Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας: Ομιλία για την ψυχική ανθεκτικότητα και την προληπτική στήριξη με την ψυχολόγο Τόνια Νικολαίδη

Η ΑΠΡΙΟΡΙ ΑΜΚΕ διοργανώνει μια ιδιαίτερη εκδήλωση με τίτλο "Χτίζοντας Ψυχική Ανθεκτικότητα: Η Σημασία της Πρόληψης", η οποία πρόκειται να προσφέρει πολύτιμες γνώσεις και πρακτικά εργαλεία για την ενίσχυση της ψυχικής μας υγείας.

Τόνια Νικολαΐδη

Η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου, φέρνει στο προσκήνιο τη σημασία της ψυχικής ευημερίας και της πρόληψης. Φέτος, η ΑΠΡΙΟΡΙ ΑΜΚΕ οργανώνει μια ανοιχτή ομιλία με τίτλο "Χτίζοντας Ψυχική Ανθεκτικότητα: Η Σημασία της Πρόληψης", που θα διεξαχθεί στο Θέατρο Αλκμήνη στην Αθήνα.

Η ομιλία θα παρουσιαστεί από την ψυχολόγο Τόνια Νικολαΐδη, η οποία είναι εξειδικευμένη στη Θετική Ψυχολογία και Mindfulness. Σκοπός της εκδήλωσης είναι να ενημερώσει το κοινό για τη σημασία της πρόληψης στον τομέα της ψυχικής υγείας και να προσφέρει πρακτικά εργαλεία για την ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας.

Κεντρικά σημεία της ομιλίας

  • Κατανόηση της ψυχικής υγείας και της πρόληψης: Η Τόνια Νικολαΐδη θα εξηγήσει τις βασικές έννοιες της ψυχικής υγείας και της πρόληψης, τονίζοντας ότι η πρόληψη είναι συχνά πιο εύκολη και αποτελεσματική από τη θεραπεία, ειδικά όταν πρόκειται για ψυχικές διαταραχές.
  • Χτίζοντας ψυχική ανθεκτικότητα: Η ψυχολόγος θα αναλύσει τη σημασία της ψυχικής ανθεκτικότητας και θα προσφέρει συμβουλές για το πώς μπορεί κάποιος να την ενισχύσει. Η ψυχική ανθεκτικότητα λειτουργεί προστατευτικά, βοηθώντας τα άτομα να αντεπεξέλθουν σε δύσκολες καταστάσεις.
  • Συμβολή του Mindfulness: Η πρακτική του Mindfulness θα είναι ένα από τα βασικά θέματα της ομιλίας. Η Τόνια Νικολαΐδη θα εξηγήσει πώς η ενσυνειδητότητα βοηθά στη διαχείριση του άγχους, στην προσαρμογή στις αλλαγές και στην ανάρρωση από δύσκολες καταστάσεις.
  • Q&A Session: Στο τέλος της ομιλίας, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήσεις και να λάβουν απαντήσεις για θέματα που τους ενδιαφέρουν, ενισχύοντας τη διαδραστικότητα της εκδήλωσης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, αλλά απαιτείται κράτηση θέσης για τη συμμετοχή. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείσουν θέση τηλεφωνικά στο 6972092787, ηλεκτρονικά μέσω more.com ή απευθείας στο Θέατρο Αλκμήνη καθημερινά από τις 6-11 μ.μ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Γυρίστε την πόλη χωρίς αυτοκίνητο! Μια μεγάλη γιορτή στήνεται στο κέντρο της Αθήνας

Δείτε όσα ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων για την Παγκόσμια Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/09/2024

Νέες υποδομές προσβασιμότητας στην Άνω Πόλη Μονεμβασίας: Εγκατάσταση εναέριου αναβατορίου και διαδρομών περιήγησης

Το Υπουργείο Πολιτισμού προχωρά σε ένα σημαντικό έργο για την καθολική προσβασιμότητα στην Άνω Πόλη της Μονεμβασίας, διευκολύνοντας την επίσκεψη ατόμων με κινητικά προβλήματα και ΑμεΑ.

Vans Shop Riot: Η μεγάλη γιορτή του Skateboarding έρχεται με νέο Concept και διασκεδαστική διάθεση

To ετήσιο κάλεσμα των Skateshops από την Ελλάδα και την Κύπρο αλλά και της skatebording σκηνή, που δίνει ραντεβού στο Skatepark Αμαρουσίου του ΟΑΚΑ για ένα μεγάλο event την Κυριακή 15/9

Νέα ανασκαφική ανακάλυψη στη νεολιθική θέση "Βοτανικός Κήπος" στη Λίμνη Πλαστήρα

Η πρόσφατη ανασκαφή προσφέρει πληροφορίες για την πρώιμη ιστορία της περιοχής και τη νεολιθική τεχνολογία, αποκαλύπτοντας σπάνια ευρήματα που ενισχύουν τη γνώση μας για τις συνθήκες ζωής και τις τεχνικές της εποχής.

Ένα γήπεδο ποδοσφαίρου στην πλατεία Συντάγματος: "Γκολ στη Φτώχεια" με την Εθνική Αστέγων

Η πλατεία Συντάγματος θα μετατραπεί σε επίκεντρο κοινωνικής αλληλεγγύης και ποδοσφαιρικής δράσης, καθώς φιλοξενεί ένα μοναδικό τουρνουά ποδοσφαίρου με στόχο την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Σημαντικά βήματα στην αποκατάσταση του Τύμβου Καστά και στρατηγική ανάδειξής του

Η Υπ. Πολιτισμού πραγματοποίησε αυτοψία στα έργα αποκατάστασης του Τύμβου Καστά στην Αμφίπολη, επιβεβαιώνοντας την πρόοδο και την ολοκλήρωση σημαντικών ορόσημων της πρώτης φάσης των έργων, με στόχο την ανάδειξη και τη διατήρηση του σπουδαίου αρχαιολογικού μνημείου.