Τα highlights του φεστιβάλ "Μικρό Παρίσι των Αθηνών 2024"

Μια λίστα με τις πιο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που θα δούμε το δεκαήμερο 10-20/10.

Μικρό Παρίσι των Αθηνών 2024

Υπό τη γενική θεματική "Iμπρεσιονισμός και διπλωματία", το φεστιβάλ "Μικρό Παρίσι των Αθηνών 2024" επιστρέφει στην πόλη το δεκαήμερο 10 - 20 Οκτωβρίου.

Mε εκθέσεις εικαστικών και φωτογραφίας, με θεατρικές, χορευτικές και μουσικές παραστάσεις, με θεάματα δρόμου, διαλέξεις, συζητήσεις, με ζωγραφική σε δημόσιους χώρους, με αθλήματα, παιχνίδια και εναλλακτικές δράσεις για παιδιά και μεγάλους, το "Μικρό Παρίσι των Αθηνών 2024" θα είναι μια δεκαήμερη γιορτή ειρήνης, αγάπης, τέχνης και πολιτισμού στο κέντρο της Αθήνας.

Μικρό Παρίσι των Αθηνών 2024

Θα συμμετέχουν, όπως κάθε χρόνο, περισσότεροι από 500 καλλιτέχνες, δημιουργοί και άνθρωποι του πνεύματος, σε πολλά επιλεγμένα σημεία (θέατρα, μουσικές σκηνές, γκαλερί, πλατείες, πεζόδρομοι, ωδεία, σχολεία, νεοκλασικά-ιστορικά κτίρια, ξενοδοχεία και άλλοι εναλλακτικοί χώροι) από την πλατεία Ομονοίας μέχρι την πλατεία Βάθη, το Μεταξουργείο, τον Άγιο Παύλο και το σταθμό Λαρίσης, όπου πολλοί δρόμοι έχουν γαλλικά ονόματα και αποτελούν εδώ και χρόνια σημεία συνάντησης του αθηναϊκού αστικού πολιτισμού, της ελληνικής λαϊκής παράδοσης, των μεταναστών, των ταξιδιωτών και των επισκεπτών.

Δείτε τα highlights

Μικρό Παρίσι των Αθηνών 2024

Πέμπτη 10.10

Wyndham Grand Athens, M.Αλεξάνδρου 2, Μεταξουργείο                      
Πλατεία μπροστά από το hotel Wyndham Grand Athens, Μεταξουργείο 20:00
Αthens Big Band 

Ποτέ η Jazz και το Swing δεν ακούστηκαν καλύτερα στην πόλη… Το καμάρι της Αθήνας, το υπέροχο και διεθνώς αναγνωρισμένο jazz μουσικό σύνολο του δήμου Αθηναίων με τους 18 καταξιωμένους μουσικούς, μας ταρακουνάει με bebop και μας ταξιδεύει στο χώρο και το χρόνο, σε εποχές όπου η αυθεντική μουσική δεν ήταν απλά διασκέδαση. Ήταν ιδέα, κίνημα, ανθρώπινη αξία, ανάταση ψυχής… 

Συμμετέχει η ομάδα ακροβατών Teatro Theama

Σάββατο 12.10

Tarantella e grekaniko με τους Encardia 
Πλατεία Αγίου Παύλου, Μεταξουργείο, 20:00
Οι αγαπημένοι του Salento και της Calabria, οι εκστατικοί Encardia μας παρασέρνουν με τον ξέφρενο παραδοσιακό χορό και τα γκρεκάνικα τραγούδια της κάτω Ιταλίας. Η απόλυτη γιορτή πλατείας με παραδοσιακές χορεύτριες ταραντέλλας, ξυλοπόδαρους, μίμους και μπαλαρίνες που εμπλουτίζουν τη δράση και το σκηνικό προσθέτοντας μια βενετσιάνικη νότα.

Eγκαίνια της έκθεσης: "Οι οραματιστές”
Σάββατο 12/10/2024 19:00
Η έκθεση εικαστικών και φωτογραφίας αρχείου που διοργανώνεται στα πλαίσια του "Μικρού Παρισιού των Αθηνών 2024” με τον τίτλο "Οραματιστές” συμπεριλαμβάνει αρχειακές φωτογραφίες καλλιτεχνών (ζωγράφων, μουσουργών κ.α.) και πολιτικών της Belle epoque και του μεσοπολέμου, έργα σπουδαίων ιμπρεσιονιστών ζωγράφων που αντιπαραβάλλονται με έργα των εικαστικών μας καλλιτεχνών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του φεστιβάλ και τον "δημόσιο διάλογο” σχετικά με "τον ιμπρεσιονισμό και την διπλωματία”.

Δευτέρα 14.10

Dimitris Kalantzis 4et – Tribute to Michel Legrand 
L.U.X Athens, Ψαρρών 26 & Μαιζώνος, Μεταξουργείο, 21:30
Ένα αφιέρωμα στον Michel Legrand, μία από τις πιο εμβληματικές προσωπικότητες στο χώρο της μουσικής του κινηματογράφου. Τα 3 Όσκαρ και τα 5 grammy το δείχνουν ξεκάθαρα.Υπήρξε, ωστόσο, σπουδαίος τζαζ πιανίστας και συνθέτης με έντονο ρομαντικό και ιμπρεσιονιστικό αέρα, του οποίου τις μουσικές διασκεύασαν και έπαιξαν κορυφαίοι τζαζίστες όπως οι Miles Davis, Βill Evans, Art Farmer και πολλοί άλλοι. Το κουαρτέτο του Δημήτρη Καλαντζή παρουσιάζει μια εκδοχή της γοητευτικής του μουσικής, σε μια απόλυτα παριζιάνικη ατμόσφαιρα.

