Το cool ροζέ κρασί του θέρους με τρεις ποικιλίες "μάγισσες"

Είναι οι “Τρεις Μάγισσες” από το Κτήμα Μπαραφάκα και προσδίδουν στο καλοκαίρι σου την πιο λαμπερή υφή.

Οινοποιείο Μπαραφάκα

Κάθε κρασί του καλοκαιριού αλλά φυσικά και κάθε εποχής δημιουργεί ταυτοχρόνως και την πιο απολαυστική ταξιδιωτική εμπειρία. Και αυτό γιατί σε κάθε γουλιά μεταφέρεσαι και σε ένα διαφορετικό χωρόχρονο το οποίο έχει γεύση και καταγωγή.

Τα ροζέ κρασιά τα οποία  τα τελευταία χρόνια έχουν σημειώσει εξαιρετική άνοδο και έχουν κερδίσει την θέση που τους αξίζει αποτελούν για τους καλοκαιρινούς μήνες μία από τις πιο must προτάσεις. Όπως φυσικά και οι λευκοί οίνοι. Είναι αδιαμφισβήτητα οι δύο μεγάλοι πρωταγωνιστές του θέρους που το κοινό επιλέγει είτε να απολαύσει by the glass είτε παρέα με εποχικούς γαστρονομικούς συνδυασμούς.

Μία στάση στη Πελοπόννησo, στη μεγαλύτερη αμπελουργική ζώνη της χώρας καθώς και στο Κτήμα Μπαραφάκα αρκεί για να πάρεις μία "γεύση” από μία φιάλη που έχει αγαπηθεί από την πρώτη κιόλας στιγμή. Όποιο παράθυρο και να ανοίξεις σε αυτό τον τόπο βρίσκεσαι αντιμέτωπος με μία μοναδική αλλά ταυτόχρονα και απλή αφοπλιστική ομορφιά.

Σε κάθε σου βήμα, αυτό που αντικρύζεις είναι αμπελώνες σε διαφορετικά υψόμετρα τα οποία ξεκινούν από τα 200 περίπου μέτρα και φτάνουν μέχρι τα 870 εκεί στη περιοχή του Ασπρόκαμπου. Με ένα σταφύλι "θησαυρό" που σηματοδοτεί εδώ και χιλιάδες χρόνια ολόκληρη την περιοχή. Στη γη του Αγιωργίτικου δηλαδή στη Νεμέα. 

Οι "Τρεις Μάγισσες" του καλοκαιριού μέσα από ένα ποτήρι κρασί

Ο οινοποιός Χρήστος Μπαραφάκας δημιούργησε ένα cool κρασί, άνετο και φινετσάτο με αρώματα που φλερτάρουν απευθείας με τον ουρανίσκο αλλά και με 3 αγαπημένες ποικιλίες που τελικά μεταμορφώθηκαν σε "μάγεισσες". 

Πρόkειται για ένα ημίγλυκο κρασί το οποίο διαθέτει τέτοια δροσιστική οξύτητα και φρεσκάδα που ακόμα και οι φίλοι του κρασιού που δεν είναι φαν του συγκεκριμένου στυλ, κατά πάσα περίπτωση θα "αλλαξοπιστήσουν". Το όνομα "Τρεις Μάγισσες" δεν είναι τυχαίο αλλά προέρχεται από 3 σταφύλια που δίνουν εξαιρετικά μονοποικιλιακά κρασιά αλλά φυσικά και blends όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση. Η ένωση των ελληνικών ποικιλιών Αγιωργίτικου (80%) και Μοσχοφίλερου (10%) αλλά και την διεθνής ποικιλίας Syrah (10%) είναι όλη η εξαιρετική εκείνη "μαγιά" για την ενορχήστρωση της ετικέτας. 

Οινοποιείο Μπαραφάκας

Όσον αφορά τώρα, την οινοποίηση, αξίζει να αναφερθεί ότι το κάθε σταφύλι οινοποιείται ξεχωριστά και αυτό πραγματοποιείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές και σε συνθήκες ελεγχόμενης θερμοκρασίας που κυμαίνονται από 16-17οC. Οι ζυμώσεις διακόπτονται με ψύξη του ζυμούμενου γλεύκους, αφήνοντας υπολειπόμενα σάκχαρα στον οίνο, αμέσως μετά πραγματοποιείται το χαρμάνι των τριών μαγισσών και στη συνέχεια ακολουθούν  οι απαραίτητες διεργασίες για την προετοιμασία της εμφιάλωσης. 

Λεπτομέρειες Οίνου

Χρώμα: Λαμπερό Τριανταφυλλί
Τύπος: Ημίγλυκο 
Ποικιλία: Αγιωργίτικο, Syrah, Μοσχοφίλερο
Παραγωγή: 2023 
Παραγωγός: Οινοποιείο Μπαραφάκα 
Αλκοόλ: 11 %
Χώρα: Ελλάδα
Περιοχή: Νεμέα 
Θερμοκρασία Σερβιρίσματος: 8°C
Παραγωγή: 2023

Λόγω της ιδιαοσυγκρασίας του, η περίοδος του θέρους του πάει ιδιαιτέρως. Με παιχνιδιάρικη γλυκιά διάθεση αλλά και με φρεσκάδα προσφέρει στο οινόφιλο κοινό ένα λαμπερό τριανταφυλλί χρώμα λίγο πριν απολαύσεις την πρώτη γουλιά. Άκρως γενναιόδωρα δίνει πλούσια και έντονα αρώματα σε μύτη τα οποία συνεχίζονται και στο στόμα.

