να απολαμβάνει ακόμα περισσότερο την έξοδό του.

Suite Lounge - εικόνα 2

Το menu κινείται σε ανάλογη λογική. Ο chef Βασίλης Μήλιος κρατάει την ίδια χαλαρότητα και προτείνει πιάτα με ελληνικό/μεσογειακό πρόσημο που παρακολουθούν τις σύγχρονες εστιατορικές τάσεις ενώ ταυτόχρονα αποφεύγουν την εξεζήτηση και παραμένουν κατανοητά ως προς τη σύνθεσή τους. Από τα ορεκτικά που δοκίμασα ενδιαφέρων ήταν ο μαριναρισμένος γαύρος με άρωμα μαστίχας και από τις πάστες/ριζότι ξεχώρισα ένα πολύ καλό ριζότο (λεμόνι και κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας) το οποίο και προτείνω ανεπιφύλακτα. Στα κύρια πιάτα ενδιαφέρουσα πρόταση αποτελούν το με πολύ σωστό ψήσιμο παϊδάκι σε κρούστα φιστικιού Αιγίνης και το μυλοκόπι (φιλέτο με καπνιστή μελιτζάνα και πατάτες με σος κακαβιάς). Το πρώτο υστερεί ελαφρά σε γευστικό βάθος χωρίς όμως να υποθηκεύεται απαγορευτικά το σύνολο. Τα επιδόρπια είναι απλά αποδεκτά.

Όπως εύκολα προκύπτει από όσα δοκίμασα το «Suite Lounge» προτείνει ένα καλό φαγητό σε μια σύγχρονη εκδοχή με σχετικές αδυναμίες που απορρέουν από την ένταξη του σε ένα ξενοδοχειακό χώρο. Το περιβάλλον και η εμβληματική θέση του Saint George λειτουργούν σαφώς ενισχυτικά και αυτό κάνει το αντίτιμο της εξόδου (υπολογίστε ένα ελάχιστο 40€) απολύτως αποδεκτό, για όσους έχουν την ευχέρεια να το διαθέσουν. Ως εξ’ αυτών το προτείνω ανεπιφύλακτα.

Επεξήγηση βαθμολογίας

Κακό:

12/20 και κάτω

Αδιάφορο:

12,1/20 έως 12,4/20

Μέτριο:

12,5/20 - 12,9/20

Ενδιαφέρον:

13/20 έως 13,9/20

Καλό:

14/20 έως 14,9/20

Πολύ καλό:

15/20 έως 16,4/20

Εξαιρετικό:

16,5/20 έως 17,9/20

Άριστο:

18/20 έως 20/20

↑ Βέλος προς τα πάνω (π.χ. 13/20 ↑):

το εστιατόριο είναι καλύτερο από το βαθμό του, χωρίς να αγγίζει το επόμενο βαθμολογικό σκαλοπάτι.

Οι κριτικοί του «α» επισκέπτονται ανώνυµα τα εστιατόρια και όλα τα έξοδα καλύπτονται από το περιοδικό.

Περισσότερες πληροφορίες

Suite Lounge (La)

(ξεν. «St. George Lycabettus») Κλεομένους 2, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Read Next

MORE FROM

Εστιατόρια