
Το γλυκό είναι δώρο ιδανικό για αγιοβαλεντίνικες καταστάσεις: προσφέρεται σε έναν, αλλά προφανώς θα το απολαύσουν δυο. Η γλύκα μιλάει στην καρδιά ούτως ή άλλως, έστω και μέσω του εγκεφάλου -η γεύση έχει τον τρόπο να φέρνει πιο κοντά τους ανθρώπους. Σαν δώρο, πάλι, παίζει και η αξία του, και δεν μιλάμε για τη χρηματική. Δεν πήρες ότι βρήκες μπροστά σου, το έψαξες. Διάλεξες αυτό που θα την/τον συγκινήσει, κι αυτό μετράει. Ξεφεύγοντας από τα κοινά, ένα γλυκό φροντισμένο από την πρώτη ύλη ως την εμφάνισή του από καταξιωμένους pastry chefs έχει αξία που προστίθεται στο δικό του, μοναδικό ειδικό βάρος.
Dimitris Economides
Η ακαταμάχητη, κλασική Saint Honoré του Dimitris Economides, από τις πιο αγαπημένες δημιουργίες του γνωστού patissier, αποκτά σχήμα καρδιάς για τη Saint Valentine’s edition: στρώσεις αέρινης καραμελωμένης σφολιάτας, ντελικάτα choux και απαλή ganache βανίλιας σ’ ένα γλυκό-χάρμα οφθαλμών και γεύσης, "a love story in every bite” σχολιάζει το ζαχαροπλαστείο, εγγυημένη απόλαυση για δυο λέμε εμείς. Δελεαστική και κομψότατη η Love, μια κυματιστή ροζ καρδιά με κονφί φραμπουάζ, μους λεμόνι-φραμπουάζ, dacquoise αμυγδάλου, σφολιάτα βουτύρου. Δυνατό χαρτί στα χέρια του προσφέροντος η Tropical Love, μια σοκολατένια καρδιά-κόσμημα μέσα στο κομψό κουτάκι της: σοκολάτα Sao Tome Peru 70%, caramel tropical confit, tropical chocolate ganache. Μια πιο αιθέρια επιλογή η φινετσάτη lemon pie με τις λευκές καρδούλες. Ποιος αντιστέκεται… (photo credits: Giorgos Papacharalampous).



(Λεωφ. Κηφισίας 340 Ν.Ψυχικό 210 6755000).
Sweet Nolan
Το Sweet Nolan το αγαπάμε για τα κλασικά γλυκά του, αλλά το εργαστήρι δεν αφήνει γιορτές και επετείους χωρίς special editions, πάντα στο δικό του ύφος. Ο Βαλεντίνος, φυσικά, περνάει κι από εδώ, με δημιουργίες της pastry cheffe Λίζας Μάτσα για δυο: το Valentine's Roll, ένα ρολάκι σοκολάτας με compoté κόκκινων φρούτων, ganache σοκολάτας, κρέμα raspberry και crispy raspberry, το Valentine's Chou, ένα chou για δύο με γέμιση compoté μπανάνα, passion fruit και mango, καραμέλα και crumble εσπρέσο, κι επάνω ένα μπισκότο-καρδιά με λευκή σοκολάτα και crispy raspberry. Οι βαλεντίνικες τρούφες, πάλι, με ruby chocolate, πασπαλισμένες με αφυδατωμένο raspberry είναι χαριτωμένες στο μεταλλικό κουτάκι τους, και το Heart to Heart πολύ ιδιαίτερο, κρύβει δύο σοκολατένιες καρδιές, μια μαύρης σοκολάτας με τραγανή φεγεντίνη με φουντούκι και ganache σοκολάτας και μια λευκής σοκολάτας με crumble γάλακτος, τραγανό raspberry και ganache ruby chocolate.
(Απόλλωνος 6Β Σύνταγμα τηλ. 210 3240698)
.



(Απόλλωνος 6Β Σύνταγμα τηλ. 210 3240698)
In Love Again
Η Φάνια Ανδρεάδη, pastry cheffe του -πολύ αγιοβαλεντίνικου- In Love Again, ξέρει να κατακτά πρώτα με την όψη και ακολούθως με τη γεύση των γλυκών της. Στο στοιχείο της, υποδέχεται τον γκουρμέ Αγιο με τη Flan Black Forest ντυμένη βαλεντίνικα με μαρμελάδα κεράσι, κρέμα σοκολάτας, σαντιγί και τραγανές αμαρένες και το Cupid’s Arrow, μια ξεκάθαρη ερωτική εξομολόγηση χωρίς λόγια: η κατακόκκινη καρδιά (σοκολατένια μους, crémeux passion fruit με πιπέρι timut, brownie σοκολάτας) είναι τρυπημένη μ’ ένα μπισκοτένιο βέλος… Το ρομαντικό πακέτο συμπληρώνουν οι προτάσεις της vegan pastry cheffe Κατερίνας Θωμαΐδη: ένα εντυπωσιακό Red Velvet Cake με cream cheese frosting και μαρμελάδα φράουλα-raspberry και το vegan Lover’s Fortune: compoté φράουλα, raspberry και τριαντάφυλλο, mousse βανίλια, τριανταφυλλένια αρώματα, και -η έκπληξη- ένα τραγανό fortune cookie που κρύβει ένα μύνημα στο κλίμα της γιορτής.


((Κλείτου 3, (Κλείτου 3, Κέντρο, 210 3242627)
Ziller’s Pastry Bar
Στο κλασάτο Ziller’s Pastry Bar ο πολύ ταλαντούχος pastry chef Χρήστος Παπαδόγιαννης -που μόλις πήρε τη σκυτάλη από τον Γιώργο Πλατινό- δημιούργησε για την περίσταση το "Murmure d’ Amour”, ένα New York style Cheesecake με ιδιαίτερα υλικά και ανάλογη εμφάνιση: raspberry compoté, almond biscuit, λευκή σοκολάτα και πέταλα τριαντάφυλλου δίνουν άλλη γοητεία σ΄ένα γλυκό που αρέσει σε όλους.

(Παλαιολόγου Μπενιζέλου 6, Κέντρο, 210 3241651)
Ourse
Το αρκουδάκι-σύμβολο του Ourse της Γλυφάδας γίνεται σοκολατένιο, χαμογελαστό και φοράει γραβάτα με κόκκινες καρδούλες ! Σίγουρα το πιο παιχνιδιάρικο αγιοβαλεντίνικο γλυκό που κυκλοφορεί, με την υπογραφή του βραβευμένου pastry chef Σπύρου Πεδιαδιτάκη.
(Μυστρά 39, Γλυφάδα, τηλ. 2121067019).