Τα δωρεάν της εβδομάδας: Κυριακάτικη βόλτα στο Μουσείο Ακρόπολης

Ελεύθερη είσοδος στο μουσείο της Αρεοπαγίτου με αφορμή της τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς και ό,τι μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 28/9 έως 4/10.

Μουσείο Ακρόπολης © Shutterstock

Παρότι οι προγραμματισμένες ξεναγήσεις του Μουσείου Ακρόπολης για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς έχουν ήδη εξαντληθεί, μπορείτε ακόμα να επισκεφθείτε το μουσείο στην Αρεοπαγίτου χωρίς εισιτήριο, να χαζέψετε για μία ακόμη φορά τις μοναδικές συλλογές του και να βολτάρετε στο κέντρο της πόλης. Την Κυριακή 29/9 (5-8 μ.μ.) το μουσείο ανοίγει τις πόρτες του με ελεύθερη είσοδο για όλους, όπως και πολλά άλλα αθηναϊκά μουσεία, αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία. Δείτε εδώ την αναλυτική λίστα με τις εκδηλώσεις για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς δεν είναι όμως η μόνη αφορμή για να επισκεφθούμε μουσεία. Την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή γιορτάζει 5 χρόνια λειτουργίας και μας περιμένει με δωρεάν είσοδο και τρεις διαφορετικές ξεναγήσεις στις συλλογές του 1, 3 & 5 μ.μ.).

Ίδρυμα Γουλανδρή
Ίδρυμα Γουλανδρή

Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου είναι η τελευταία μέρα που μπορείτε να δείτε την ενδιαφέρουσα έκθεση "Μια σακούλα γεμάτη τηλεκάρτες" στον χώρο τέχνης Tavros. Πρόκειται για τη σημαντική των ΑΣΚΙ με την Πρωτοβουλία για τις Δημόσιες Ανθρωπιστικές Επιστήμες του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, που δημιούργησαν ένα εκτενές αρχείο με μαρτυρίες για την αλβανική μεταναστευτική εμπειρία, τις προκλήσεις αυτών των ανθρώπων αλλά και τα αποκαρδιωτικά περιστατικά ρατσιστικής βίας. 

"Μια σακούλα γεμάτη τηλεκάρτες"

Διαβάστε Επίσης

Στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος επιστρέφει ένα αγαπημένο φεστιβάλ που τιμά τη σύγχρονη εναλλακτική μουσική σκηνή της πόλης. Χιπ χοπ μελωδίες θα ηχήσουν στον Θόλο του ΚΠΙΣΝ την Παρασκευή 4/9, στο πλαίσιο του In Orbit v.5. Την πρώτη μέρα, θα ακούσουμε Buzz Capitano, LADELE, MiRA και Dolly Vara.

Συνεχίζεται το διήμερο 28 και 29 Σεπτεμβρίου το 1ο Φεστιβάλ Γερμανόφωνου Κινηματογράφου με την επιμέλεια της ομάδας του Cinema Alive. Στον ιστορικό χώρο του Κτήματος Φιξ θα προβληθούν δύο σημαντικές ταινίες του γερμανόφωνου σινεμά: "3 Days in Quiberon" της Έμιλι Ατέφ (28/9, 8 μ.μ.) και "Victoria" του Σεμπάστιαν Σίπερ (29/9, 8 μ.μ.).

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

In Orbit v.5

  • Φεστιβάλ

To ΚΠΙΣΝ φιλοξενεί εδραιωμένους και ανερχόμενους καλλιτέχνες σε ένα φεστιβάλ που, για πέμπτη συνεχή χρονιά, παρουσιάζει ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα –από hip hop έως rock με ενδιάμεση στάση το electro– ενδεικτικό του μουσικού σύμπαντος της πόλης που παίρνει διαρκώς νέες μορφές και διαστάσεις.

