Ρεκόρ Guinness: Το μεγαλύτερο vegan burger στον κόσμο φτιάχτηκε για καλό σκοπό

Η Unilever Food Solutions έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ Guinness φτιάχνοντας το μεγαλύτερο vegan burger στον κόσμο, σε μία προσπάθεια ευαισθητοποίησης για τη βιωσιμότητα και την μείωση της σπατάλης τροφίμων.

burger

Τα ρεκόρ Guiness και η κατάρριψή τους δεν παύουν να εντυπωσιάζουν για την προσπάθεια όσων συμμετέχουν σ' αυτά, την ευρηματικότητα για την ανεύρεση λύσεων αλλά και την στοχοπροσήλωση μέχρι την επίτευξη του στόχου τους. Μερικές φορές, όμως, η κατάρριψη ενός ρεκόρ κρύβει πολλά περισσότερα, όπως την προσπάθεια εύρεσης μιας πλατφόρμας που θα απευθυνθεί σε ένα μεγάλο κοινό και θα το ευαισθητοποιήσει για φλέγοντα ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα και το μέλλον μας. 

Μια τέτοια περίπτωση είδαμε πριν μερικές μέρες, όταν η Unilever Food Solutions πέτυχε ένα επίτευγμα παγκόσμιας κλάσης στις 27 Σεπτεμβρίου 2024, καταρρίπτοντας το ρεκόρ Guinness για τη δημιουργία του μεγαλύτερου vegan burger στον κόσμο. Η κολοσσιαία δημιουργία ήταν μια ομαδική προσπάθεια με επικεφαλή τον chef της Unilever Food Solutions, Αναστάσιο Αλεξίου, ο οποίος επιμελήθηκε τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του τελικού αποτελέσματος, χρησιμοποιώντας κορυφαία προϊόντα της εταιρείας, όπως την πλούσια Hellmann’s Vegan μαγιονέζα, το ζουμερό The Vegetarian Butcher Raw NoBeef Burger μπιφτέκι και το αρωματικό Knorr Primerba πάστα θυμάρι. Αυτό το τεράστιο burger ζύγιζε 213,4 κιλά (470 λίμπρα, 7.5 ουγγιά), ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ.

vegan burger ρεκορ Guiness

vegan

Η δουλειά της ομάδας για τη δημιουργία αυτού του γιγαντιαίου vegan burger δεν αποσκοπούσε μόνο στο να σπάσει το ρεκόρ, αλλά και να ευαισθητοποιήσει για τη βιωσιμότητα και την μείωση της σπατάλης τροφίμων, αρχές στις οποίες παραμένει πιστή η Unilever Food Solutions.

Πιο συγκεκριμένα η Unilever Food Solutions ένωσε τις δυνάμεις της με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Immortaliting και μετά το επίσημο ζύγισμα, οι μερίδες του vegan burger διανεμήθηκαν σε άστεγους ανθρώπους. Έδωσε έτσι το μήνυμα πως η γεύση, η ποιότητα, η επιτυχία και η στήριξη των συνανθρώπων μας που το χρειάζονται μπορούν να συνυπάρξουν.

vegan burger ρεκορ Guiness

burger

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο διευθυντής της εταιρείας, Θοδωρής Σακελλαρίου, "Αισθανόμαστε περήφανοι για το επίτευγμα, το οποίο συμβολίζει τη δέσμευση της Unilever Food Solutions να προάγει πιο βιώσιμες και, ταυτόχρονα, πιο γευστικές επιλογές μενού, συνεχίζοντας να εμπνέουμε περισσότερους να αγκαλιάσουν έναν πιο αειφόρο τρόπο διατροφής". Το μεγαλύτερο Vegan Burger αποτελεί απόδειξη ότι για τη Unilever Food Solutions, το ακατόρθωτο είναι απλά ο επόμενος στόχος της.

vegan burger ρεκορ Guiness

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

11 ιδέες για βόλτα αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα (17-23/10)

Η Αθήνα γεμίζει με πληθώρα πολιτιστικών εκδηλώσεων, όπως ταινίες, μουσική, θέατρο και τέχνη, προσφέροντας στους λάτρεις του πολιτισμού μοναδικές ευκαιρίες να ανακαλύψουν την πλούσια δημιουργικότητα της σύγχρονης ελληνικής σκηνής.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/10/2024

6η ετήσια Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης της Μαρίνας Φλοίσβου

Η Μαρίνα Φλοίσβου συνεχίζει τη δέσμευσή της προς τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, παρουσιάζοντας την 6η ετήσια Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης για το 2023, στην οποία αποτυπώνονται οι πρωτοβουλίες και τα επιτεύγματα της στον τομέα της αειφορίας.

"We are UoA": Το 1ο Φεστιβάλ του ΕΚΠΑ είναι γεγονός

Το ΕΚΠΑ ετοιμάζει μια τριήμερη γιορτή αφιερωμένη στη γνώση, την καινοτομία και τον πολιτισμό, συνδέοντας φοιτητές, αποφοίτους και την ευρύτερη κοινότητα μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων και μουσικών δρώμενων.

Έναν πανηγυρικό που συνδέει την 28η Οκτωβρίου με τον Ελύτη θα ακούσουμε στην Ακαδημία Αθηνών

Τον λόγο, που θα μεταδοθεί και διαδικτυακά, θα εκφωνήσει ο Ακαδημαϊκός κ. Χριστόφορος Χαραλαμπάκης.

Δήμος Αθηναίων: Επιδοτείται η ανακαίνιση 70 κατοικιών στην Αθήνα για ευάλωτα νοικοκυριά

"Η προσιτή κατοικία είναι βασικό ανθρώπινο δικαίωμα" τονίζει ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας.

Έργα αναβάθμισης σε 6 σχολεία και 2 παιδικές χαρές από τον Δήμο Αθηναίων

Εγκαινιάζεται μια σύγχρονη παιδική χαρά στη γειτονιά του Γκύζη.

"Ευκολάκι" θα γίνει η μαγειρική με το νέο βιβλίο του Άκη Πετρετζίκη

Η συλλογή συνταγών του Άκη Πετρετζίκη έρχεται προσεχώς από τις εκδόσεις Πατάκη για να μας αποδείξει ότι μπορούμε να τρώμε υπέροχα σπιτικά γεύματα χωρίς να σπαταλάμε πολύτιμο χρόνο.