Εκδήλωση με θέμα "Απώλεια και δημιουργία" στο μουσείο "Μαρία Κάλλας"

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, το Μουσείο θα φιλοξενήσει τη δημιουργική συζήτηση της Καθηγήτριας Ψυχολογίας Φωτεινής Τσαλίκογλου και του ψυχιάτρου Σάββα Σαββόπουλου.

Μουσείο Μαρία Κάλλας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, το Μουσείο Μαρία Κάλλας προσκαλεί το κοινό την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου (ώρα: 19:30), σε μία δημιουργική συζήτηση της Φωτεινής Τσαλίκογλου και του Σάββα Σαββόπουλου με θέμα "Απώλεια και δημιουργία".

Πώς η τέχνη και η δημιουργία καταφέρνουν να λειτουργήσουν θεραπευτικά μεταμορφώνοντας την απώλεια σε δημιουργική έκφραση; Μέσα από την συζήτηση θα διερευνηθεί η θεραπευτική διάσταση της τέχνης και η συμβολή της στην εξέλιξη μεγάλων καλλιτεχνικών προσωπικοτήτων.

"Από τη γέννηση, το πρώτο τραύμα, μέχρι το θάνατο, μια σειρά απωλειών σημαδεύει την ψυχή και το σώμα. Μπορεί να αποτελέσουν σημεία εκκίνησης είτε καταστροφικών διαδικασιών, είτε ευκαιρία για μια πορεία ανασυγκρότησης, μια πορεία επανόρθωσης. Ένα από τα βασικότερα πεπρωμένα της δημιουργίας είναι η ανάπτυξη της μετουσίωσης, βασικού φορέα της τέχνης, του πιο όμορφου δημιουργήματος της ζωής."

Η Φωτεινή Τσαλίκογλου είναι Ομότιμη Καθηγήτρια Ψυχολογίας Παντείου Πανεπιστημίου και Συγγραφέας. Ο Σάββας Σαββόπουλος είναι Ψυχίατρος, Ψυχαναλυτής, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Γενεύης και Συγγραφέας.

Δωρεάν συμμετοχή - Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Απαραίτητη η κράτηση θέσης ηλεκτρονικά στο more.com εδώΓια περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 210 4404 204

Σημαντικό: Η είσοδος στην εκδήλωση δεν περιλαμβάνει την είσοδο στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου Μαρία Κάλλας.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Τι παίζει αυτό το ΣΚ (5-6/10) στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης;

Δείτε δύο δωρεάν εκδηλώσεις και ένα ενδιαφέρον workshop που θα φιλοξενηθούν αυτό το Σαββατοκύριακο στη δημοτική αγορά.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/10/2024

Εκδήλωση για τη ψυχική υγεία της Gen Z και των millennial στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχική Υγείας, το ΚΜΟΠ διοργανώνει την εκδήλωση "Η ψυχική υγεία των Generation Z και Millennials: Υπάρχει αντίδοτο για το άγχος; Ποιος είναι ο ρόλος των φίλων και των γονέων;", όπου θα μιλήσουν ερευνητές, ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί.

Τα εργαστήρια που ξεκινούν τον Οκτώβριο στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Art therapy, κόμικς, φυτά, ξυλουργική, ζωγραφική σε tote bag είναι μόνο μερικά από τα θέματα των workshop που θα φιλοξενηθούν το προσεχές διάστημα στη δημοτική αγορά.

Ecoculture Festival: Η Ελευσίνα σε προσκαλεί σε ένα βιωματικό τετραήμερο αφιερωμένο στο περιβάλλον και τη βιωσιμότητα

Ελευσίνα, Ασπρόπυργος, Στεφάνι Κορινθίας, Άγιοι Θεόδωροι και Λουτράκι υποδέχονται ανοιχτές δράσεις για όλες τις ηλικίες, στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Οικοπολιτισμού.

Ο Οκτώβριος είναι πιο ωραίος στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Με μότο "Ένα πρόγραμμα για όλους! Μια Αγορά για όλους!", το γνωστό κυψελιώτικο σποτ παρουσιάζει όλες τις εκδηλώσεις που θα φιλοξενήσει τον Οκτώβριο.

"Γράφοντας και διαβάζοντας ποίηση": Ένα νέο σεμινάριο δημιουργικής γραφής έρχεται στον Ιανό

Το σεμινάριο, με εισηγητή τον ποιητή Θωμά Τσαλαπάτη, αποτελεί μια εισαγωγή στις τεχνικές της ποίησης μέσα από συγκεκριμένα παραδείγματα από την νεοελληνική και την παγκόσμια λογοτεχνία.

3 βιβλιοκαφέ της Αθήνας για να γιορτάσεις την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ

Τα must στέκια στο κέντρο της πόλης για να απολαύσουμε το αγαπημένο μας βιβλίο πίνοντας έναν καφέ.