Διεύθυνση:
Tηλ:
Τιμές:
€40 - €50
Η μικρή, χαλαρή ταράτσα του «Fresh», με αρκετά καλό ελληνο-μεσογειακό φαγητό, κοκτέιλ και ήπια ρυθμικές μουσικές, είναι ένα ήσυχο «καταφύγιο» με ωραίο στιλάκι, σε πολύ κεντρικό και βολικό σημείο.
Δ εν την ξέρουν πολλοί τη μικρή ταράτσα του ξενοδοχείου «Fresh». Είναι ήπιων τόνων. Δεν πολυακούγεται. Με τη νυχτερινή Ευριπίδου στα πιο «ήσυχά» της και με τη Νόη Ιωαννίδου –της οποίας η μαγειρική και το γευστικό ένστικτο μου είχαν αφήσει καλές εντυπώσεις στο παρελθόν– να έχει αναλάβει εδώ και μερικούς μήνες executive chef του ξενοδοχείου, βρήκα καλή αφορμή να ξαναπεράσω από το lobby με το ροζ πλεξιγκλάς και να πατήσω το κουμπί για τον ένατο. Είναι κάπως σαν να μπαίνεις σε open air loft. Και λειτουργικά –ενιαίος χώρος με καφέ, μπαρ και ρεστοράν μαζί–, και διακοσμητικά. Η ντιζαϊνάτη επίπλωση, τα ελαιόδεντρα στις γλάστρες, οι άνετοι καναπέδες, φορτωμένοι χρωματιστά μαξιλαράκια, και η λευκή βιβλιοθήκη τη βγάζουν αυτήν την αίσθηση. Η Ακρόπολη απέναντι, ακόμη και ανάμεσα σε κτίρια και κεραίες, μαζί με ένα καλό πλάνο του Αστεροσκοπείου κάτι σου κάνει. Βοηθάει και η international περιρρέουσα αύρα, με τα τραπέζια να γεμίζουν σε ικανό ποσοστό από ξένους πελάτες του ξενοδοχείου. Νιώθεις λίγο... αλλού. Ο κατάλογος δεν είναι πολύ μεγάλος. Ξεκινήσαμε με μια μαραθόπιτα. τη δρόσιζε ένα ντιπ γιαουρτιού αρωματισμένο με άνηθο και λίγο λάιμ. Ήταν πολύ καλή. Το ίδιο και η σαλάτα με μαρούλι, ρόκα, λόλα, με κοτόπουλο αλειμμένο με φιστικοβούτυρο, φιστίκια και φράουλες. Πλούσιος σε γευστικούς τόνους ο συνδυασμός, απαλό το ντρέσινγκ, λειτουργεί άνετα ως γευστικό κι ελαφρύ lunch/dinner αν δεν θέλεις να φας πολύ. Το ριζότο με τις ψητές γαρίδες, από την άλλη, η κουζίνα δεν το πέτυχε καθόλου. Το ρύζι ήταν παραβρασμένο, δεν κρατούσε καθόλου στο δόντι, μόνο το φινόκιο κρατσάνιζε λίγο, και το σαφράν τού έπεφτε πολύ, σε σημείο που σχεδόν να πικρίζει. Το μοσχαράκι κατσαρόλας με άγριο ρύζι, αν και όχι πολύ τρυφερό, είχε νοστιμιά και ο σολομός με σάλτσα πιπεριάς σερβιρισμένος με σπανάκι σοταρισμένο με λίγο κρεμμύδι και μανιτάρια ήρθε σωστά ψημένος κι εν γένει ευχάριστος. Τα επιδόρπια έχουν επίπεδο. Η ζεστή σοκολατόπιτα με κροκάν φουντουκιού, ισορροπημένη γλυκύτητα και ωραίο παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης για συνοδό είναι σίγουρη επιλογή για τους σοκολατόφιλους, προτείνω πάντως και την πανακότα γιαουρτιού, που σε ξαφνιάζει με τη σπιρτάδα του λάιμ, οι ξινούτσικοι τόνοι του οποίου δένουν όμορφα με το κουλί από φρούτα του δάσους. Μια παρατήρηση που έχω να κάνω, ωστόσο, είναι ότι οι τιμές, λογικές σε γενικές γραμμές, μοιάζουν δυσανάλογα υψηλές σε ορισμένα από τα κυρίως πιάτα (βλ. αρνάκι με € 21,50 ή ψαρονέφρι με € 18). Πλην όμως σε ένα χώρο με καλό location, με ένα μενού all day τύπου το οποίο, εκτός από μεσογειακά πιάτα, έχει σνακ, σάντουιτς, καφέδες fair trade, κοκτέιλ και αρκετά κρασιά με το ποτήρι, στο «Ηave you got everything you need?» που έχουν σταμπάρει στις μαύρες μπλούζες του προσωπικού νομίζω ότι θα απαντούσα «ναι». Για ποτό, φαγητό, μουσική που δεν σου παίρνει τα αφτιά και λίγη παραπάνω ιδιωτικότητα... Η επίσκεψη της κριτικού στο εστιατόριο έγινε στις 24/9. AIR LOUNGE Σοφοκλέους 26 & Κλεισθένους, Αθήνα, 2105248511. Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά, μεσημέρι-βράδυ. Τιμή: € 30-37 (το άτομο χωρίς ποτά και κουβέρ). Πρόσβαση ΑμεΑ: Όχι. Πάρκινγκ: Ναι.