Ένα φθινόπωρο "Αλλιώτικο" υπόσχεται το ροζέ της Οινοποιίας Τριποδάκη

Το ροζέ "Αλλιώτικο" είναι η γλυκιά πινελιά που έχουμε ανάγκη όσο αποχαιρετάμε το καλοκαίρι.

Οινοποιία Τριποδάκη

Οι λάτρεις του κρασιού πανηγυρίζουν κρυφά για την έλευση του φθινοπώρου, αφού η εποχή αυτή είναι η έναρξη της σεζόν για συχνότερη οινοποσία. Φυσικά και απολαύσαμε ωραία κρασιά και το καλοκαίρι, όμως οι υψηλές θερμοκρασίες ήταν ένας καλός λόγος να προτιμήσουμε και πιο ανάλαφρα αλκοολούχα.

Τα ροζέ κρασιά βέβαια είναι παντός καιρού κι ιδανικά για κάθε στιγμή. Μας αρέσουν γιατί είναι "μπαλαντέρ", ταιριάζουν με ποικίλες γεύσεις, μάς βγάζουν ασπροπρόσωπους σε κάθε περίσταση και αποφεύγονται τσακωμοί του στυλ "λευκό ή κόκκινο" στην παρέα. Είναι μία μέση λύση, όχι όμως μέτρια.

Ψάχνοντας το ροζέ που θα πλαισιώσει το φετινό φθινόπωρο, θέλουμε κάποιο με γοητευτικό χαρακτήρα, παιχνιδιάρικο και με μια γλυκιά πινελιά για να ισορροπήσει τη μελαγχολία από τις πρώτες ψιχάλες. Και πώς να αντισταθούμε στο ζωηρό χρώμα που ξεδιπλώνει στα ποτήρια μας το "Αλλιώτικο", το βραβευμένο ροζέ ημίξηρο κρασί της Οινοποιίας Τριποδάκη;

Οινοποιία Τριποδάκη

Με ιστορία που μας πηγαίνει έναν αιώνα πίσω, η Οινοποιία Τριποδάκη έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη μας χάρη στις σύγχρονες οινοποιητικές μεθόδους, την άριστη ποιότητα και κυρίως την αγάπη με την οποία μεταχειρίζεται γηγενείς και ξένες ποικιλίες σταφυλιού, όπως το Σαββατιανό, ο Ροδίτης, το Μοσχάτο Αμβούργου, το Cabernet Sauvignon, το Grenache rouge και πολλές άλλες.

Οινοποιία Τριποδάκη

Επιλέγοντας δύο από αυτές, το Μοσχάτο Αμβούργου και το Grenache rouge, παντρεύει με απόλυτη μαεστρία το ελληνικό με το διεθνές στοιχείο σε ένα -καθόλου συνηθισμένο- blend που μας συναρπάζει.

Τα εκρηκτικά αρώματα του Μοσχάτου Αμβούργου, με μία υπόνοια γαρίφαλου, στροβιλίζονται με τα φρουτώδη του Grenache rouge με ένα ελαφρώς βοτανικό και λίγο πικάντικο χαρακτήρα. Δροσερό, νεανικό, ζουμερό, με μια διακριτική γλυκιά επίγευση, το ροζέ αυτό θα "φορεθεί" πολύ το επόμενο διάστημα.

Οινοποιία Τριποδάκη

Λεπτομέρειες οίνου

Χρώμα: Λαμπερό  τριανταφυλλί 
Τύπος : Ημίξηρο
Ποικιλία: Μοσχάτο Αμβούργου 60%-Grenache rouge 40%
Παραγωγός: Οινοποιία Τριποδάκη
Αλκοόλ: 11.5%
Χώρα: Ελλάδα
Περιοχή: Τύρναβος-Αττική-Βοιωτία
Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 10-12°C

Το "Αλλιώτικο" ροζέ προέρχεται από επιλεγμένους αμπελώνες Μοσχάτου και Grenache, όπου τρυγούνται στη σωστή ημερομηνία ωρίμανσης του σταφυλιού. Γίνεται πολύ προσεκτική οινοποίηση σε ανοξείδωτες δεξαμενές, πραγματοποιείται γευστική και οργανοληπτική δοκιμή καθημερινά και η ζύμωση ολοκληρώνεται σε χαμηλές θερμοκρασίες ώστε να διατηρηθούν τα αρώματα κι η φρεσκάδα. Στη σύνέχεια παραμένει για 3 μήνες με τις οινολάσπες του και έτσι γεννιέται αυτό το υπέροχο κρασί, με τα ντελικάτα αρώματα και το υπέροχο τριανταφυλλί χρώμα.

