Τα δωρεάν της εβδομάδας: Ένα ακόμα Love Market σε περιμένει στη Φωκίωνος Νέγρη

Η Κυψέλη σε αγαπησιάρικο mood, διήμερο garage sale στο Νέο Κόσμο και ό,τι μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 15 έως 21/2.

Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Έως τις 16 Φεβρουαρίου, η Δημοτική Αγορά Κυψέλης διοργανώνει το Street Market by ARTistes - Love Edition, όπου οι χειροτέχνες και παραγωγοί της πόλης παρουσιάζουν τις πιο μοναδικές δημιουργίες τους, που μπορείς να χαρίσεις στο αγαπημένο σου πρόσωπο.

Το ΣΚ 15-16/2 δεν βγαίνουμε, βέβαια, μόνο για βαλεντινοshopping, αλλά δίνουμε ραντεβού στην οδό Σφιγγός 45, στο Νέο Κόσμο, για ένα πρωτότυπο διήμερο garage. Τρεις φίλοι με κοινή αγάπη για τη δημιουργικότητα, τη μουσική και την προσωπική έκφραση παρουσιάζουν το "páre páre páre”, ένα event γεμάτο μουσική, αντικείμενα με ιστορίες και την αίσθηση του "βρες το πριν το βρει άλλος”. Η Μαριέλλα Παναγιώτου (Art Director), ο Πάνος Δημητρόπουλος (Μουσικός) και ο Μιχάλης Καμάκας (Ραδιοφωνικός Παραγωγός Kosmos 93,6) εμπνέονται από την κουλτούρα του garage sale και δίνουν στην εκδήλωση τον χαρακτήρα ενός οικείου gathering.

Σε κινηματογραφικά events, σημειώνουμε το αγαπημένο Ίριδα Visions, που επιστρέφει το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου με το "Avant-Drag!" του Φιλ Ιερόπουλου (8 μ.μ.), καθώς και τους "Αζήτητους" της Μαριάννας Οικονόμου, που προβάλλονται στο Ιστορικό Αρχείο Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς τη Δευτέρα 17/2 (6.30 μ.μ.).

Avant Drag! Ντοκιμαντέρ του Φιλ Ιερόπουλου, SerGay Parakatyanov in Monastiraki
"Avant-Drag!"

Ακόμη, το 14ο Ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ Θεατρικών Αναλογίων συνεχίζεται στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης με το "Παγόβουνο" της Γιολάντας Γκαρθία Σεράνο, σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Γαβρέλα, που παρουσιάζεται τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου, στις 6 το απόγευμα.

Και καθώς η Τσικνοπέμπτη πλησιάζει, ο Δήμος Αθηναίων ετοιμάζει μοναδικές δράσεις για μικρούς και μεγάλους στις 20 Φεβρουαρίου. Η Αποκριά ξεκινά το πρωί από το Σύνταγμα και φτάνει μέχρι το Μοναστηράκι και τους γύρω δρόμους, όπου διοργανώνεται μία εθιμική διαδρομή από την Πολιτιστική Εταιρία Ορχηστικής Τέχνης "Βάκχαι" και αναπαράσταση του εθίμου των Κορδελάτων της Νάξου στην πλατεία Κοτζιά. Το παραδοσιακό τσίκνισμα στη Βαρβάκειο "ντύνει" μουσικά η Φιλαρμονική Ορχήστρα, ενώ το βράδυ ξεφαντώνουμε στην πλατεία Κοτζιά με τους ΚωΓιαMan και τους Γκιντίκι. Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του δήμου ξεκινούν το Σάββατο 15/2, επομένως τσέκαρε το αναλυτικό πρόγραμμα για να μη χάσεις κανένα από τα 72 events που θα διεξαχθούν στην πόλη τις επόμενες μέρες.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Φωκίωνος Νέγρη 42 & Σποράδων

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Tap2Ride: Η νέα εποχή των δημόσιων συγκοινωνιών στην Αθήνα

Η μετακίνηση γίνεται πιο γρήγορη με τη νέα μέθοδο αγοράς εισιτηριών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/04/2025

Η πόλη κάνει glo up: Διάλεξε ποιος AR κήπος θα "ανθίσει" στην Αθήνα

Η BAT Hellas και το glo, σε συνεργασία με το Athens Digital Arts Festival και τον Nikolao Α Ω, φέρνουν έναν ψηφιακό βοτανικό κήπο στην Αθήνα.

Πώς θα αλλάξουν μέσα στα επόμενα τρία χρόνια οι Δήμοι Καλλιθέας και Μοσχάτου – Ταύρου

Οι δύο δήμοι της Αθήνας εξασφάλισαν χρηματοδότηση 4,6 εκατομμυρίων ευρώ για την ανάπτυξη ενός καινοτόμου προγράμματος που θα συνδυάζει ψηφιακές, τεχνολογικές και πράσινες υποδομές.

Οινικά ταιριάσματα για το Πάσχα

Τα κρασιά που θα σου κρατήσουν ιδανική συντροφιά τις επόμενες ημέρες.