3ο Ετήσιο Διεθνές Φεστιβάλ Δημιουργικών Τεχνών Σαρωνικού: Ένα εορταστικό ταξίδι στον κόσμο της δημιουργικότητας

Το SIFCA μεταμορφώνει τον Δήμο Σαρωνικού σε ένα κέντρο δημιουργικότητας και διεθνούς καλλιτεχνικής συνεργασίας.

3ο Ετήσιο Διεθνές Φεστιβάλ Δημιουργικών Τεχνών Σαρωνικού

Από τις 20 έως τις 28 Σεπτεμβρίου 2024, ο Δήμος Σαρωνικού θα μεταμορφωθεί σε ένα κέντρο πολιτιστικής και δημιουργικής δραστηριότητας, καθώς φιλοξενεί το 3ο Ετήσιο Διεθνές Φεστιβάλ Δημιουργικών Τεχνών Σαρωνικού (SIFCA). Το φεστιβάλ, το οποίο διοργανώνεται από το 529 Club – ένα παγκόσμιο δίκτυο επαγγελματιών του κινηματογράφου και της ψυχαγωγίας – και υποστηρίζεται από την Webra Group, έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα πολιτιστικά γεγονότα της περιοχής, προσελκύοντας ταλέντα από όλο τον κόσμο.

Η ιδρύτρια του 529 Club και CEO της Webra Group, Debra Wootton, ξεκίνησε το SIFCA το 2021, σε μια περίοδο που η πανδημία είχε αλλάξει την καθημερινότητα. Το πρώτο φεστιβάλ το 2022 ήταν ένα βήμα προς την ενσωμάτωση τοπικών και διεθνών καλλιτεχνών, με εκδηλώσεις που κάλυπταν διάφορες πτυχές της δημιουργικότητας, από εργαστήρια και παρουσιάσεις μέχρι παραστάσεις. Φέτος, το φεστιβάλ προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη ποικιλία εκδηλώσεων και μια νέα συνεργασία με το αγγλόφωνο θέατρο Theatre of the NO, που θα ενισχύσει την προσφορά του φεστιβάλ.

3ο Ετήσιο Διεθνές Φεστιβάλ Δημιουργικών Τεχνών Σαρωνικού

Το πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ περιλαμβάνει εργαστήρια για ηθοποιούς και σκηνοθέτες, παρουσιάσεις μακιγιάζ, συζητήσεις πάνελ και προβολές ταινιών. Οι εκδηλώσεις θα διεξαχθούν σε διαφορετικά μέρη του Δήμου Σαρωνικού, όπως η Σαρωνίδα, η Ανάβυσσος, και το κέντρο της Αθήνας. Η τελική βραδιά, με τις νικητήριες ταινίες, θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Σαρωνικού στα Καλύβια, προσφέροντας την ευκαιρία στο κοινό να δει τις κορυφαίες δημιουργίες του φεστιβάλ.

3ο Ετήσιο Διεθνές Φεστιβάλ Δημιουργικών Τεχνών Σαρωνικού

Εκτός από τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, το SIFCA θα διοργανώσει και πολιτιστικές και κοινωνικές δραστηριότητες. Το Φιλανθρωπικό Γκαλά στο Κάστρο Μελισσουργού στο Λαγονήσι θα υποστηρίξει τη φιλοζωική οργάνωση LET'S BE S.M.A.R.T., ενώ η απαγγελία ποίησης στον Ναό του Ποσειδώνα θα προσφέρει μια μοναδική εμπειρία τέχνης και φυσικής ομορφιάς. Ο τελικός της γιορτής θα περιλαμβάνει παραστάσεις από τοπικούς και διεθνείς καλλιτέχνες στο Αμφιθέατρο της Φώκαιας, επιβεβαιώνοντας τη διεθνή διάσταση του φεστιβάλ.

3ο Ετήσιο Διεθνές Φεστιβάλ Δημιουργικών Τεχνών Σαρωνικού

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

10 διαφορετικές προτάσεις για να ζήσετε έναν χορταστικό Σεπτέμβριο στην Αθήνα

Ένας οδηγός για όσα συμβαίνουν στην πόλη αυτόν τον μήνα και δεν πρέπει να χάσετε.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
06/09/2024

Στην Κρήτη για το 4ο 'The Festival Daios Cove x The Clumsies'

Mια σειρά από συναρπαστικά events στην Κρήτη και το πολυτελές resort, στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου.

Σινε-ανατριχίλες, Μαρίνα Σάττι, φεστιβάλ στο πάρκο και τραγωδίες στο Ηρώδειο: Αυτός ο Σεπτέμβριος τα έχει όλα

Το φθινόπωρο στην Αθήνα φέρνει μια σειρά από συναρπαστικές πολιτιστικές εκδηλώσεις, με θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, εκθέσεις και φεστιβάλ που υπόσχονται να μας κρατήσουν σε εγρήγορση γι' αυτό κι εμείς συγκεντρώσαμε όσα δεν πρέπει να χάσετε.

Υπουργείο Πολιτισμού: Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο στη Σπάρτη και όλα όσα περιλαμβάνει το πρόγραμμα έργων 60 εκατ. ευρώ στη Λακωνία

Η Υπουργός Πολιτισμού πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας στη Λακωνία, επιβλέποντας έργα που υλοποιούνται στην περιοχή, με στόχο την αποκατάσταση και ανάδειξη σημαντικών αρχαιολογικών χώρων, όπως ο Μυστράς, η Σπάρτη και η Πελλάνα.

Η ένταση της Αθηναϊκής καλοκαιρινής κρίσης: Για όσους ήρθαν και για όσους δεν έφυγαν ποτέ

Ο Αύγουστος στην Αθήνα είναι μια περίοδος όπου η πόλη μετατρέπεται σε καμίνι, αναδεικνύοντας τα παράδοξα και τις αντιφάσεις της καθημερινής ζωής.

Ο Δήμος Αθηναίων δημιουργεί ένα σύγχρονο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων

"Σχεδιάζουμε έναν ασφαλή και φιλόξενο χώρο για τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη" δηλώνει ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη ανακοινώνει στρατηγική επένδυση στη Μαρίνα Πύλου για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού

Η υπογραφή της σύμβασης σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθεια της Ελλάδας να εδραιωθεί ως παγκόσμιος κόμβος για τον θαλάσσιο τουρισμό, ενισχύοντας παράλληλα την οικονομία των παράκτιων περιοχών με βιώσιμο και ποιοτικό τρόπο.