Drink Pink: Έρχεται η μεγάλη "γιορτή" των ροζέ κρασιών στο ΚΠΙΣΝ με περισσότερες από 150 ετικέτες

Drink Pink

Οι Γάλλοι τα αποκαλούν "vins de soif", δηλαδή "κρασιά που ξεδιψούν"! Κρασιά φρέσκα, ζωντανά, πιο ανέμελα και παιχνιδιάρικα. Κρασιά ιδανικά για να αποσυνδεθείς από τα καθημερινά και να περάσεις ευχάριστα τον χρόνο σου. Αναφερόμαστε φυσικά στα ροζέ κρασιά, τα οποία τα τελευταία χρόνια ζουν τη δική τους αναγέννηση, με την κατανάλωσή τους να έχει αυξηθεί τρομερά. Τα ροζέ εξελίσσονται συνεχώς ποιοτικά και η παραγωγή τους αυξάνεται ραγδαία σε όλο τον κόσμο. Έχουν γίνει τάση τόσο στα εγχώρια ποτήρια, όσο και στα παγκόσμια και όχι μόνο για το καλοκαίρι όπως πιστεύαμε μέχρι πριν από λίγα χρόνια, αλλά για όλο τον χρόνο ανεξαρτήτως εποχής. 

Πρωτοπόρα, πριν καν αυτό το hype που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια γύρω από τα ροζέ στην Ελλάδα, δημιουργήθηκε από το 2013 το Drink Pink, μια ημερήσια εκδήλωση αφιερωμένη αποκλειστικά σε αυτά. Φέτος, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Ιουνίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και συγκεκριμένα στην κορυφή του κτιρίου, στην αίθουσα Φάρος, η οποία έχει μια φανταστική θέα όλης της Αθήνας, ενώ από την άλλη πλευρά της φαίνεται πανοραμικά η θάλασσα. 

Drink Pink
Κλείσε το  εισιτήριο σου εδώ. Με κάθε εισιτήριο που προαγοράζεται ηλεκτρονικά, δίνεται δώρο ένα συλλεκτικό τιρμπουσόν Drink Pink (ισχύει για τους πρώτους 300 που θα προαγοράσουν), ενώ έξτρα δώρα προβλέπονται για όσους φορέσουν ροζ ρούχο στην εκδήλωση: μια ροζ βεντάλια ή μία τσάντα Drink Pink (μέχρι εξαντλήσεως αποθεμάτων).

Κρασιά στο απαλό σομόν, κρασιά στο χρώμα του σολομού, "φραουλί", απαλά ρουμπινί και "τριανταφυλλί", αλλά και κρασιά που φτάνουν στα όρια του κόκκινου θα βρίσκονται στην εκδήλωση και όλοι οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν, να μάθουν, αλλά και να εκτιμήσουν την πλούσια γκάμα ροζέ κρασιών που παράγονται τόσο σε ελληνικούς, όσο και σε ξένους αμπελώνες. 

Συγκεκριμένα, στην έκθεση θα υπάρχουν περισσότερες από 150 ετικέτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας πολλών ειδών και στυλ, κάθε τύπου γλυκύτητας, ήσυχα και αφρώδη, βιολογικά, ήπιας οινοποίησης και φυσικά κρασιά, άλλα πιο κομψά και γοητευτικά, άλλα παιχνιδιάρικα, άλλα ευκολόπιοτα και άλλα πιο αυστηρά και επιβλητικά. Ανάμεσά τους θα είναι και αρκετά ροζέ-αστέρες που θα φιλοξενήσουν από ξένους αμπελώνες, μεταξύ των οποίων θα είναι και κάποια  κορυφαία ροζέ της Προβηγκίας της Νότιας Γαλλίας, που αποτελεί και έναν από τους σημαντικότερους παραγωγούς ροζέ στον κόσμο. 

Drink Pink
Το ροζέ "στο μεγαλείο" του. Στο Drink Pink δοκίμασε τα πιο ιδιαίτερα ροζέ κρασιά! Κλείσε το  εισιτήριο σου εδώ.

Στο Drink Pink δεν θα συναντήσεις τους οινοπαραγωγούς κάθε κρασιού, όπως είθισται. Ο επισκέπτης διαλέγει αυτό που θέλει να δοκιμάσει, αυτοσερβίρεται ελεύθερα και απολαμβάνει. Πίσω από κάθε κρασί θα υπάρχουν αναλυτικές πληροφορίες τόσο σχετικά με την παραγωγή του, όσο και σχετικά με τα χαρακτηριστικά του κάθε κρασιού, ώστε να "ξέρουμε τι πίνουμε" και να μαθαίνουμε πολλά.