Δελεαστικά κόκκινα φρούτα όπως γλυκιά φράουρα, κεράσι, ρόδι συνδυάζονται εξαιρετικά με το τριαντάφυλλο, το λουκούμι αλλά και νότες λευκών άνθεων. Στο στόμα αντιλαμβάνεσαι μία ημίγλυκη και κρεμώδες αίσθηση με την γλυκύτητα όμως να βρίσκεται σε πλήρη αρμονία και διακριτικότητα. Διακρίνεις μία καραμελένια νότα, δροσιστική οξύτητα καθώς και ένα τελείωμα που αφήνει άκρως θερινές εντυπώσεις. 

Με τι συνδυάζεται

Food pairing

Οι "Tρεις Μάγισσες" από Barafakas Winery αγαπούν ιδιαιτέρως τα τυριά ιδιαιτέρως αν αυτά συνδυαστούν και με χειροπιήτες μαρμελάδες κόκκινων φρούτων. Επίσης το παραδοσιακό τυρί της Λήμνου, "Μελίχλωρο",  το οποίο είναι μαλακό και κίτρινο ιδίως σε σαγανάκι με μία σάλτσα από το κρασί θα του ταιριάξει γάντι καθώς και το ψητό ταλαγάνι της Μεσσηνίας συνδυασμένο με μία μαρμελάδα φράουλα. 

Δροσερές επιλογές όπως μία σαλάτα με μαύρο ρύζι και κεράσια ή σαλάτα με σύκα, γκοργκοντζόλα και προσούτο,  μία ανάμικτη με κεράσια, μαραθόριζα, αμύγδαλα και κατσικίσιο τυρί ή μία σαλάτα με σπανάκι, ροδάκινα ή μάνγκο, τραγανό μπέικον, αμύγδαλα και λεμονάτη βινεγκρέτ στέκουν μαζί με μία τέτοια φιάλη κρασιού καλοκαιρινοί συνταξιδιώτες και φυσικά είναι πιο must από ποτέ. Επίσης τα πικάντικα πιάτα της ασιατικής κουζίνας όπως χοιρινό με γλυκόξινη σάλτσα, χειροποίητα spring rolls, τηγανητί ρύζι με γαρίδες και άλλα ταιριάζουν ιδανικά με το συγκεκριμένο κρασί. 

Για επιδόρπια μην σκεφτείς πολύ! Αρκεί μία φρουτοσαλάτα με τα φρούτα της αρεσκείας σας την οποία θα αρωματίσεται με το αγαπημένο σας λικέρ, παραδείγματος χάρη λικέρ τριαντάφυλλου ή μία φρουτοσαλάτα με δροσερή κρέμα την οποία θα αρωματίσεις με βανίλια ή αλλιώς με ξύσμα εσπεριδοειδών. 

www.barafakaswinery.gr | facebook: Barafakas Winery | instagram: @barafakaswinery | τηλέφωνο επικοινωνίας: 2746 022484

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Όλα όσα πρέπει να δεις στο αφιέρωμα "1974 & 1944 - Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της"

Μια λίστα με τα highlights του επετειακού αφιερώματος που σχεδίασε ο Δήμος Αθηναίων, με αφορμή τα 80 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας αλλά και τα 80 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας από τη ναζιστική κατοχή.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
15/07/2024

"Νατέλα: Δεκαοχτώ χρόνια χωρίς τον Άλεξ": Η νέα σειρά podcast του istorima

Μια αληθινή ιστορία εξαφάνισης ενός παιδιού μέσα από τις διηγήσεις της μητέρας του, με την υπογραφή του οργανισμού συλλογής προφορικών ιστοριών istorima.

ΥΠΠΟ: Θωρακίζεται το Κάστρο της Κορώνης

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη επισκέφθηκε το ιστορικό μνημείο, όπου υλοποιείται μεγάλο τεχνικό έργο στερέωσης.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Σινεφίλ διήμερο στην Τεχνόπολη

Διπλό ραντεβού στην Τεχνόπολη για το Athens Open Air Film Festival και ό,τι άλλο μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 13 έως 19/7.

ΥΠΠΟ: Λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του αρχαιολογικού χώρου του Κεραμεικού

Ο αρχαιολογικός χώρος αποκτά μία νέα πύλη εισόδου-εξόδου, καθώς και άλλες απαραίτητες υποδομές.

Κραυγή των ωκεανών: Αποκαλύπτοντας την επίδραση των ανθρώπων στα θαλάσσια οικοσυστήματα

Το επιστημονικό σκάφος Tara βρίσκεται στην Αθήνα για ψηφιακές παραστάσεις, ωκεανογραφικά εργαστήρια, επισκέψεις και ημερίδα στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Αλλαγές στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας

Το Υπουργείο Πολιτισμού προχωράει σε αναδιαμόρφωση της εισόδου του αρχαιολογικού χώρου ώστε να αναδεικνύεται το πέρας της Ιερά Οδού.