Με τι συνδυάζεται

Food pairing

Το "Αλλιώτικο" είναι ένα κρασί που μπορεί να μας κρατήσει συντροφιά όλες τις ώρες της ημέρας, είτε με φαγητό είτε by the glass όταν θέλουμε να χαλαρώσουμε μετά τη δουλειά η με φίλους στις φθινοπωρινές βεγγέρες. 

Επειδή τα τυριά είναι ο καλύτερος σύμμαχος του κρασιού κι ένα σχετικά εύκολο pairing πλην όμως ενδιαφέρον, θα κινηθούμε σε επιλογές τυριών με απαλή γεύση, όπως το ψητό μαστέλο ή το ταλαγάνι και θα τα συνδυάσουμε με ένα chutney τομάτας ή μια μαρμελάδα κόκκινων φρούτων που θα δώσουν έξτρα χάρη. 

Ανάλαφρες, δροσερές σαλάτες στέκονται χαριτωμένα δίπλα στο ροζέ μας, το οποίο αγκαλιάζει ευχάριστα και γεύσεις της μεσογειακής κουζίνας, αν και δοκιμάζοντάς το με πιάτα της ασιατικής σίγουρα θα αναφωνήσουμε "ουάου". Αγαπά τις γλυκόξινες σάλτσες, το σούσι με γαρίδες και τα spring rolls. 

Ημίξηρο άρα είμαστε fans του ταιριάσματός του με επιδόρπια, όπως μια πάβλοβα με φράουλες ή μία τάρτα κόκκινων φρούτων. Το cheesecake του πάει πολύ, όπως και η φρουτοσαλάτα με φρούτα εποχής που μπορούμε να τονίσουμε με κάποιο γλυκό ποτό της αρεσκείας μας.

www.tripodakis.gr / email: info@tripodakis.gr / facebook: Tripodakis Winery / instagram: tripodakis_winery / τηλέφωνα επικοινωνίας: 2105545666-2741039842

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Καμία έκπληξη, η Αθήνα ανάμεσα στις χειρότερες πόλεις για νέες οικογένειες

Μία νέα έρευνα καταλήγει με στοιχεία σε μία ακόμη άβολη πραγματικότητα για την ελληνική πρωτεύουσα και το επίπεδο ζωής σε αυτήν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
09/10/2024

"Έξω το κράτος απ' τα κρεββάτια μας": Συζήτηση για το φύλο και τη σεξουαλικότητα στη μεταπολίτευση

Μια εκδήλωση των Αρχείων Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας, με αφορμή τα 50 χρόνια από την πτώση της δικτατορίας.

Τι παίζει αυτό το ΣΚ (12-13/10) στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης;

Ένα λογοτεχνικό διαθεματικό φεστιβάλ που επιστρέφει για δεύτερη χρονιά και μια δεκάωρη εκδήλωση μουσικής έρχονται αυτό το Σαββατοκύριακο.

Δείτε όλα όσα ετοιμάζει "Το Μικρό Παρίσι των Αθηνών 2024"

Ένα δεκαήμερο για την αγάπη και την τέχνη με θέμα "Iμπρεσιονισμός και διπλωματία".

Δράσεις και πρωτοβουλίες της ΠΟΣΟΨΥ για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Η ΠΟΣΟΨΥ διοργανώνει πληθώρα εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα, στοχεύοντας στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση γύρω από την ψυχική υγεία και την ισότιμη αντιμετώπιση των ατόμων με ψυχικές διαταραχές.

Ο Δήμος Μαραθώνα συνδέεται με αστική συγκοινωνία

Στην πρόσφατη εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Μαραθώνα, ανακοινώθηκε η σύνδεση του ιστορικού Δήμου με το δίκτυο αστικής συγκοινωνίας του ΟΑΣΑ, μια πρωτοβουλία που υπόσχεται να αλλάξει θετικά την καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής.