Βάνα Μαυρίδου: "Όχι και τόσο μακριά"

Στο 6ο επεισόδιο της σειράς των podcast «Να ένα βιβλίο» για παιδιά η Ελένη Κορόβηλα μάς μιλά για ένα βιβλίο που περιγράφει την τρυφερή ιστορία δύο συνομήλικων κοριτσιών που έρχονται κοντά εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία.

Βάνα Μαυρίδου Όχι και τόσο μακριά

Η εικονογραφημένη ιστορία για παιδιά "Όχι και τόσο μακριά" της Βάνας Μαυρίδου είναι η τρυφερή ιστορία δύο συνομήλικων κοριτσιών που έρχονται κοντά εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία. Η Ζωή και η Μάρτα ζουν πολύ διαφορετικές ζωές αλλά κι οι δυο βιώνουν τα γεγονότα με έντονα συναισθήματα.

Στο podcast θα ακούσετε για ένα βιβλίο που θα βοηθήσει τα παιδιά να προσεγγίσουν τη φρίκη του πολέμου και να κατανοήσουν τη σημασία της αλληλεγγύης με έμπρακτους τρόπους. Η εικονογράφηση είναι της Ρένιας Μεταλληνού. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα. 

 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Podcast

"Δικά μας παιδιά" - Σαλούγκα, Σολούν και πάσης Ελλάδος

Στο 132ο επεισόδιο της σειράς των podcast "Να ένα βιβλίο", ο Κώστας Κατσουλάρης μιλά για τα παιδιά αυτής της εποχής που ζουν τη ζωή τους online.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
27/05/2024

Όταν ο Στέφαν Τσβάιχ αποστρεφόταν τον χορό, το ραδιόφωνο, τον κινηματογράφο

Στο 131ο επεισόδιο της σειράς των podcast "Να ένα βιβλίο!", ο Κώστας Κατσουλάρης μιλάει για τις ανησυχίες που δημιουργεί η παγκοσμιοποίηση, ή η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

"Μάθε, παιδί μου, γράμματα" – γιατί (δεν) διαβάζουν τα παιδιά μας

Στο 130ο επεισόδιο της σειράς των podcast "Nα ένα βιβλίο!", ο Κώστας Κατσουλάρης μιλάει για το βιβλίο του καθηγητή Νίκου Παναγιωτόπουλου που περιγράφει και δίνει συμβουλές για τη σχέση των παιδιών με την ανάγνωση.

Μύθοι, θεοί και τέρατα που μεγαλώνουν τον κόσμο των παιδιών

Στο 25ο επεισόδιο της σειράς των podcast "Να ένα βιβλίο για παιδιά!", η Ελένη Κορόβηλα διαβάζει ιστορίες που προσφέρουν γνώσεις στους μικρούς ακροατές και βιβλιόφιλους.

"Πυρηνική ενέργεια; ΝΑΙ, παρακαλώ"

Στο 129ο επεισόδιο της σειράς των podcast "Να ένα βιβλίο", ο Κώστας Κατσουλάρης μιλά για πυρηνική ενέργεια, διαβάζοντας ένα ευφυέστατο γκράφικ νόβελ.

"Aκούνα Ματάτα", οι Φίλοι-Φιλόσοφοι της Αλίς Μπριέρ-Ακέ

Στο 24ο επεισόδιο της σειράς των podcast "Να ένα βιβλίο για παιδιά!", η Ελένη Κορόβηλα μιλά για μια σειρά βιβλίων που προσφέρει στα παιδιά τα εργαλεία για να μάθουν να σκέφτονται και να απελευθερώνουν τις δημιουργικές τους δυνάμεις.

Μαντάμ Μποβαρί, μια γυναίκα που διέρρηξε τα όρια

Στο 128ο επεισόδιο της σειράς των podcast "Να ένα βιβλίο", ο Κώστας Κατσουλάρης μάς περιγράφει την ιστορία της Μαντάμ Μποβαρί.