OPEN MIC NIGHT (60’)
Σωκράτης (καφενείο Θήβα), Χίου 42 & Αγίου Παύλου, 20:00, είσοδος ελεύθερη
Μια βραδιά stand-up comedy με δοκιμές νέου υλικού από νέα κωμικά ταλέντα.

Παρουσίαση: Παλλιγκίνης Δημήτρης

Lineup: Σταυρούλα Παμπστ, Ορέστης Θεοφανούδης, Θάνος Ζωίδης, Έλλη Πετρίδη, Ευθύμης Μπριάνης, Θανάσης Ρούκαλης

Τρίτη 15.10

Flamenco rencontre Tango
πλατεία Καραϊσκάκη, Μεταξουργείο 20:00
συναυλία, χορευτική performance & ανοιχτή μιλόνγκα
Πάνος Καρτίμπελης: κιθάρα, Δροσιά Χαρίση: τραγούδι, Μαρία Μανδραγού: χορός

Τετάρτη 16.10

OPEN MIC NIGHT (60’)
Σωκράτης (καφενείο Θήβα), Χίου 42 & Αγίου Παύλου, 20:00, είσοδος ελεύθερη
Μια βραδιά stand-up comedy με δοκιμές νέου υλικού από νέα κωμικά ταλέντα.
Lineup: Σοφία Κλιάνη, Γιάννης Σίμος, Θοδωρής Μιχαηλίδης, Άλκης Νικομάνης, Μαρία Κουφομανώλη, Κώστας Τάσιος, Άγγελος Κυριακίδης.

Πέμπτη 17.10

Θέατρο Σκιών – Ο καραγκιόζης ο μέγα ιμπρεσιονιστής 
Πλατεία Αγίου Παύλου, Μεταξουργείο 19:30
Ο φίλος μας ο Καραγκιόζης, σε αυτήν την παράσταση θα ακολουθήσει το ρεύμα του Ιμπρεσιονισμού, θα πάρει τα πινέλα του και τα καβαλέτα του και με τα έντονα χρώματα του Ιμπρεσιονισμού θα ζωγραφίσει πολύχρωμες στιγμές γέλιου!!

Παρασκευή 18.10

Διαγωνισμός Freestyle Football
Πλατεία Αγίου Παύλου, Μεταξουργείο 18:30
Επίδοξοι ποδοσφαιριστές επιδεικνύουν τις δυνατότητές τους στο καλλιτεχνικό ποδόσφαιρο δρόμου. Νικητές του διαγωνισμού θα είναι εκείνοι που θα επιτύχουν τα περισσότερα "γκελάκια”. Ποιος θα κρατήσει περισσότερη ώρα την μπάλα στον αέρα; 
Δηλώσεις συμμετοχής μισή ώρα πριν την έναρξη του διαγωνισμού.

DEVA Circus Show 
Πλατεία Αγίου Παύλου, Μεταξουργείο, 20:30
Ο Αντώνης Πασβάντης, παγκόσμιος πρωταθλητής World Champion Fire artist of the year 2022, παρουσιάζει μια fire performance με δυναμικές χορογραφίες, με πολλαπλά φλεγόμενα αντικείμενα, φλεγόμενα σχοινιά, κοντάρια, dragon staff, poi, πυρσούς, που εναλλάσσονται δημιουργώντας ένα ταξίδι στη μαγεία της αρχέγονης τέχνης του χορού της φωτιάς παλαιών πολιτισμών.

Σάββατο 19.10

Party Groove in Athens & Corner Pockets  
Πλατεία Αγίου Παύλου, Μεταξουργείο, 20:00
Το Μικρό Παρίσι των Αθηνών, υποδέχεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στις Δράσεις Δρόμου, τους "Corner Pockets”, μία από τις πιο ξεχωριστές jazz bands της Αθήνας! Την μπάντα θα συνοδεύει social dancing από την ομάδα "Groove in Athens”, που σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε swing χορό και να γνωρίσετε τον κόσμο του Lindy Hop.

Περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα στο mikroparisi.eu/programme-2024/

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Τελετή μνήμης για τα θύματα του ναζισμού διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων

Εγκαινιάζεται η "Διαδρομή Μνήμης '40-'44" με αφορμή την επέτειο των 80 χρόνων από την απελευθέρωση της Αθήνας από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/10/2024

"Στο εργαστήρι" του ΜΙΕΤ συζητάμε για την εξέλιξη της φιλοξενίας και τα τουριστικά καταλύματα

Η τρίτη εκδήλωση της σειράς συναντήσεων "Στο Εργαστήρι μας" φέρνει στο επίκεντρο τον τουρισμό.

Συνεχίζονται οι επιτυχημένες δράσεις του αφιερώματος "1974 & 1944: Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της"

Διαδρομές μνήμης στο Γ’ Κοιμητήριο και ξεναγήσεις σε μεγάλες εκθέσεις διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων με αφορμή τις επετειακές εκδηλώσεις.

To 4ο ARTience Διεθνές Συνέδριο για τη φωνή έρχεται τον Οκτώβριο

Διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Δήμου Αθηναίων.

Εσύ ακόμα να πάρεις μέρος στον 28ο Ποδηλατικό Γύρο της Αθήνας;

Παρατείνονται οι εγγραφές έως την επόμενη εβδομάδα.

"Λιάσιμο": Από επιλεγμένες εσοδείες και από 100% Μανδηλαριά η νέα ετικέτα του Hatzidakis Winery

To Λιάσιμο/Liassimo είναι το νέο γλυκό κρασί του Οινοποιείου στη Σαντορίνη με ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον story που αξίζει να φιλοξενήσεις το φετινό φθινόπωρο.