Τα εργαστήρια που ξεκινούν τον Οκτώβριο στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Art therapy, κόμικς, φυτά, ξυλουργική, ζωγραφική σε tote bag είναι μόνο μερικά από τα θέματα των workshop που θα φιλοξενηθούν το προσεχές διάστημα στη δημοτική αγορά.

Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Art therapy, κόμικς, φυτά, ξυλουργική, ζωγραφική σε tote bag είναι μόνο μερικά από τα θέματα των workshop που θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης. Δείτε τα εργαστήρια αναλυτικά στο κείμενο που ακολουθεί.

Ξέρεις από ίντερνετ; 60+

Το επιτυχημένο workshop ψηφιακής ενδυνάμωσης επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης. Δίνουμε ραντεβού κάθε Τρίτη  με το τμήμα των προχωρημένων και κάθε Τετάρτη με το τμήμα των αρχαρίων, 10:00-12:00. Με τη χρήση tablet, μαθαίνουμε να σερφάρουμε στο διαδίκτυο, να αναζητούμε χρήσιμες πληροφορίες, να επικοινωνούμε με φίλους και συγγενείς διαδικτυακά και να πραγματοποιούμε συναλλαγές με το Δημόσιο.

 
  • Τμήμα προχωρημένων: Κάθε Τρίτη από 1/10 έως 3/12  ||  10:00-12:00

Creative Lab 1, Κόστος: 60€ για όλον τον κύκλο 10 μαθημάτων

  • Τμήμα αρχαρίων: Κάθε Τετάρτη από 2/10 έως 4/12  ||  10:00-12:00

Creative Lab 1, Κόστος: 60€ για όλον τον κύκλο 10 μαθημάτων

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com, εδώ.

 

Art Therapy Workshops

Αυτά τα εργαστήρια θεραπείας μέσω τέχνης που θα πραγματοποιήσει η εκφραστική θεραπεύτρια Μαρίλη Τοπούζογλου προσφέρουν μία ευκαιρία για προσωπική ανάπτυξη και αυτοέκφραση, χρησιμοποιώντας διαφορετικές καλλιτεχνικές μεθόδους. Μέσα από δραστηριότητες όπως το παιχνίδι με δαχτυλομπογιές, η δημιουργία κεραμικών τοτέμ, η συγγραφή ιστοριών και η εξερεύνηση της αυτοπροσωπογραφίας, οι συμμετέχοντες ανακαλύπτουν νέους τρόπους να συνδεθούν με τις αναμνήσεις, τις αισθήσεις και τον εσωτερικό τους κόσμο. Τα εργαστήρια αυτά ενισχύουν την αυτογνωσία, τη δημιουργικότητα και την αίσθηση κοινότητας, προσφέροντας έναν ασφαλή χώρο για δημιουργικό πειραματισμό και συναισθηματική έκφραση.

  • Κάθε Τρίτη από 1/10 έως 26/11  ||  18:00-20:00

Creative Lab 1

Είσοδος ελεύθερη με δήλωση συμμετοχής εδώ ή στο 2111824102

Συν-δημιουργούμε

 

Στο νέο εικαστικό εργαστήριο της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης, παιδιά ηλικίας 6-9 ετών εξερευνούν τον μαγικό κόσμο της τέχνης του σχεδίου παρέα με τους γονείς τους, μέσα από μηνιαίους κύκλους μαθημάτων διαφορετικής θεματικής. Γονείς και μαθητές Α’, Β’ και Γ’ Δημοτικού γνωρίζουν το σχέδιο παρέα, αναπτύσσουν τη φαντασία τους, πειραματίζονται και δημιουργούν από κοινού τα δικά τους εικαστικά έργα. Σκοπός του εργαστηρίου είναι γονείς και παιδιά να χτίσουν νέους δεσμούς, να αποκτήσουν κοινές εμπειρίες και να βρουν κοινούς κώδικες επικοινωνίας μέσα από την τέχνη.

 
  • Από Τετάρτη 2/10 έως 30/10  ||  18:00-19:30

Creative Lab 1

Κόστος: 60€ το ζευγάρι (1 γονέας & 1 παιδί) 

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com εδώ.

Μαρμελάδα Κυψέλη: Σκιτσάροντας στην Αγορά με τον Pan Pan

Η 5η επιστροφή του "Μαρμελάδα Κυψέλη" είναι γεγονός. Ο Pan Pan οργανώνει ένα workshop ειδικά για τη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, στο οποίο εμβαθύνει σε δημοφιλείς τεχνικές σχεδιασμού κόμικς με στόχο τον πειραματισμό και την εξερεύνηση των προσωπικών προτιμήσεων των συμμετεχόντων. Εργαλεία, τεχνικές και προσεγγίσεις θα τεθούν στη διάθεση της ομάδας και θα χρησιμοποιηθούν κατά βούληση. Πρότερη εμπειρία δεν είναι αναγκαία, καμία προσέγγιση ή απορία δεν είναι λάθος και οι απορίες είναι δομικό συστατικό του workshop.

  • Κάθε Πέμπτη από 3/10 έως 5/12  ||  19:00-21:00
 

Creative Lab 1

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com εδώ.

