Η Valrhona βάζει την σοκολάτα, η Deals τις συνταγές & εσύ…το γιορτάζεις!

Την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, αξίζει να "πασπαλίσουμε" τις στιγμές μας με μία σοκολατένια υπόθεση που εδώ και πολλά χρόνια γράφει την πιο γευστική ιστορία. Είναι η Valrhona και η Deals την προτείνει μέσα από δύο ακαταμάχητα προιόντα αλλά και συνταγές!

Valrhona ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Είναι αδιαμφισβήτητα η μεγαλύτερη απόλαυση όλων. Διαθέτει γεύση και υφή που λειτουργούν στον ουρανίσκο σαν πραγματικό "χάδι". Συνοδεύει κάθε στιγμή της καθημερινότητας σου, από την πιο μικρή έως την πιο ξεχωριστή. Έχει την ενέργεια & τον χαρακτήρα να αγκαλιάζει τα πρόσωπα που αγαπάς και συνδέεσαι πραγματικά. Και φυσικά δίνει την πιο νόστιμη και ντελικάτη γεύση στα πιάτα σου. Μα φυσικά είναι η σοκολάτα αλλά όχι οπιαδήποτε αλλά… η Valrhona!

Με μία ιστορία που "τρέχει" στον χρόνο από το 1922, με αξίες και διατροφική κουλτούρα υψηλή, με την παράδοση να σε ταξιδεύει μα που αλλού, στη Γαλλία και σε μία σοκολάτα που έχει αναδειχθεί σε μία μεγάλη "σχολή" και το γιατί θα το καταλάβεις.

Valrhona ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Από τα 20s μέχρι σήμερα το μήνυμα της Valrhona είναι ένα!

Δεν είναι τυχαίο που από την δεκαετία του 1920, αυτή η σοκολάτα γοητεύει & ψιθυρίζει σε όλους την πιο γευστική ιστορία. Όσοι άλλωστε γνωρίζουν καλά την τέχνη της chocolat, δεν την αλλάζουν με καμία. Από τα πιο εκλεκτά εστιατόρια και ζαχαροπλαστεία χρησιμοποιείται από τους ειδικούς με πάθος και μεράκι μέχρι τα ιδιαίτερα deli από τα οποία μπορεί να την προμηθευτεί κανείς σε πλάκες αλλά και σε πολλές γωνιές του κόσμου όπου το ρόφημα ζεστής σοκολάτας είναι το "φόρτε" τους. 

Valrhona ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Από το ξεκίνημα μέχρι σήμερα έχει συστηθεί ως η σοκολάτα των ειδικών, των επαγγελματιών του χώρου εστίασης και των chefs και δικαίως. Και αυτό γιατί "ξεχειλίζει" τρία βασικά συστατικά από την αρχή της μέχρι σήμερα, πρωτοπορία, καινοτομία & εξειδίκευση. Μέσα από το συγκεκριμένο brand το μήνυμα είναι ένα…"να προσφέρουμε στον κόσμο τις καλύτερες τροφές, με γεύση και διατροφική αξία." Και με αυτή την συνθήκη αυτοπροσδιορίζεται σήμερα ως μία εταιρεία της οποίας η αποστολή είναι συγκεκριμένη μεταδίδοντας σε όλους τη δύναμη της δέσμευσης της.

Valrhona ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Το status quo λοιπόν για την Valrhona μετατοπίζεται προς μία δικαιότερη, πιο βιώσιμη βιομηχανία κακάο και γαστρονομία που έχει υπέροχη γεύση και εμφάνιση αλλά που δημιουργεί και σπουδαία πράγματα για τον κόσμο. Οι μακρόχρονες συνεργασίες επίσης με τοπικούς παραγωγούς κακάο από την Δομινικανή Δημοκρατία, Βραζιλία, χώρες της Αφρικής και Λατινικής Αμερικής χαρακτηρίζονται από σταθερότητα & συνέπεια με την πρώτη ύλη φυσικά σε άριστη ποιότητα.

