Γνωρίστε τους Νετανιάχου: Ένα αστείο και ιδιοφυές μυθιστόρημα

Στο 138ο επεισόδιο της σειράς των podcast "Να ένα βιβλίο", ο Κώστας Κατσουλάρης μιλά για το μυθιστόρημα του Τζόσουα Κόεν, που τιμήθηκε με το βραβείο Πούλιτζερ.

Οι Νετανιάχου

Ο Κώστας Κατσουλάρης μας μιλάει για ένα μυθιστόρημα το οποίο, αν και γράφτηκε πριν από τη βάρβαρη επίθεση της 7ης Οκτωβρίου 2023, πριν από τα όσα φοβερά ακολούθησαν και συνεχίζονται στην Παλαιστίνη, αποτελεί χρησιμότατο και απολαυστικό ανάγνωσμα για να κατανοήσει κανείς τα ιστορικά θεμέλια του Ισραήλ, και πρωτίστως το ιδεολογικό και θεολογικό υπόστρωμα του μοιραίου Πρωθυπουργού του, του Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Για το μυθιστόρημα "Οι Νετανιάχου", ο αμερικανοεβραίος Τζόσουα Κόεν τιμήθηκε με το βραβείο Πούλιτζερ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Podcast

Τα μυστικά της συγγραφής

Στο 134ο επεισόδιο της σειράς των podcast "Να ένα βιβλίο", ο Κώστας Κατσουλάρης απευθύνεται στους ανθρώπους της γραφής και όχι μόνο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/06/2024

"Τι δημοκρατίες θα υπάρχουν το 2050;" – Σκέψεις, προβλέψεις, προτάσεις

Στο 133ο επεισόδιο της σειράς των podcast "Να ένα βιβλίο", ο Κώστας Κατσουλάρης μάς μιλά για το πώς θα μοιάζουν οι σύγχρονες κοινωνίες σε 25 χρόνια από τώρα.

"Δικά μας παιδιά" - Σαλούγκα, Σολούν και πάσης Ελλάδος

Στο 132ο επεισόδιο της σειράς των podcast "Να ένα βιβλίο", ο Κώστας Κατσουλάρης μιλά για τα παιδιά αυτής της εποχής που ζουν τη ζωή τους online.

Όταν ο Στέφαν Τσβάιχ αποστρεφόταν τον χορό, το ραδιόφωνο, τον κινηματογράφο

Στο 131ο επεισόδιο της σειράς των podcast "Να ένα βιβλίο!", ο Κώστας Κατσουλάρης μιλάει για τις ανησυχίες που δημιουργεί η παγκοσμιοποίηση, ή η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

"Μάθε, παιδί μου, γράμματα" – γιατί (δεν) διαβάζουν τα παιδιά μας

Στο 130ο επεισόδιο της σειράς των podcast "Nα ένα βιβλίο!", ο Κώστας Κατσουλάρης μιλάει για το βιβλίο του καθηγητή Νίκου Παναγιωτόπουλου που περιγράφει και δίνει συμβουλές για τη σχέση των παιδιών με την ανάγνωση.

Μύθοι, θεοί και τέρατα που μεγαλώνουν τον κόσμο των παιδιών

Στο 25ο επεισόδιο της σειράς των podcast "Να ένα βιβλίο για παιδιά!", η Ελένη Κορόβηλα διαβάζει ιστορίες που προσφέρουν γνώσεις στους μικρούς ακροατές και βιβλιόφιλους.

"Πυρηνική ενέργεια; ΝΑΙ, παρακαλώ"

Στο 129ο επεισόδιο της σειράς των podcast "Να ένα βιβλίο", ο Κώστας Κατσουλάρης μιλά για πυρηνική ενέργεια, διαβάζοντας ένα ευφυέστατο γκράφικ νόβελ.