Έναν πανηγυρικό που συνδέει την 28η Οκτωβρίου με τον Ελύτη θα ακούσουμε στην Ακαδημία Αθηνών

Τον λόγο, που θα μεταδοθεί και διαδικτυακά, θα εκφωνήσει ο Ακαδημαϊκός κ. Χριστόφορος Χαραλαμπάκης.

Ακαδημία Αθηνών

Την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου και ώρα 18.00 θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο της Ακαδημίας Αθηνών, η Πανηγυρική Συνεδρία για τον Εορτασμό της Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940. Τον πανηγυρικό λόγο με θέμα "Η 28η Οκτωβρίου 1940 και ο Οδυσσέας Ελύτης" θα εκφωνήσει ο Ακαδημαϊκός κ. Χριστόφορος Χαραλαμπάκης. Η Πανηγυρική Συνεδρία θα μεταδοθεί ζωντανά από τον ιστότοπο της Ακαδημίας Αθηνών μέσω του ακόλουθου συνδέσμου: academyofathens.gr/el/sessions/20241024.

Λίγα λόγια για τον Χριστόφορο Χαραλαμπάκη

Ομότιμος καθηγητής Γλωσσολογίας του ΕΚΠΑ, επίτιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου του Βουκουρεστίου και επίτιμος διδάκτορας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Πτυχιούχος (1971) της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης. Το 1976 ανακηρύχθηκε διδάκτορας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Κολωνίας. Διετέλεσε συντάκτης του Ιστορικού Λεξικού της Ακαδημίας Αθηνών (1977-1983), ειδικός επιστήμονας (1979-1981), έκτακτος καθηγητής (1982) και καθηγητής πρώτης βαθμίδας (1983-1993) στην Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, απ’ όπου μετακλήθηκε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης (1993-2000) του ΕΚΠΑ. Το 2000 μετακινήθηκε στον Τομέα Γλωσσολογίας του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ίδιου Πανεπιστημίου. Δίδαξε ως επισκέπτης καθηγητής στα Πανεπιστήμια Münster, Αθηνών, Κύπρου, Θράκης, Γρανάδας και Frederick University, Λεμεσός.

Αποκορύφωμα του ερευνητικού του μόχθου αποτελεί το Χρηστικό Λεξικό της Νεοελληνικής Γλώσσας (Αθήνα 2014, σελίδες 1.819), τον σχεδιασμό και τον επιστημονικό συντονισμό του οποίου του ανέθεσε ομόφωνα το 2003 η Ολομέλεια της Ακαδημίας Αθηνών.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

6η ετήσια Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης της Μαρίνας Φλοίσβου

Η Μαρίνα Φλοίσβου συνεχίζει τη δέσμευσή της προς τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, παρουσιάζοντας την 6η ετήσια Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης για το 2023, στην οποία αποτυπώνονται οι πρωτοβουλίες και τα επιτεύγματα της στον τομέα της αειφορίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/10/2024

"We are UoA": Το 1ο Φεστιβάλ του ΕΚΠΑ είναι γεγονός

Το ΕΚΠΑ ετοιμάζει μια τριήμερη γιορτή αφιερωμένη στη γνώση, την καινοτομία και τον πολιτισμό, συνδέοντας φοιτητές, αποφοίτους και την ευρύτερη κοινότητα μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων και μουσικών δρώμενων.

Δήμος Αθηναίων: Επιδοτείται η ανακαίνιση 70 κατοικιών στην Αθήνα για ευάλωτα νοικοκυριά

"Η προσιτή κατοικία είναι βασικό ανθρώπινο δικαίωμα" τονίζει ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας.

Έργα αναβάθμισης σε 6 σχολεία και 2 παιδικές χαρές από τον Δήμο Αθηναίων

Εγκαινιάζεται μια σύγχρονη παιδική χαρά στη γειτονιά του Γκύζη.

"Ευκολάκι" θα γίνει η μαγειρική με το νέο βιβλίο του Άκη Πετρετζίκη

Η συλλογή συνταγών του Άκη Πετρετζίκη έρχεται προσεχώς από τις εκδόσεις Πατάκη για να μας αποδείξει ότι μπορούμε να τρώμε υπέροχα σπιτικά γεύματα χωρίς να σπαταλάμε πολύτιμο χρόνο.

"Απόηχος": Μια επιτελεστική συζήτηση για τον ήχο στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Το πολυμεσικό φεστιβάλ ήχου, θορύβου και λέξεων Noisy Words προσκαλεί τη Salomé Voegelin και τη συγγραφέα Αθηνά Αθανασίου σε μια συζήτηση με θέμα την ενεργητική ακρόαση του θορύβου.

Το Meet Market επιστρέφει στην Τεχνόπολη με φθινοπωρινή διάθεση

160+ εκθέτες, DJ sets, street food και πρωτότυπες δωρεάν δραστηριότητες περιμένουν το κοινό στο επόμενο Meet Market.