Valrhona ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Αναζητά πάντα τους καλύτερους κόκκους κακάο, με εξαιρετική αρωματική δυνατότητα, για να παρασκευάσει τα προϊόντα της. Η Valrhona επίσης κατάφερε να διασώσει και αρκετές ποικιλίες που ήταν υπό εξαφάνιση ενώ ταυτόχρονα ίδρυσε την κορυφαία σχολή ζαχαροπλαστικής που ειδικεύεται στην τέχνη της σοκολάτας, η "Ecole du Grand Chocolat". Λειτούργησε για πρώτη φορά το 1988, υποδέχεται πάνω από 800 εκπαιδευόμενους το χρόνο από όλο τον κόσμο και δημοσιεύει περισσότερες από 100 συνταγές κάθε σεζόν.

Valrhona ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Είναι όντως η σοκολάτα των ειδικών αλλά…και δική σου | Για αυτό η Deals προτείνει 2 σοκολάτες και εσύ το γιορτάζεις!

H Deals μία κορυφαία εταιρεία στην εισαγωγή και τη διανομή των πιο εκλεκτών γαστρονομικών προϊόντων στις κατηγορίες του κρασιού, της μπίρας, των οινοπνευματωδών ποτών, των τροφίμων και του εξοπλισμού έρχεται και προτείνει 2 προιόντα Valrhona και 2 συνταγές για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου τα οποία θα αγκαλιάσουν τις δικές σου στιγμές με φλέρτυ διάθεση & πάρα πολύ γεύση.

Τις απολαμβάνεις και σε πλάκες σοκολάτας τις οποίες προμηθεύεσαι από επιλεγμένα deli, κάβες & ζαχαροπλαστεία ταυτόχρονα όμως και σε 2 ακαταμάχητα ροφήματα δια χειρός του pastry chef Δημήτρη Πιακουλάκη. Και μην ξεχνάς "Making Life Taste Better".

Valrhona ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Είναι η Dulcey και σε φλερτάρει με νότες φρεσκοψημένου μπισκότου!

Στην υπόθεση Dulcey ανακαλύφθηκε το 4ο χρώμα της σοκολάτας και ναι είναι η λεγόμενη blond. To story θέλει τον σεφ Frédéric Bau να ξεχνάει τη λευκή σοκολάτα λίγο παραπάνω στο bain-marie με το αποτέλεσμα το προιόν να έχει πάρει ένα ξανθό χρώμα με το μπουκέτο αρωμάτων να ταράζει ολοκληρωτικά μύτη & στόμα.

Η σοκολάτα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2012 και αποτελεί ορόσημο της σύγχρονης ζαχαροπλαστικής παγκοσμίως με τα αρώματα από φρεσκοψημένο μπισκότο & νότες από καραμελωμένου γάλακτος να πρωταγωνιστούν & να σε μεταφέρουν γλυκά & σοκολατένια σε αγαπημένα σου πρόσωπα!

Valrhona ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Η συνταγή:

Υλικά

500γρ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
700γρ ΓΑΛΑ
300γρ DULCEY 35%
1τμχ ΒΑΝΙΛΙΑ
2τμχ ΚΑΝΕΛΑ ΞΥΛΟ
2τμχ ΚΑΡΔΑΜΟ

Εκτέλεση

Βράζουμε την κρέμα ,το γάλα, τη βανίλια και την κανέλα
Βάζουμε σε μια κανάτα  τη σοκολάτα
Μόλις βράσουν τα υλικά τα σουρώνουμε στην κανάτα και ομογενοποιούμε με το μίξερ χειρός

Είναι η Bahibé και σου προσφέρει το πιο σοκολατένιο τριαντάφυλλο!

Το όνομά της σοκολάτας είναι αφιερωμένο στο τριαντάφυλλο Bayahibe, που αποτελεί σύμβολο της Δομινικανής Δημοκρατίας και σερβίρει στην πιο ντελικάτη κούπα ένα ρόφημα που διατηρεί την τέλεια ισορροπία γλυκού & πικρού. Όπως ακριβώς και ο έρωτας!

Με εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο (46%) για σοκολάτα γάλακτος, η Bahibé κάνει γευστικό θαύμα με τις νότες ώριμων φρούτων και το κακάο να φτιάχνουν μαζί ένα σοκολατένιο παζλ όλο υποσχέσεις.