Μια σακούλα γεμάτη τηλεκάρτες

  • Αφιερώματα

Η μετανάστευση είναι ένα φαινόμενο που συνδυάζει ιστορία, κοινωνία και πολιτική και είναι μια ευκαιρία για να εξετάσουμε αυτό το σύνθετο ζήτημα μέσα από μια δυναμική και συμμετοχική προσέγγιση. Η έκθεση είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας των Αρχείων Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (ΑΣΚΙ) και της Πρωτοβουλίας για τις Δημόσιες Ανθρωπιστικές Επιστήμες του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια. Πυρήνας της έκθεσης είναι οι προφορικές ιστορίες των μεταναστών, οι οποίες προσφέρουν μια βαθιά και προσωπική εικόνα των εμπειριών τους. Αυτές οι αφηγήσεις φωτίζουν τις προκλήσεις, τα όνειρα και τις στρατηγικές επιβίωσης των μεταναστών στην Ελλάδα, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τις κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες της χώρας τις τελευταίες τρεις δεκαετίες. Με την ενσωμάτωσή τους στο αρχείο, αυτές οι ιστορίες βοηθούν στη χαρτογράφηση της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας, από τις κρατικές πολιτικές και την κοινωνία μέχρι την εργασία, την αλληλεγγύη και τους κοινωνικούς αγώνες. Ταυτόχρονα, αποκαλύπτουν την πραγματικότητα της ρατσιστικής βίας και των προκλήσεων που αντιμετώπισαν οι μετανάστες.

Μουσείο Ακρόπολης

Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

ΣΕΤΕ: Γιατί έπεσαν τα τουριστικά έσοδα του Ιουλίου;

Το τουριστικό τοπίο στην Ελλάδα φαίνεται να διανύει μια περίοδο προσαρμογής, καθώς τα τουριστικά έσοδα τον Ιούλιο του 2024 παρουσίασαν μείωση, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με τους παράγοντες που επηρεάζουν την τουριστική βιομηχανία και τις μελλοντικές της προοπτικές.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
27/09/2024

Fantasy Festival 2024: Το απόλυτο ραντεβού για τους λάτρεις του φανταστικού

Το μεγαλύτερο Φεστιβάλ του Φανταστικού επιστρέφει στην Αθήνα, με μοναδικούς καλεσμένους, πάνω από 310 εκθέτες και ποικίλες δραστηριότητες.

Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών: Εσύ ήξερες αυτά τα 10 facts για τις γλώσσες;

Πόσες γλώσσες μιλούνται στον κόσμο; Σε ποια χώρα μιλιούνται οι περισσότερες γλώσσες; Γιορτάζουμε την ημέρα μαθαίνοντας τις απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα και όχι μόνο.

Περιφέρεια Αττικής: Υποψήφια για τον τίτλο της "πιο ελκυστικής Περιφέρειας της Ευρώπης"

Η Περιφέρεια Αττικής στοχεύει σε μια σημαντική διεθνή διάκριση, καθώς συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στους δημοφιλέστερους προορισμούς της Ευρώπης στον διαγωνισμό των Wanderlust Reader Awards.

Η Ελλάδα στη WOMEX 2024: Προώθηση της ελληνικής μουσικής σκηνής στο Μάντσεστερ

Το Υπουργείο Πολιτισμού αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την προβολή της πλούσιας ελληνικής μουσικής κληρονομιάς, συμμετέχοντας στη WOMEX 2024, μια πλατφόρμα για την προώθηση καλλιτεχνών και τη δικτύωση στη μουσική βιομηχανία.

9 ιδέες για βόλτα αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα (26/9-2/10)

Από εκθέσεις για την αρχαία υγεία μέχρι επαναστατικές καλλιτεχνικές παραστάσεις, η Αθήνα προσφέρει έναν πλούτο πολιτιστικών δρώμενων που διερευνούν την παράδοση, την τέχνη και τη μουσική με σύγχρονες οπτικές.

Γιατί το Google μάς "κερνάει" ποπ κορν;

Πιθανώς στη σημερινή σου διαδικτυακή πλοήγηση (25/9) να είδες το σκίτσο παραλλάσσει το κλασικό λογότυπο. Παρατήρησες ότι η λέξη Google είναι γραμμένη σε ένα κουβά ποπ κορν;