Γνωρίστε την Σαουδική Αραβία μέσα από τις γεύσεις και τις τέχνες της στο Ζάππειο

Σαουδική Αραβία

Γαστρονομική παράδοση, μουσικές παραστάσεις, εκθέσεις πολιτιστικής κληρονομιάς και κινηματογραφικές προβολές μας συστήνουν την Σαουδική Αραβία από τις 27 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο. Η Πολιτιστική Εβδομάδα Σαουδικής Αραβίας που διοργανώνεται από το Υπουργείο Πολιτισμού της Σαουδικής Αραβίας θα δώσει τη δυνατότητα στους επισκέπτες με ελεύθερη είσοδο να ανακαλύψουν την ποικιλόμορφη πολιτιστική κληρονομιά του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας. Παράλληλα, αναδεικνύει τις πολιτιστικές ανταλλαγές μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ελλάδας, τονίζοντας τις κοινές αξίες των δύο χωρών.

Εξάλλου, η Ελλάδα και η Σαουδική Αραβία διατηρούν μακροχρόνιες και ακμάζουσες πολιτιστικές σχέσεις, με τις δύο χώρες να συμμετέχουν σε μια σειρά από πολιτιστικές συνεργασίες όπως το Φεστιβάλ - Γιορτή Τροφίμων Σαουδικής Αραβίας που πραγματοποιήθηκε το 2023,  που περιλάμβανε μια ειδική ζώνη αφιερωμένη στην Ελλάδα, αλλά και η συμμετοχή της Επιτροπής Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού της Σαουδικής Αραβίας στο 20ο Διεθνές Συνέδριο Ιστορίας και Αρχαιολογίας, που έλαβε χώρα στην Ελλάδα το 2022.

Σε αυτή την κατεύθυνση εντάσσεται και η Πολιτιστική Εβδομάδα Σαουδικής Αραβίας κατά τη διάρκεια της οποίας, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ορισμένα από τα παραδοσιακά πιάτα της χώρας, όπως το Τζερές, το Χενίτ, το Μπαλιλά, το Κλεϊτζά και το Μουταμπάκ, και να απολαύσουν τον παραδοσιακό σαουδαραβικό καφέ και τους περίφημους χουρμάδες. Μάλιστα, σε ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα, οι επισκέπτες θα γνωρίσουν τα ιδιαιτέρως αγαπητά αποξηραμένα  ρόδα της Μεδίνας.

σαουδική αραβία

Οι λάτρεις της μουσικής και του χορού θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν παραδοσιακούς σαουδαραβικούς χορούς, που αναδεικνύουν την πολιτιστική ποικιλία των 13 περιοχών της Σαουδικής Αραβίας. Οι ζωντανές μουσικές παραστάσεις θα περιλαμβάνουν παραδοσιακά όργανα, όπως το ούτι, το φλάουτο και το κανονάκι, των οποίων οι μελωδίες  συνδέουν την αραβική και ευρωπαϊκή μουσική παράδοση.

Επιπλέον, οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν από κοντά Σαουδάραβες τεχνίτες να δημιουργούν παραδοσιακά αντικείμενα, όπως το Μπιστ και την ύφανση Σαντού, και να συμμετέχουν σε διαδραστικά εργαστήρια χειροτεχνίας αλλά και καλλιγραφίας, μιας τέχνης συνυφασμένης με την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας.

σαουδική αραβία

Ανακαλύπτοντας την πολιτιστική κληρονομιά της Σαουδικής Αραβίας

Πέρα από τις πολιτιστικές πρακτικές, η Πολιτιστική Εβδομάδα Σαουδικής Αραβίας θα προσφέρει στους Αθηναίους μια ευκαιρία να ξεκλειδώσουν την άγνωστη ιστορία της χώρας. Ενδιαφέρουσες εκθέσεις θα παρουσιάσουν αντίγραφα αρχαιολογικών ευρημάτων και σπάνια χειρόγραφα, ενώ θα πραγματοποιηθούν και προβολές δημοφιλών σαουδαραβικών ταινιών μικρού μήκους που δίνουν μια γεύση από την καθημερινότητα και τα τοπία της χώρας μέσα από τη ματιά των σύγχρονων σκηνοθετών.

Η Πολιτιστική Εβδομάδα Σαουδικής Αραβίας στο Ζάππειο Μέγαρο αποτελεί για όλους μια ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά έναν ευρύ και διαφορετικό πολιτισμό, καθώς και να βιώσουν την περίφημη σαουδαραβική φιλοξενία.

Πολιτιστική Εβδομάδα Σαουδικής Αραβίας

Ζάππειο Μέγαρο, 27 Σεπτεμβρίου – 1 Οκτωβρίου, 10:00-19:00, ελεύθερη είσοδος

Μάθετε περισσότερα ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Περιφέρεια Αττικής: Υποψήφια για τον τίτλο της "πιο ελκυστικής Περιφέρειας της Ευρώπης"

Η Περιφέρεια Αττικής στοχεύει σε μια σημαντική διεθνή διάκριση, καθώς συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στους δημοφιλέστερους προορισμούς της Ευρώπης στον διαγωνισμό των Wanderlust Reader Awards.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/09/2024

Η Ελλάδα στη WOMEX 2024: Προώθηση της ελληνικής μουσικής σκηνής στο Μάντσεστερ

Το Υπουργείο Πολιτισμού αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την προβολή της πλούσιας ελληνικής μουσικής κληρονομιάς, συμμετέχοντας στη WOMEX 2024, μια πλατφόρμα για την προώθηση καλλιτεχνών και τη δικτύωση στη μουσική βιομηχανία.

9 ιδέες για βόλτα αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα (26/9-2/10)

Από εκθέσεις για την αρχαία υγεία μέχρι επαναστατικές καλλιτεχνικές παραστάσεις, η Αθήνα προσφέρει έναν πλούτο πολιτιστικών δρώμενων που διερευνούν την παράδοση, την τέχνη και τη μουσική με σύγχρονες οπτικές.

Γιατί το Google μάς "κερνάει" ποπ κορν;

Πιθανώς στη σημερινή σου διαδικτυακή πλοήγηση (25/9) να είδες το σκίτσο παραλλάσσει το κλασικό λογότυπο. Παρατήρησες ότι η λέξη Google είναι γραμμένη σε ένα κουβά ποπ κορν;

Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας-Ιαπωνίας στον τουρισμό

Η πρόσφατη συνάντηση της Όλγας Κεφαλογιάννη, με τον Ιάπωνα Υπουργό Tetsuo Saito υπογραμμίζει τη νέα εποχή στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Ιαπωνίας, εστιάζοντας στις ευκαιρίες συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού και της ανάπτυξης.

Βραδιά ερευνητή 2024: Στον αστερισμό του... οίνου με σαμιώτικο κρασί

Ο Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Σάμου συμμετέχει στη βραδιά αστροπαρατήρησης που διοργανώνει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών προσφέροντας δωρεάν κρασί.

Μία συζήτηση για τη Μεταπολίτευση στο Ινστιτούτο Γκέτε

Το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα Θεμιστοκλή & Δημήτρη Τσάτσου και το παρατηρητήριο Syntagma Watch διοργανώνουν συνέδριο με θέμα "Η στιγμή της Μεταπολίτευσης (Ιούλιος 1974-Αύγουστος 1975): Τα κρίσιμα συνταγματικοπολιτικά ζητήματα".