Δράσεις και πρωτοβουλίες της ΠΟΣΟΨΥ για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Η ΠΟΣΟΨΥ διοργανώνει πληθώρα εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα, στοχεύοντας στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση γύρω από την ψυχική υγεία και την ισότιμη αντιμετώπιση των ατόμων με ψυχικές διαταραχές.

mental health awareness © Shutterstock

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Οργανώσεων για την Ψυχική Υγεία (ΠΟΣΟΨΥ) διοργανώνει, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας στις 10 Οκτωβρίου 2024, μια σειρά δράσεων σε όλη την Ελλάδα. Οι εκδηλώσεις αυτές αποσκοπούν στην ενημέρωση του κοινού σχετικά με την ψυχική υγεία και την ανάγκη ισότιμης αντιμετώπισης των ατόμων με ψυχικές διαταραχές και των οικογενειών τους.

Προγραμματισμένες δράσεις

ΣΟΨΥ Ν. Βοιωτίας

Στις 16 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί εκδήλωση για την ψυχική υγεία σε εξωτερικό χώρο, σε συνεργασία με την ΕΠΑΨΥ.

ΣΟΦΨΥ Ημαθίας

Στις 10 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί μουσική σκηνή στο Μέγαρο Μουσικής Βέροιας με τη συμμετοχή τριών επαγγελματιών μουσικών, καθώς και διανομή έντυπου υλικού και δώρων στους περαστικούς.

ΣΟΨΥ Θεσσαλονίκης

Στις 11 Οκτωβρίου θα γίνει ομιλία στα Γιαννιτσά, ενώ στις 16 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί ομιλία σε αίθουσα του Δήμου Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή τριών επαγγελματιών ψυχικής υγείας και ενός λήπτη υπηρεσιών.

ΣΟΦΨΥ Ν. Ιωαννίνων

Στις 10 Οκτωβρίου θα γίνει διανομή έντυπου υλικού και ενημερωτικό περίπτερο στο δημαρχείο, φωταγώγηση του Δημαρχείου με πράσινο χρώμα, και περίπατος με πράσινες ομπρέλες.

ΣΟΨΥ Κορυδαλλού

Στις 13 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί θεατρική παράσταση και έκθεση έργων ζωγραφικής, καθώς και ημερίδα με θέμα την ψυχική υγεία και την οικογένεια.

ΚΟΦΙΨΥ

Στις 20 Οκτωβρίου θα διοργανωθεί υπαίθρια συναυλία και την 1η εβδομάδα του Νοεμβρίου εκδήλωση στην Πλατεία Πρωτομαγιάς με κεντρικό θέμα την ψυχική υγεία. Στις 10 Νοεμβρίου θα γίνει ενημέρωση για την ψυχική υγεία και ένα "ανταλλακτικό παζάρι" με μεταχειρισμένες συσκευές.

ΣΟΨΥ Πάτρας

Στις 10 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για την ψυχική υγεία, ενώ στις 12 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί ημερίδα στον ΟΛΠΑ με επίσημους καλεσμένους. Στις 16 και 17 Οκτωβρίου θα συνεργαστούν με το Πανεπιστήμιο Πατρών για την ευαισθητοποίηση των νέων φοιτητών.

ΣΟΦΨΥ Ν. Ρεθύμνου

Στις 10 Οκτωβρίου θα γίνει περίπατος και διανομή έντυπου υλικού, καθώς και δράση κατά του στίγματος με τη συμμετοχή άλλων φορέων.

ΣΟΦΨΥ Ν. Σερρών

Θα διεξαχθούν ενημέρωση και ομιλίες για την ψυχική υγεία και την άνοια σε χωριά της Π.Ε. Σερρών, με περίπατο στις 10 Οκτωβρίου και διανομή έντυπου υλικού.

Η ΠΟΣΟΨΥ διεκδικεί την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των ατόμων με ψυχικές διαταραχές και των οικογενειών τους, επιδιώκοντας την εφαρμογή διεθνών και ευρωπαϊκών συμβάσεων για την προστασία τους. Με τη λειτουργία της, η ΠΟΣΟΨΥ έχει γίνει ο κεντρικός εκπρόσωπος των ατόμων με ψυχικές διαταραχές στην Ελλάδα, προάγοντας την αναγνώριση τους ως ισότιμα μέλη της κοινωνίας και διεκδικώντας τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Καμία έκπληξη, η Αθήνα ανάμεσα στις χειρότερες πόλεις για νέες οικογένειες

Μία νέα έρευνα καταλήγει με στοιχεία σε μία ακόμη άβολη πραγματικότητα για την ελληνική πρωτεύουσα και το επίπεδο ζωής σε αυτήν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
09/10/2024

"Έξω το κράτος απ' τα κρεββάτια μας": Συζήτηση για το φύλο και τη σεξουαλικότητα στη μεταπολίτευση

Μια εκδήλωση των Αρχείων Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας, με αφορμή τα 50 χρόνια από την πτώση της δικτατορίας.

Ένα φθινόπωρο "Αλλιώτικο" υπόσχεται το ροζέ της Οινοποιίας Τριποδάκη

Το ροζέ "Αλλιώτικο" είναι η γλυκιά πινελιά που έχουμε ανάγκη όσο αποχαιρετάμε το καλοκαίρι.

Τι παίζει αυτό το ΣΚ (12-13/10) στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης;

Ένα λογοτεχνικό διαθεματικό φεστιβάλ που επιστρέφει για δεύτερη χρονιά και μια δεκάωρη εκδήλωση μουσικής έρχονται αυτό το Σαββατοκύριακο.

Δείτε όλα όσα ετοιμάζει "Το Μικρό Παρίσι των Αθηνών 2024"

Ένα δεκαήμερο για την αγάπη και την τέχνη με θέμα "Iμπρεσιονισμός και διπλωματία".

Ο Δήμος Μαραθώνα συνδέεται με αστική συγκοινωνία

Στην πρόσφατη εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Μαραθώνα, ανακοινώθηκε η σύνδεση του ιστορικού Δήμου με το δίκτυο αστικής συγκοινωνίας του ΟΑΣΑ, μια πρωτοβουλία που υπόσχεται να αλλάξει θετικά την καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής.