Π55: Ένα coworking space στον Κεραμεικό γίνεται το όνειρο κάθε εργαζόμενου

Μια μοναδική εμπειρία για τον εργασιακό χώρο στην Ελλάδα προσφέρεται στο κτίριο του νεοσύστατου Π55, στην οδό Πλαταιών, το οποίο μας καλεί να ζήσουμε τις καλύτερες δυνατές εργασιακές συνθήκες μέσα από ένα καινοτόμο κόνσεπτ.

Π55

Η ιδέα του coworking δεν είναι κάτι που έχουμε υιοθετήσει ακόμα στην Ελλάδα, καθώς έχουμε συνηθίσει να ψάχνουμε τα κοντινότερα καφέ της γειτονιάς για να ξεφύγουμε από τη ρουτίνα του γραφείου και να βιώσουμε ένα διαφορετικό, πιο ευχάριστο περιβάλλον εργασίας. Συχνά όμως, οι θορυβώδεις καφετέριες είναι πρόκληση για τον εργαζόμενο, ενώ οι βιβλιοθήκες αδυνατούν να προσφέρουν την άνεση και τις παροχές ενός κανονικού γραφείου. Χώροι σαν το Π55 είναι η ιδανική λύση για τον μέσο Αθηναίο αλλά και όσα άτομα έχουν τη δυνατότητα να εργάζονται εξ αποστάσεως

Το Π55 είναι μια πολύ φρέσκια προσθήκη στη γειτονιά του Κεραμεικού, αφού άνοιξε τις πόρτες του μόλις τον Ιούνιο του 2023 στην οδό Πλαταιών 55 (από όπου πήρε και την ονομασία του), σε ένα πρόσφατα ανακαινισμένο, τετραώροφο νεοκλασικό κτίριο από το 1970. Η τοποθεσία δεν επιλέχθηκε τυχαία, αφού μιλάμε για έναν ιστορικό δρόμο της Αθήνας που την κλασική και ελληνιστική περίοδο οδηγούσε στο Δίπυλον, την εντυπωσιακή πύλη για την είσοδο στην Αθήνα.

Π55

Τι βρίσκεται όμως μέσα σε ένα "coworking space" σαν το Π55; Παρά την εμφανή επιρροή από την αρχαιότητα, που εντοπίζουμε παντού μέσα στο κτίριο, το Π55 είναι ένας υπερσύγχρονος, πλήρως εξοπλισμένος χώρος που επανασχεδιάζει την εργασιακή πραγματικότητα, συμβαδίζοντας με τις νέες τάσεις. Ακολουθώντας το κόνσεπτ του coworking που συνηθίζεται στις πόλεις του εξωτερικού, ο χώρος φιλοδοξεί να προσφέρει την καλύτερη δυνατή εργασιακή εμπειρία παρέχοντας στους πελάτες το πιο παραγωγικό περιβάλλον -ουσιαστικό το όνειρο κάθε εργαζόμενου.

Ξεκινώντας από το ισόγειο του μοντέρνου κτιρίου, πρώτη (και απαραίτητη) στάση μας είναι το καφέ. Αν και στους υπόλοιπους ορόφους συναντάμε πολύ το αρχαιοελληνικό στοιχείο, εδώ η αισθητική είναι εμπνευσμένη από την Ευρώπη του 1920. Το Π55 Café είναι αναμφίβολα το highlight του νεοσύστατου αυτού εγχειρήματος, με το στιλάτο μπαρ, τη χαλαρή μουσική, τα φυτά που πλημμυρίζουν τον χώρο, το φιλικό προσωπικό και το cozy περιβάλλον που έχει δημιουργήσει η ομάδα. Εννοείται πως οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν ένα διάλειμμα εδώ, συζητώντας και απολαμβάνοντας έναν καφέ, όμως το all-day καφέ προσφέρεται και για εργασία (ώρες λειτουργίας 9 π.μ. – 9 μ.μ.). Ένα πραγματικό work café με τις απαραίτητες παροχές για να δουλέψεις με το laptop σου, ενώ ταυτόχρονα μπορείς να αγοράσεις κάτι από το πλούσιο μενού με ροφήματα, ποτά και διάφορων ειδών σνακ με vegan και gluten free επιλογές. Must είναι ο μυρωδάτος καφές που φτιάχνεται στη χειροκίνητη μηχανή εσπρέσο La Reggia, τα νόστιμα πιάτα brunch αλλά και η ευρύ ποικιλία αλκοολούχων ποτών (οι μπύρες προέρχονται αποκλειστικά από μικρές ελληνικές ζυθοποιίες). Το καφέ προμηθεύεται τις πρώτες ύλες του από τοπικούς παραγωγούς, σε μια προσπάθεια να στηριχθεί η εγχώρια παραγωγή, και ακολουθεί τη λογική του zero waste μεριμνώντας έτσι για το περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Π55

