Να μετονομαστεί σε οδό Ζακ Κωστόπουλου η Γλάδστωνος ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Διαβάστε την επιστολή που παροτρύνει τους αρμόδιους στο Δήμο Αθηναίων σε ένα "ελάχιστο συμβολικό αλλά και σημαντικό βήμα προς την αποκατάσταση της συλλογικής μνήμης".

Ζακ Κωστόπουλος

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος έστειλε στις 16/9 μια επιστολή προς τον Δήμο Αθηναίων, αιτούμενη η οδός Γλάδστωνος να μετονομαστεί σε οδός Ζακ Κωστόπουλου, εις μνήμην του drag artist και ακτιβιστή που δολοφονήθηκε στο σημείο. Η επιστολή της ομοσπονδίας, η οποία εδρεύει στη συγκεκριμένη οδό, κοινοποιήθηκε στον δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα, στον Πρόεδρο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και στα μέλη του Συμβουλίου της 1ης Δημοτικής Κοινότητας. Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής.

Η επιστολή

Αξιότιμοι, Αξιότιμες,

Εμείς οι κάτοικοι και εργαζόμενοι της οδού Γλάδστωνος, η οποία αριθμεί μόλις 10 νούμερα, αιτούμαστε την αλλαγή της ονομασίας του δρόμου μας σε οδό Ζακ Κωστόπουλου. Έχουν περάσει ήδη έξι χρόνια από τη δολοφονία που συνέβη στον δρόμο μας και θεωρούμε πως είναι σημαντικό να αποδοθεί τιμή στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου.

Πιστεύουμε ακράδαντα πως κανένα έγκλημα έμφυλης βίας δεν πρέπει να μένει ατιμώρητο. Η μετονομασία του δρόμου μας θα είναι ένα ελάχιστο συμβολικό αλλά και σημαντικό βήμα προς την αποκατάσταση της συλλογικής μνήμης και θα προσδώσει ορατότητα και αναγνώριση στο σύνθημα "ποτέ ξανά".

Η οδός Ζακ Κωστόπουλου θα αποτελέσει ένα τοπόσημο μνήμης και συμβολισμού για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας και την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Από πλευράς σας η μετονομασία της οδού Γλάδστωνος θα σηματοδοτήσει την αναγνώριση, ώστε κανένα έγκλημα με έμφυλα ή ρατσιστικά κίνητρα να μην μπορεί να ξεχαστεί από την ελληνική κοινωνία. Σας παρακαλούμε θερμά να εξετάσετε το αίτημά μας και να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες.

Την επιστολή υπογράφουν: η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, η Ένωση Λυρικών Πρωταγωνιστών Ελλάδας, το Σωματείο Εργαζομένων στο Χώρο του Χορού, το Σωματείο Εργαζομένων στο Θέαμα, την Ψυχαγωγία και τον Πολιτισμό, το Σωματείο Τεχνικών Απασχολούμενων σε Ζωντανές Οπτικοακουστικές Εκδηλώσεις, το Σωματείο Εργαζομένων στην Εθνική Λυρική Σκηνή, το Σωματείο Εργαζομένων Εθνικού Θεάτρου και ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Περιφέρεια Αττικής: Υποψήφια για τον τίτλο της "πιο ελκυστικής Περιφέρειας της Ευρώπης"

Η Περιφέρεια Αττικής στοχεύει σε μια σημαντική διεθνή διάκριση, καθώς συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στους δημοφιλέστερους προορισμούς της Ευρώπης στον διαγωνισμό των Wanderlust Reader Awards.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/09/2024

Η Ελλάδα στη WOMEX 2024: Προώθηση της ελληνικής μουσικής σκηνής στο Μάντσεστερ

Το Υπουργείο Πολιτισμού αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την προβολή της πλούσιας ελληνικής μουσικής κληρονομιάς, συμμετέχοντας στη WOMEX 2024, μια πλατφόρμα για την προώθηση καλλιτεχνών και τη δικτύωση στη μουσική βιομηχανία.

9 ιδέες για βόλτα αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα (26/9-2/10)

Από εκθέσεις για την αρχαία υγεία μέχρι επαναστατικές καλλιτεχνικές παραστάσεις, η Αθήνα προσφέρει έναν πλούτο πολιτιστικών δρώμενων που διερευνούν την παράδοση, την τέχνη και τη μουσική με σύγχρονες οπτικές.

Γιατί το Google μάς "κερνάει" ποπ κορν;

Πιθανώς στη σημερινή σου διαδικτυακή πλοήγηση (25/9) να είδες το σκίτσο παραλλάσσει το κλασικό λογότυπο. Παρατήρησες ότι η λέξη Google είναι γραμμένη σε ένα κουβά ποπ κορν;

Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας-Ιαπωνίας στον τουρισμό

Η πρόσφατη συνάντηση της Όλγας Κεφαλογιάννη, με τον Ιάπωνα Υπουργό Tetsuo Saito υπογραμμίζει τη νέα εποχή στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Ιαπωνίας, εστιάζοντας στις ευκαιρίες συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού και της ανάπτυξης.

Βραδιά ερευνητή 2024: Στον αστερισμό του... οίνου με σαμιώτικο κρασί

Ο Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Σάμου συμμετέχει στη βραδιά αστροπαρατήρησης που διοργανώνει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών προσφέροντας δωρεάν κρασί.

Μία συζήτηση για τη Μεταπολίτευση στο Ινστιτούτο Γκέτε

Το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα Θεμιστοκλή & Δημήτρη Τσάτσου και το παρατηρητήριο Syntagma Watch διοργανώνουν συνέδριο με θέμα "Η στιγμή της Μεταπολίτευσης (Ιούλιος 1974-Αύγουστος 1975): Τα κρίσιμα συνταγματικοπολιτικά ζητήματα".