Τα απαραίτητα εργαλεία για το styling των μαλλιών

Λαμπεροί κυματισμοί που υπερέχουν, ένα super sleek ίσιωμα ή ένα χτένισμα με εντυπωσιακό όγκο; Έχουμε τα μυστικά για να δημιουργούμε με τα χεράκια μας όποιο look θέλουμε!

Τα απαραίτητα εργαλεία για το styling των μαλλιών

Γιατί κάθε μέρα να κάνουμε το ίδιο styling στα μαλλιά μας, όταν μπορούμε ανάλογα με την διάθεση και τις ανάγκες της καθημερινότητάς μας να δημιουργούμε κάτι εντελώς διαφορετικό; Έχοντας στη διάθεσή μας τις απαραίτητες συμβουλές αλλά και τα κατάλληλα εργαλεία μπορούμε, χωρίς να είμαστε hair stylists, να πετυχαίνουμε ένα όμορφο αποτέλεσμα που κερδίζει τις εντυπώσεις.

Οι χρήσιμες συμβουλές

  • Πριν ξεκινήσουμε τη διαδικασία του styling φροντίζουμε πάντα να προστατεύουμε τα μαλλιά από τη θερμότητα με ένα εξειδικευμένο προϊόν θερμοπροστασίας. Λειτουργεί ως ασπίδα απέναντι στην θερμότητα των εργαλείων styling, ενώ παράλληλα ελέγχει και περιορίζει το φριζάρισμα.
  • Έχουμε στη διάθεσή μας χτένες και βούρτσες που δεν ταλαιπωρούν τα μαλλιά, τα ξεμπερδεύουν και αφαιρούν τους κόμπους, μειώνοντας το σπάσιμο.
  • Για να αναβαθμίζουμε ένα οποιοδήποτε χτένισμα, πρωινό ή βραδινό, το ιδανικό είναι να έχουμε μια μικρή συλλογή από αξεσουάρ που να αποτελείται από headpieces, τσιμπιδάκια, clips, scrunchies, κορδέλες κ.ά.

Τα απαραίτητα εργαλεία για το styling των μαλλιών

Οι απαραίτητοι βοηθοί

Η αλήθεια είναι ότι όσο ταλέντο και αν έχουμε, το αποτέλεσμα δεν θα είναι αυτό που ακριβώς θέλουμε, αν δεν έχουμε παράλληλα τη βοήθεια που προσφέρουν τα κατάλληλα εργαλεία! Ποια είναι αυτά; Μια ισιωτική με ατμό και μια ηλεκτρική βούρτσα μαλλιών.

  • Ισιωτική με ατμό: Οι επιλογές και οι δυνατότητες που έχουμε με ένα τέτοιο σίδερο είναι πραγματικά απεριόριστες. Όρεξη και έμπνευση για δημιουργία να έχουμε και μπορούμε να κάνουμε άπειρα looks! Επίσης με μια τέτοια ισιωτική δεν έχουμε άγχος για τις φθορές που προκαλεί η θερμότητα, αφού ξέρουμε ότι η τεχνολογία του ατμού και οι ειδικά σχεδιασμένες πλάκες της όχι μόνο κάνουν την διαδικασία του styling πιο εύκολη και αποτελεσματική, αλλά κυρίως μειώνουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τις φθορές που προκαλούνται στις ίνες των μαλλιών. Ξεχάστε το χρόνο που χρειαζόταν για να ισιώνετε τα μαλλιά σας με μια κλασική ισιωτική! Με την τεχνολογία του ατμού ο χρόνος αυτός μειώνεται αισθητά! Θέλετε και άλλα πλεονεκτήματα; Είτε τη χρησιμοποιούμε για να δημιουργούμε το απόλυτο sleek look από τη ρίζα έως τις άκρες είτε για να δημιουργούμε μπούκλες ή κυματισμούς, η ισιωτική με ατμό εξασφαλίζει ένα φυσικό αποτέλεσμα που διαρκεί για ώρες, αφήνοντας τα μαλλιά μεταξένια και λαμπερά. Και κάτι τελευταίο: είναι ιδανική επιλογή για όλους τους τύπους μαλλιών, όμως αν έχετε πυκνά και ατίθασα μαλλιά εσείς θα τη λατρέψετε λίγο περισσότερο!
    Ισιωτική με ατμό
  • Ηλεκτρική βούρτσα μαλλιών: Πρόκειται για το πολυεργαλείο που δημιουργήθηκε για να μας λύνει τα χέρια, αφού συνδυάζει τις ιδιότητες που έχει ένα πιστολάκι με εκείνες της στρογγυλής βούρτσας. Αποτελείται συνήθως από διάφορες βούρτσες με τις οποίες μπορούμε απλώς να στεγνώνουμε τα μαλλιά τούφα-τούφα, να δίνουμε όγκο στις ρίζες ή να δημιουργούμε μπούκλες και κυματισμούς. Η βούρτσα-πιστολάκι περιστρέφεται και δίνει τέλεια φόρμα στα στεγνά ή υγρά μαλλιά μέσα σε λίγο χρόνο. Έχετε μακριά μαλλιά και αναρωτιέστε αν είναι ιδανική επιλογή για εσάς; Φυσικά και είναι, αφού η περιστροφική βούρτσα βουρτσίζει ακόμα και τα μακριά μαλλιά. Διαθέτει συνήθως 2 ρυθμίσεις θερμοκρασίας καθώς και την επιλογή του κρύου αέρα με τον οποίο φιξάρουμε το χτένισμα και εξουδετερώνουμε τον στατικό ηλεκτρισμό στα μαλλιά. Όσον αφορά τέλος το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένες οι βούρτσες, επιλέξτε εκείνες που είναι από ανοξείδωτο χάλυβα, κεραμικό ή τουρμαλίνη, αφού πρόκειται για υλικά που έχουν την πιο ήπια επίδραση στα μαλλιά.
    Ηλεκτρική βούρτσα μαλλιών
     

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Το υπουργείο Τουρισμού ανακοινώνει την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων για την εβδομάδα 15-21 Ιουλίου

Η τρίτη εβδομάδα του θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού "Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός" φέρνει οκτώ ξεχωριστές εκδηλώσεις.

Δήμος Αθηναίων: Παραμένουν ανοιχτές οι κλιματιζόμενες Λέσχες Φιλίας λόγω καύσωνα

Σε 24ωρη βάση η λειτουργία των Παιδικών Χαρών και των Ανοικτών Αθλητικών Κέντρων.

Όλα όσα πρέπει να δεις στο αφιέρωμα "1974 & 1944 - Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της"

Μια λίστα με τα highlights του επετειακού αφιερώματος που σχεδίασε ο Δήμος Αθηναίων, με αφορμή τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας αλλά και τα 80 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας από τη ναζιστική κατοχή.

"Νατέλα: Δεκαοχτώ χρόνια χωρίς τον Άλεξ": Η νέα σειρά podcast του istorima

Μια αληθινή ιστορία εξαφάνισης ενός παιδιού μέσα από τις διηγήσεις της μητέρας του, με την υπογραφή του οργανισμού συλλογής προφορικών ιστοριών istorima.

ΥΠΠΟ: Θωρακίζεται το Κάστρο της Κορώνης

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη επισκέφθηκε το ιστορικό μνημείο, όπου υλοποιείται μεγάλο τεχνικό έργο στερέωσης.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Σινεφίλ διήμερο στην Τεχνόπολη

Διπλό ραντεβού στην Τεχνόπολη για το Athens Open Air Film Festival και ό,τι άλλο μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 13 έως 19/7.