Π55

Το καφέ προσφέρεται επίσης για εταιρικές εκδηλώσεις ή άλλου είδους πολιτιστικά events, εργαστήρια και συνέδρια (χωρητικότητα μέχρι 100 άτομα), όπως και το roof garden του Π55 στον τέταρτο όροφο (έως 50 άτομα). Αν και μπορείτε να εργαστείτε στην ταράτσα του κτιρίου, προτείνουμε να επισκεφθείτε τον χώρο αφού πέσει ο ήλιος. Η απαράμιλλη θέα στην Ακρόπολη κάνει το roof garden ιδανικό για ένα χαλαρό afterwork ποτό.

Π55

Ο πρώτος και ο τρίτος όροφος είναι ειδικά σχεδιασμένοι για την απόλυτη εργασιακή εμπειρία: εργονομικά καθίσματα (ή και yoga balls, αν προτιμάτε), υψηλών ταχυτήτων internet και γραφεία με θέα έξω από το κτίριο, ακόμα και backup παροχή διαδικτύου σε περίπτωση διακοπής ρεύματος. Τα γραφεία στους κοινόχρηστους χώρους εργασίας του Π55 είναι σχεδιασμένα ως standing desks, επομένως με το πάτημα ενός κουμπιού μπορείτε να τα προσαρμόσετε στο επιθυμητό ύψος και να δουλέψετε όρθιοι, αφήνοντας για λίγο την καρέκλα σας. Στον πρώτο όροφο υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις που περιλαμβάνουν τα coworking standing desks και τα view decks για να εργαστεί κανείς, ενώ για ακόμα περισσότερη ιδιωτικότητα υπάρχουν τέσσερα booths με ηχομόνωση, ιδανικά για επαγγελματικές κλήσεις, διαδικτυακές συσκέψεις, αλλά και για όποιον προτιμά να δουλεύει στην απόλυτη απομόνωση.

Π55

Π55

Στον δεύτερο όροφο βρίσκεται η κοινόχρηστη κουζίνα του Π55 όπου μπορείτε να απολαύσετε το γεύμα που φέρατε από το σπίτι ή να παραγγείλετε κάτι από το καφέ του ισογείου. Στον ίδιο όροφο βρίσκονται τα meeting rooms, των οποίων η αισθητική είναι επίσης άμεσα συνυφασμένη με το αρχαιοελληνικό στοιχείο: οι αίθουσες έχουν ονόματα από γνωστές προσωπικότητες της ιστορίας και των επιστημών (η μεγαλύτερη είναι ο "Αρχιμήδης" που χωράει συνολικά 12 άτομα). Παρά την αρχαιοελληνική επιρροή, όλα είναι υπερσύγχρονα, με κάθε χώρο συνεδριάσεων να παρέχει οθόνες για παρουσιάσεις και τον αντίστοιχο εξοπλισμό. Φυσικά οι εργαζόμενοι μπορούν να πάρουν τον καφέ τους στον χώρο και να κάνουν ένα μικρό διάλειμμα στην κοινόχρηστη κουζίνα μετά τις εταιρικές συσκέψεις.

