3 βιβλιοκαφέ της Αθήνας για να γιορτάσεις την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ

Τα must στέκια στο κέντρο της πόλης για να απολαύσουμε το αγαπημένο μας βιβλίο πίνοντας έναν καφέ.

Komprai

Κομπραί

Στα ελάχιστα χρόνια λειτουργίας του, το "Κομπραί" έχει ήδη γίνει ένα δημοφιλές στέκι για τους Εξαρχιώτες αλλά και όσους αναζητούν και πιο ιδιαίτερες εκδόσεις για να ενισχύσουν τις βιβλιοθήκες τους: λογοτεχνία, φιλοσοφία, παιδικό τμήμα, ανεξάρτητα περιοδικά, τέχνη και ποίηση, κουίρ εκδόσεις και δοκίμια -το βιβλιοπωλείο στην οδό Διδότου έχει απ’ όλα. Ακόμα και τραπεζάκια στον εσωτερικό του χώρο, καθώς και εξωτερικούς ξύλινους πάγκους δίπλα στις βιτρίνες του, που παρακινούν τους περαστικούς να ξαποστάσουν διαβάζοντας ένα νέο βιβλίο και πίνοντας έναν καφέ ή ποτό.

Bookbar

Bookbar
© Φωτεινή Μοίρα

Η νέα έδρα των Εκδόσεων Κάκτος στον πεζόδρομο της Αιόλου σου μεταφέρει τη βιβλιοφιλική αισθητική των αντίστοιχων εγγλέζικων καφέ, με τα μεγάλα παράθυρα και τις κομψές βιβλιοθήκες, γεμάτες τίτλους του εκδοτικού οίκου. Στα ράφια του "Bookbar" θα βρείτε φυσικά πολλά βιβλία της σειράς "Αρχαία Ελληνική Γραμματεία" (σε ελληνικά και αγγλικά), για την οποία άλλωστε έχει αναγνωριστεί ο εκδοτικός οίκος, τα θεματικά βιβλία "Τα παιδιά διαβάζουν αρχαίους", αμέτρητες επιλογές από τη σύγχρονη παγκόσμια λογοτεχνία, αλλά και μερικούς τίτλους από άλλες εκδοτικές. Ένα ξεχωριστό βιβλιοκαφέ που παροτρύνει τους περαστικούς να κάνουν ένα διάλειμμα από τα ψώνια τους, απολαμβάνοντας τον καφέ τους παρέα με ένα βιβλίο ή να εργαστούν σε έναν χώρο που διαφοροποιείται κάπως από τα θορυβώδη στέκια του κέντρου.

Little Tree Books & Coffee

Little Tree

Από τα γνωστότερα αθηναϊκά μαγαζιά στην κατηγορία των βιβλιοκαφέ. Λίγα μόλις λεπτά από το Μουσείο Ακρόπολης βρίσκεται το χαριτωμένο στέκι, πλαισιωμένο από δέντρα και με ένα ντεκόρ που θυμίζει παραδοσιακή πλατεία χωριού. Φιλόξενο και κομψά διακοσμημένο, το "Little Tree Books & Coffee" έχει στα ράφια του όχι μόνο τις αναμενόμενες νέες κυκλοφορίες, αλλά και πιο ψαγμένους τίτλους.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Τι παίζει αυτό το ΣΚ (5-6/10) στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης;

Δείτε δύο δωρεάν εκδηλώσεις και ένα ενδιαφέρον workshop που θα φιλοξενηθούν αυτό το Σαββατοκύριακο στη δημοτική αγορά.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/10/2024

Εκδήλωση για τη ψυχική υγεία της Gen Z και των millennial στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχική Υγείας, το ΚΜΟΠ διοργανώνει την εκδήλωση "Η ψυχική υγεία των Generation Z και Millennials: Υπάρχει αντίδοτο για το άγχος; Ποιος είναι ο ρόλος των φίλων και των γονέων;", όπου θα μιλήσουν ερευνητές, ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί.

Τα εργαστήρια που ξεκινούν τον Οκτώβριο στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Art therapy, κόμικς, φυτά, ξυλουργική, ζωγραφική σε tote bag είναι μόνο μερικά από τα θέματα των workshop που θα φιλοξενηθούν το προσεχές διάστημα στη δημοτική αγορά.

Ecoculture Festival: Η Ελευσίνα σε προσκαλεί σε ένα βιωματικό τετραήμερο αφιερωμένο στο περιβάλλον και τη βιωσιμότητα

Ελευσίνα, Ασπρόπυργος, Στεφάνι Κορινθίας, Άγιοι Θεόδωροι και Λουτράκι υποδέχονται ανοιχτές δράσεις για όλες τις ηλικίες, στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Οικοπολιτισμού.

Ο Οκτώβριος είναι πιο ωραίος στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Με μότο "Ένα πρόγραμμα για όλους! Μια Αγορά για όλους!", το γνωστό κυψελιώτικο σποτ παρουσιάζει όλες τις εκδηλώσεις που θα φιλοξενήσει τον Οκτώβριο.

"Γράφοντας και διαβάζοντας ποίηση": Ένα νέο σεμινάριο δημιουργικής γραφής έρχεται στον Ιανό

Το σεμινάριο, με εισηγητή τον ποιητή Θωμά Τσαλαπάτη, αποτελεί μια εισαγωγή στις τεχνικές της ποίησης μέσα από συγκεκριμένα παραδείγματα από την νεοελληνική και την παγκόσμια λογοτεχνία.

Εκδήλωση με θέμα "Απώλεια και δημιουργία" στο μουσείο "Μαρία Κάλλας"

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, το Μουσείο θα φιλοξενήσει τη δημιουργική συζήτηση της Καθηγήτριας Ψυχολογίας Φωτεινής Τσαλίκογλου και του ψυχιάτρου Σάββα Σαββόπουλου.