Drink Pink
Όσοι φορέσουν κάτι ροζ θα πάρουν είτε μια ροζ tote bag, είτε μια ροζ βεντάλια  (μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων). Κλείσε το  εισιτήριο σου εδώ

Το Drink Pink είναι μια ευχάριστη, ανάλαφρη και σίγουρα πολύ γευστική εκδήλωση που κάθε χρόνο περιμένουμε πώς και πώς για τα αξιόλογα κρασιά της, αλλά και το ωραίο vibe της. Είναι η τέλεια κυριακάτικη βόλτα μας που ξεκινά από νωρίς μέχρι αργά το απόγευμα, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία γευσιγνωσίας και χαλάρωσης. Η ατμόσφαιρα είναι φιλική και διασκεδαστική, ιδανική για να απολαύσουμε τα καλύτερα ροζέ κρασιά σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της Αθήνας.

Drink Pink

More Info: 

Κυριακή 16 Ιουνίου
Ο αριθμός των εισιτηρίων είναι περιορισμένος

Ηλεκτρονική προαγορά εισιτηρίου:
Κανονικό 15€
Φοιτητικό 12€, με επίδειξη ακαδημαϊκής ταυτότητας

Αγορά εισιτηρίου στο ταμείο της εκδήλωσης:
Κανονικό 18€
Φοιτητικό 15€, με επίδειξη ακαδημαϊκής ταυτότητας

Κλείσε το εισιτήριό σου εδώ

ΔΩΡΑ

Όσοι φορέσουν ροζ ρούχο στην εκδήλωση τους δίνεται ως δώρο μια ροζ βεντάλια ή μία τσάντα Drink Pink (μέχρι εξαντλήσεως αποθεμάτων).

Σε όλους τους επισκέπτες μαζί με το εισιτήριο δίνονται ένα αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας και ο πρωτότυπος κατάλογος της έκθεσης

Όσοι σπεύσουν να προαγοράσουν εισιτήριο ηλεκτρονικά θα πάρουν ένα έξτρα δώρο, ένα συλλεκτικό τιρμπουσόν Drink Pink που θα παραλάβουν στην υποδοχή της εκδήλωσης εμφανίζοντας το ηλεκτρονικό τους εισιτήριο (ισχύει μόνο για τους πρώτους 300 που θα εκδώσουν εισιτήρια ηλεκτρονικά).

Τοποθεσία: 
Αίθουσα Φάρος, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφόρος Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα

Ώρες λειτουργίας: 13:00-20:00

Drink Pink

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Όλα όσα πρέπει να δεις στο αφιέρωμα "1974 & 1944 - Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της"

Μια λίστα με τα highlights του επετειακού αφιερώματος που σχεδίασε ο Δήμος Αθηναίων, με αφορμή τα 80 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας αλλά και τα 80 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας από τη ναζιστική κατοχή.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
15/07/2024

"Νατέλα: Δεκαοχτώ χρόνια χωρίς τον Άλεξ": Η νέα σειρά podcast του istorima

Μια αληθινή ιστορία εξαφάνισης ενός παιδιού μέσα από τις διηγήσεις της μητέρας του, με την υπογραφή του οργανισμού συλλογής προφορικών ιστοριών istorima.

ΥΠΠΟ: Θωρακίζεται το Κάστρο της Κορώνης

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη επισκέφθηκε το ιστορικό μνημείο, όπου υλοποιείται μεγάλο τεχνικό έργο στερέωσης.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Σινεφίλ διήμερο στην Τεχνόπολη

Διπλό ραντεβού στην Τεχνόπολη για το Athens Open Air Film Festival και ό,τι άλλο μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 13 έως 19/7.

ΥΠΠΟ: Λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του αρχαιολογικού χώρου του Κεραμεικού

Ο αρχαιολογικός χώρος αποκτά μία νέα πύλη εισόδου-εξόδου, καθώς και άλλες απαραίτητες υποδομές.

Κραυγή των ωκεανών: Αποκαλύπτοντας την επίδραση των ανθρώπων στα θαλάσσια οικοσυστήματα

Το επιστημονικό σκάφος Tara βρίσκεται στην Αθήνα για ψηφιακές παραστάσεις, ωκεανογραφικά εργαστήρια, επισκέψεις και ημερίδα στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Αλλαγές στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας

Το Υπουργείο Πολιτισμού προχωράει σε αναδιαμόρφωση της εισόδου του αρχαιολογικού χώρου ώστε να αναδεικνύεται το πέρας της Ιερά Οδού.