Π55

Ένα ιδιαίτερο στοιχείο που συναντάμε παντού μέσα στο κτίριο είναι τα εντυπωσιακά φυτά που, με μια πρώτη ματιά, θυμίζουν περισσότερο πολύχρωμους πίνακες. Τα αυτοσυντηρούμενα φυτά "mosses" είναι κι αυτά εμπνευσμένα από την αρχαιότητα και την επιστήμη και θρέφονται αναπνέοντας τον αέρα. Αυτό το ιδιαίτερο διακοσμητικό στοιχείο πλημμυρίζει τον χώρο όπου βρίσκονται τα εικονικά γραφεία (view desks), τα οποία προτείνονται για μικρότερα διαστήματα εργασίας. Επομένως είναι κατάλληλα ειδικά για όσους επισκέπτονται για λίγες ώρες την πόλη και αναζητούν έναν χώρο να εργαστούν. Γι’ αυτόν τον λόγο υπάρχουν lockers δίπλα από τα εικονικά γραφεία, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τις αποσκευές του κάθε πελάτη με τη χρήση προσωπικού κωδικού.

Στόχος του Π55 είναι να βρεθεί μια χρυσή τομή ώστε να επικοινωνήσει το παρελθόν με το παρόν αλλά και το μέλλον, καθώς το εκσυγχρονισμένο κτίριο στην Πλαταιών φιλοδοξεί να δώσει νέο αέρα στην περιοχή, σε μια στρατηγικά επιλεγμένη τοποθεσία και παρέχοντας μία μόνιμη επαγγελματική στέγη για όσους δεν ικανοποιούνται από το τρέχον εργασιακό τους περιβάλλον.

Οι τιμές ξεκινούν στα €2 το δίωρο (για το coworking café) και το ποσό προσαρμόζεται αναλόγως τις επιθυμίες και τον χρόνο που θέλει να εργαστεί ο πελάτης. 
Daily pass: €10

Οι ώρες λειτουργίας του Π55 είναι Δευτέρα-Παρασκευή, 9 π.μ. – 9 μ.μ. Κατόπιν συνεννόησης με το προσωπικό, υπάρχει δυνατότητα εργασίας εκτός των προκαθορισμένων ωραρίων ή και τα σαββατοκύριακα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Π55.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Το υπουργείο Τουρισμού ανακοινώνει την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων για την εβδομάδα 15-21 Ιουλίου

Η τρίτη εβδομάδα του θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού "Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός" φέρνει οκτώ ξεχωριστές εκδηλώσεις.

Δήμος Αθηναίων: Παραμένουν ανοιχτές οι κλιματιζόμενες Λέσχες Φιλίας λόγω καύσωνα

Σε 24ωρη βάση η λειτουργία των Παιδικών Χαρών και των Ανοικτών Αθλητικών Κέντρων.

Όλα όσα πρέπει να δεις στο αφιέρωμα "1974 & 1944 - Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της"

Μια λίστα με τα highlights του επετειακού αφιερώματος που σχεδίασε ο Δήμος Αθηναίων, με αφορμή τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας αλλά και τα 80 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας από τη ναζιστική κατοχή.

"Νατέλα: Δεκαοχτώ χρόνια χωρίς τον Άλεξ": Η νέα σειρά podcast του istorima

Μια αληθινή ιστορία εξαφάνισης ενός παιδιού μέσα από τις διηγήσεις της μητέρας του, με την υπογραφή του οργανισμού συλλογής προφορικών ιστοριών istorima.

ΥΠΠΟ: Θωρακίζεται το Κάστρο της Κορώνης

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη επισκέφθηκε το ιστορικό μνημείο, όπου υλοποιείται μεγάλο τεχνικό έργο στερέωσης.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Σινεφίλ διήμερο στην Τεχνόπολη

Διπλό ραντεβού στην Τεχνόπολη για το Athens Open Air Film Festival και ό,τι άλλο μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 13 έως 19/7.