Η συνταγή:

BAHIBE 46% (γάλακτος)

Υλικά:

500γρ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
7000γρ ΓΑΛΑ
300γρ BAHIBE 46%
8γρ ΞΥΣΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
5γρ GINGER ΦΡΕΣΚΟ    

Εκτέλεση:

Βράζουμε την κρέμα, το γάλα, το ξύσμα και το ginger
Βάζουμε σε μια κανάτα τη σοκολάτα
Μόλις βράσουν τα υλικά τα σουρώνουμε στην κανάτα και ομογενοποιούμε με το μίξερ χειρός

Περισσότερες πληροφορίες:

Σχετικά με τον pastry chef της DEALS, Δημήτρη Πιακουλάκη
Ο pastry chef Δημήτρης Πιακουλάκης φοίτησε στη σχολή LE MONDE μεταξύ 2002-2004 ενώ εκπαιδεύεται συνεχώς στο παγκοσμίως γνωστό "L’ecole du Grand chocolat Valrhona" στο Tain Hermitage & Versailles. Εξειδικεύτηκε στην τεχνολογία γκανάζ για σοκολατάκι από τον chef Philipe Givre στο Tain Hermitage και στο παγωτό από τον gelatieri Andrea Bandiera στη Μπολόνια. Τα τελευταία 15 χρόνια εργάζεται στην Deals, αποκλειστικό εισαγωγέα της Valrhona στην Ελλάδα ενώ παράλληλα ασχολείται με την εκπαίδευση προσωπικού σε ξενοδοχεία, εστιατόρια και ζαχαροπλαστεία.

Σχετικά με την Deals
Aαποτελεί μία κορυφαία εταιρεία στην Ελλάδα που ασχολείται από το 1986 με την εισαγωγή και τη διανομή των πιο εκλεκτών γαστρονομικών προϊόντων στις κατηγορίες του κρασιού, της μπίρας, των οινοπνευματωδών ποτών, των τροφίμων και του εξοπλισμού. Με πάνω από 30 χρόνια εμπειρία και τεχνογνωσία της αγοράς και των πρώτων υλών, στόχος της Deals είναι να εξυπηρετεί τα καλύτερα σημεία εστίασης και λιανικής πώλησης ώστε να προσφέρει στον τελικό καταναλωτή μοναδικές γευστικές εμπειρίες. https://deals.com.gr/el/philosophy/

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Το υπουργείο Τουρισμού ανακοινώνει την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων για την εβδομάδα 15-21 Ιουλίου

Η τρίτη εβδομάδα του θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού "Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός" φέρνει οκτώ ξεχωριστές εκδηλώσεις.

Δήμος Αθηναίων: Παραμένουν ανοιχτές οι κλιματιζόμενες Λέσχες Φιλίας λόγω καύσωνα

Σε 24ωρη βάση η λειτουργία των Παιδικών Χαρών και των Ανοικτών Αθλητικών Κέντρων.

Όλα όσα πρέπει να δεις στο αφιέρωμα "1974 & 1944 - Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της"

Μια λίστα με τα highlights του επετειακού αφιερώματος που σχεδίασε ο Δήμος Αθηναίων, με αφορμή τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας αλλά και τα 80 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας από τη ναζιστική κατοχή.

"Νατέλα: Δεκαοχτώ χρόνια χωρίς τον Άλεξ": Η νέα σειρά podcast του istorima

Μια αληθινή ιστορία εξαφάνισης ενός παιδιού μέσα από τις διηγήσεις της μητέρας του, με την υπογραφή του οργανισμού συλλογής προφορικών ιστοριών istorima.

ΥΠΠΟ: Θωρακίζεται το Κάστρο της Κορώνης

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη επισκέφθηκε το ιστορικό μνημείο, όπου υλοποιείται μεγάλο τεχνικό έργο στερέωσης.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Σινεφίλ διήμερο στην Τεχνόπολη

Διπλό ραντεβού στην Τεχνόπολη για το Athens Open Air Film Festival και ό,τι άλλο μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 13 έως 19/7.