Λίγο πριν ανοίξει την αυλαία του το Πάσχα, με φόντο το πιο ανοιξιάτικο σκηνικό οι προετοιμασίες για τα μεγάλα τραπέζια επιβάλλονται. Κάθε τέτοια περίσταση, αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν μπορεί να μην περιλαμβάνει το κρασί το οποίο στη προκειμένη περίπτωση θα το έχεις και με το παραπάνω.
Απευθείας για τις γιορτινές ημέρες, ο αττικός αμπελώνας θα είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής στα ποτήρια τα δικά σου και της αγαπημένης σου παρέας με τις φημισμένες ποικιλίες της περιοχής να έχουν τον πρώτο λόγο. Το Οινοποιείο Παπαγιάννης το οποίο διαθέτει μία ιστορία χρόνων στη περιοχή ξεκίνησε την πορεία του στο οινικό γίγνεσθαι το 1890 όταν η οικογένεια φύτεψε τα πρώτα αμπέλια στα Μεσόγεια Αττικής, γνωστά από τα αρχαία χρόνια για το κλίμα τους.
Το Οινοποιείο Παπαγιάννης|Papagiannis Winery το οποίο εδρεύει στη Παλλήνη Αττικής σε σύγχρονες εγκαταστάσεις συνεχίζει σταθερά να δημιουργεί κρασιά με τον χαρακτήρα του τόπου, έχοντας στην ατζέντα 3 ετικέτες που σίγουρα θα "δρομολογήσουν” τα περισσότερα πιάτα των γιορτών και θα αποτελέσουν την πιο γευστική συντροφιά.
Όταν μιλάμε άλλωστε για τον αμπελώνα της Αττικής, το Σαββατιανό είναι και αυτό το σταφύλι που βρίσκεται στη πρώτη γραμμή στο οποίο η οικογένεια έχει εντρυφήσει ιδιαιτέρως κατακτώντας μία σημαντική θέση στο χώρο της παραγωγής και της εμφιάλωσης. Ταυτοχρόνως όμως "επενδύει” και σε άλλες ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες όπως Μαλαγουζιά, Αγιωργίτικο και Merlot από τις οποίες θα βρεις κρασιά λευκά, ροζέ και ερυθρά που κλέβουν εντυπώσεις.
Τα 3 Κρασιά του Οινοποιείου Παπαγιάννη που "σερβίρουν" Πάσχα!
Για την συγκεκριμένη περίοδο, αξίζει να πούμε ότι τα κρασιά που επιλέγει κανείς "πρέπει” να αποπνέουν παρέα, οικογένεια και εκφραστικότητα. Φυσικά θα κάνεις και γευστικούς συνδυασμούς που εκτοξεύουν το αποτέλεσμα αλλά το σημαντικό είναι η ετικέτα που θα επιλέξεις, να σε εκφράζει και να σου αρέσει να την απολαμβάνεις τέτοιες ωραίες και γιορτινές μέρες. Και ναι τα 3 Κρασιά από το Οινοποιείο Παπαγιάννη έχουν αυτή ακριβώς την "διάθεση”!
NO1: "Σαββατιανό”
Η γηγενής ποικιλία της Αττικής σε ένα κρασί με το όνομα "Σαββατιανό” πάει θαύμα όχι μόνο για το Πάσχα αλλά και για όλη την καλοκαιρινή περίοδο. Την συγκεκριμένη ποικιλία την βρίσκει κανείς και με άλλες ονομασίες εκτός Αττικής όπως Κουντούρα λευκή, Ασπρούδα, ή Σακέϊκο.
Η ετικέτα "Σαββατιανό” από Papagiannis Winery εμφανίζεται με ένα λεμονοπράσινο χρώμα όλο χάρη. Θα βρεις ένα ξηρό κρασί πλούσιο στο στόμα με τα έντονα αρώματα φρούτων, βοτανικά στοιχεία αλλά και μία κρεμώδης αίσθηση. Το πράσινο μήλο, το κίτρο και το ξύσμα λεμονιού το χαρακτηρίζουν με φρέσκια οξύτητα αλλά με ικανοποιητικό γευστικό βάθος.
Λεπτομέρειες Οίνου:
Χρώμα: Λεμονοπράσινο
Γλυκύτητα: Ξηρό
Ποικιλία: 100% Σαββατιανό
Χρονιά: 2023
Παραγωγός: Papagiannis Winery
Αλκοόλ: 12,5 %
Χώρα: Ελλάδα
Περιοχή: Aττική|Παλλήνη
Ταιριάζει ιδανικά με τις πράσινες σαλάτες, τηγανιτό σαγανάκι, ψητά λαχανικά, χορτόπιτες αλλά και με ένα χοιρινό πρασοσέλινο που για αυτή την εποχή είναι χάρμα.
No2: "Ρετσίνα"
Το "εθνικό” κρασί που αγαπούσαν όλα τα ελληνικά τραπέζια το οποίο είναι γέννημα θρέμμα της Αττικής, της Εύβοιας και της Βοιωτίας έχει επιστρέψει δυναμικά, έχει επανασυστηθεί με τους οινοποιούς που την παράγουν να έχουν περάσει σε καινοτόμα μονοπάτια αλλά και σε πολύ ενδιαφέρουσες οινοποιήσεις που την εντάσσουν ξανά στο ράφι της κάβας και τελικώς στο τραπέζι σου.
Το Οινοποιείο Παπαγιάννης την συστήνει ανεπιφύλακτά με το όνομα "Ρετσίνα” από 100% Σαββατιανό, τραγανή, ξεχωριστή και γαστρονομική προσφέροντας αρώματα ώριμων φρούτων, μαστίχας, δεντρολίβανου και δαφνόφυλλου με μία spicy νότα που την κάνει να ξεχωρίζει.
Λεπτομέρειες Οίνου:
Χρώμα: ανοιχτό κίτρινο
Γλυκύτητα: Ξηρό
Ποικιλία: 100% Σαββατιανό
Χρονιά: 2023
Παραγωγός: Papagiannis Winery
Αλκοόλ: 12,5 %
Χώρα: Ελλάδα
Περιοχή: Αττική|Παλλήνη
Κάνει εξαιρετική παρέα με ντολμαδάκια, μελιτζάνες και κολοκυθάκια τηγανιτά και τηγανητούς κεφτέδες είτε με κιμά είτε ντοματοκεφτέφες ή κολοκυθοκεφτέδες γεμιστούς με τυρί φέτα. Με το αρνί στη σούβλα αλλά και με το κοκορέτσι πάει γάντι.
NO3: "Merlot”
Το συγκεκριμένο κρασί είναι η 3η ετικέτα που "σερβίρει” το φετινό Πάσχα και δίνει την δική του γιορτινή νότα. Διεθνής ποικιλία που έχει αγαπηθεί ιδιαιτέρως στην Ελλάδα και καλλιεργείται ιδιαιτέρως σε Μακεδονία, Αττική και Πελοπόννησο δίνει άκρως αρωματικά κρασιά για κάθε περίσταση και με ποικίλα προφίλ.
Το συγκεκριμένο Merlot βελούδινο και κομψό προσφέρει αρώματα κόκκινων φρούτων όπως κεράσι, δαμάσκηνο, σμέουρο, νότες βανίλιας και μπαχαρικών με μέτριο σώμα, ισορροπημένη οξύτητα και απαλές τανίνες.
Λεπτομέρειες Οίνου:
Χρώμα: Ρουμπινί
Γλυκύτητα: Ξηρό
Ποικιλία: 100% Merlot
Χρονιά: 2023
Παραγωγός: Papagiannis Winery
Αλκοόλ: 13,5 %
Χώρα: Ελλάδα
Περιοχή: Αττική|Παλλήνη
Συνδυάζεται ευχάριστα με ζουμερά σπιτικά burgers με μοσχαρίσιο μπιφτέκι και καραμελωμένα κρεμμύδια, με παστίτσιο και λουκάνικα στα κάρβουνα, Φαγητά στη γάστρα όπως χοιρινό με δαμάσκηνα αλλά και το αρνάκι γάλακτος θα το συνοδεύσουν περίφημα.
www.papagianniswinery.gr | facebook: Papagiannis Winery | instagram: Papagiannis Winery | τηλέφωνο επικοινωνίας: 21 0603 1020