 

Πολλαπλασιασμός φυτών στο νερό με τους hōkō

Οι hōkō παρουσιάζουν την πιο εύκολη τεχνική για τον πολλαπλασιασμό των φυτών, μέσω του νερού. Κάθε ένας από τους συμμετέχοντες θα μάθει πώς κόβουμε ένα φυτό και θα το πάρει στο σπίτι μετά το τέλος της συνάντησης. Μαθαίνουμε, επίσης, πώς φροντίζουμε το μόσχευμα ενώ ριζώνει και φυσικά πώς θα το μεταφυτεύσουμε στο έδαφος.

 
  • Πέμπτη 3/10 και κάθε πρώτη Πέμπτη του μήνα μέχρι και τον Δεκέμβριο || 18:30-19:30

Creative Lab 2

Είσοδος ελεύθερη, με προκράτηση θέσης εδώ

Creating with chrysolie: Χαρακτική και τύπωμα σε γόμα

Σε αυτό το μοναδικό workshop, ανακαλύπτουμε τη μαγεία της χαρακτικής και του τυπώματος. Θα εξερευνήσουμε την τεχνική της χαρακτικής σε γόμα, δημιουργώντας εντυπωσιακά σχέδια και μοτίβα. Στη συνέχεια, θα μεταφέρουμε τις δημιουργίες μας σε υφασμάτινα πορτοφολάκια, προσθέτοντας μία προσωπική πινελιά στη καθημερινότητά μας.

  • Κυριακή 6/10  ||  12:00-14:00 

Creative Lab 2

Κόστος: 28€

Πληροφορίες στο chrysoliesart@gmail.com ή στο 6984561871

Εισαγωγή στην ξυλουργική με τους hōkō

 

Μαθαίνουμε μερικές από τις βασικές τεχνικές κατεργασίας ξύλου, ενώ κάνουμε το πρώτο μας έργο, ένα βοηθητικό σκαμπό που θα πάρουμε μαζί μας στο σπίτι, στο τέλος του μαθήματος | έως 6 άτομα.

 
  • Κάθε Τετάρτη από 9/10 έως 27/11  ||  18:30-20:30

Creative Lab 2

Κόστος: 220€/ ο κύκλος 8 μαθημάτων

Για πληροφορίες, εδώ.

 

Creating with chrysolie: Ζωγραφική σε tote bag

Σε αυτό το workshop, θα χρησιμοποιήσουμε ακρυλικά χρώματα για να σχεδιάσουμε και να ζωγραφίσουμε πάνω σε υφασμάτινες tote bags. Μάθετε τεχνικές ζωγραφικής και φτιάξτε ένα προσωπικό αξεσουάρ που συνδυάζει την τέχνη και την καθημερινότητα. Δημιουργήστε το δικό σας μοναδικό σχέδιο και πάρτε μαζί σας μία υπέροχη, χειροποίητη tote bag.

 
  • Σάββατο 26/10  ||  19:00-21:00

Creative Lab 2

Κόστος: 25€

Πληροφορίες στο chrysoliesart@gmail.com ή στο 6984561871.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Τι παίζει αυτό το ΣΚ (5-6/10) στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης;

Δείτε δύο δωρεάν εκδηλώσεις και ένα ενδιαφέρον workshop που θα φιλοξενηθούν αυτό το Σαββατοκύριακο στη δημοτική αγορά.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/10/2024

Εκδήλωση για τη ψυχική υγεία της Gen Z και των millennial στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχική Υγείας, το ΚΜΟΠ διοργανώνει την εκδήλωση "Η ψυχική υγεία των Generation Z και Millennials: Υπάρχει αντίδοτο για το άγχος; Ποιος είναι ο ρόλος των φίλων και των γονέων;", όπου θα μιλήσουν ερευνητές, ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί.

Ecoculture Festival: Η Ελευσίνα σε προσκαλεί σε ένα βιωματικό τετραήμερο αφιερωμένο στο περιβάλλον και τη βιωσιμότητα

Ελευσίνα, Ασπρόπυργος, Στεφάνι Κορινθίας, Άγιοι Θεόδωροι και Λουτράκι υποδέχονται ανοιχτές δράσεις για όλες τις ηλικίες, στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Οικοπολιτισμού.

Ο Οκτώβριος είναι πιο ωραίος στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Με μότο "Ένα πρόγραμμα για όλους! Μια Αγορά για όλους!", το γνωστό κυψελιώτικο σποτ παρουσιάζει όλες τις εκδηλώσεις που θα φιλοξενήσει τον Οκτώβριο.

"Γράφοντας και διαβάζοντας ποίηση": Ένα νέο σεμινάριο δημιουργικής γραφής έρχεται στον Ιανό

Το σεμινάριο, με εισηγητή τον ποιητή Θωμά Τσαλαπάτη, αποτελεί μια εισαγωγή στις τεχνικές της ποίησης μέσα από συγκεκριμένα παραδείγματα από την νεοελληνική και την παγκόσμια λογοτεχνία.

3 βιβλιοκαφέ της Αθήνας για να γιορτάσεις την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ

Τα must στέκια στο κέντρο της πόλης για να απολαύσουμε το αγαπημένο μας βιβλίο πίνοντας έναν καφέ.

Εκδήλωση με θέμα "Απώλεια και δημιουργία" στο μουσείο "Μαρία Κάλλας"

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, το Μουσείο θα φιλοξενήσει τη δημιουργική συζήτηση της Καθηγήτριας Ψυχολογίας Φωτεινής Τσαλίκογλου και του ψυχιάτρου Σάββα Σαββόπουλου.