Από τα πιο δυνατά πεδία του τουριστικού προϊόντος που προσφέρει η χώρα μας, ο κλάδος της εστίασης δε σταματά στιγμή να εξελίσσεται και να προσφέρει σπουδαίες ευκαιρίες σε ανθρώπους με όρεξη και πάθος, που αναζητούν διαρκώς το επόμενο επίπεδο. Εκείνους που ψάχνουν συνεχώς και επιθυμούν να μάθουν από τους καλύτερους για όλα αυτά που συμβαίνουν στην αγορά αλλά και όσα θα έρθουν, για τις καινούριες τάσεις, τις μοντέρνες τεχνικές και τα unique serves.
Ακριβώς σε εκείνους τους εν δυνάμει και εν ενεργεία, παλιούς και νέους, επαγγελματίες απευθύνεται το HoReCa Empowered της Coca-Cola Τρία Έψιλον. Το δημοφιλές όσο και επιδραστικό πρόγραμμα είναι και πάλι εδώ, ανανεωμένο, παρέχοντας το απόλυτο blend γνώσης και εξειδίκευσης σε baristas και bartenders.
Μέσα από δωρεάν masterclasses σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Πάτρα, υποτροφίες και πιστοποιήσεις από το SCA και το WSPC, καθώς και δικτύωση με περισσότερους από 50 κορυφαίους επαγγελματίες, μεταδίδει σε όλους τους συμμετέχοντες εμπειρία, γνώση και πάθος - τα συστατικά της επιτυχίας για τους επαγγελματίες του κλάδου δηλαδή.
Ποια είναι τα στοιχεία που συνθέτουν τη συνταγή της επιτυχίας για το HoReCa Empowered; Οι εξειδικευμένες εκπαιδεύσεις σε σύγχρονες τεχνικές του καφέ, των spirits και του mixology, σε δημοφιλή κι αγαπημένα all day café και bars που "φιλοξενούν" το πρόγραμμά όπως το Line, το Pere Ubu, το Che και το Fairytale στην Αθήνα, το Chillai και το Olympion στη Θεσσαλονίκη, αλλά και το Φρούριο στη Λάρισα.
Παράλληλα και συμπληρωματικά, ειδικά σχεδιασμένες θεματικές σου δίνουν τη δυνατότητα να εμβαθύνεις σε θέματα όπως η υπεύθυνη κατανάλωση, η βιώσιμη διαχείριση υλικών και η γευσιγνωσία αποσταγμάτων.
Προφανώς και η κατάλληλη καθοδήγηση είναι απαραίτητη, γι' αυτό και το HoReCa Empowered της Coca-Cola Τρία Έψιλον συνεργάζεται με κορυφαίους επαγγελματίες του χώρου. Ανάμεσά τους είναι ο Στάθης Κορέμτας και ο Σάββας Πετρούτσος, Coffee Experts στην Coca-Cola Τρία Έψιλον, η Τζώρτζια Παπαγιαννοπούλου και ο Δημήτρης Καϊταλίδης, Three Cents Brand Activators, ο Βασίλης Κυρίτσης, Schweppes Lead Activation Strategist, η Μαίρη Ταλαιπώρου, Head Brand Ambassador Scwheppes, o Γιάννης Οικονόμου, Schweppes Brand Activator, ο Αλέξανδρος Δοντάς, Brown Forman Brand Ambassador, και ο Θοδωρής Αναγνώστου, Edrington Brand Amabassador.
Μαζί με όλα τα προαναφερθέντα υπάρχει πάντοτε η ευκαιρία δικτύωσης με διακεκριμένους επαγγελματίες του κλάδου όπως ακόμη και εκείνη της εξέλιξης των γνώσεων μέσω των υποτροφιών που προσφέρει το πρόγραμμα από παγκοσμίως αναγνωρισμένους φορείς, όπως το SCA και το WSPC.
Στο SCA ο καθένας μπορεί να εξερευνήσει το specialty coffee, να αναπτύξει αισθητηριακές δεξιότητες και να εξοικειωθεί με τη μεθοδολογία cupping, ενώ με την πιστοποίηση WSET (Wine & Spirit Education Trust) θα γνωρίσει τη διαδικασία παραγωγής των βασικών κατηγοριών αποσταγμάτων, τα χαρακτηριστικά τους και τις βασικές αρχές γευσιγνωσίας, σέρβις και cocktails, καθώς και τον σωστό τρόπο αποθήκευσης. Με το πέρας των σεμιναρίων, άπαντες θα αποκτήσουν πιστοποίηση παρακολούθησης για να ενισχύσουν το βιογραφικό τους.
Όποιος νιώθει έτοιμος να αναβαθμίσει την καριέρα του και να διακριθεί στον κλάδο, μπορεί να δηλώσει από σήμερα κιόλας συμμετοχή και να διεκδικήσει μια ξεχωριστή θέση στην κοινότητα των baristas και bartenders.