Τα δωρεάν της εβδομάδας: Δύο ιντριγκαδόρικα θεατρικά ραντεβού

Έξοδοι ιδανικές για θεατρόφιλους και σινεφίλ, ένα μικρό φεστιβάλ στη ΔΑΚ και ό,τι άλλο μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 31/8 έως 6/9.

H Τουρκομερίτισσα © Χριστίνα Φυλακτοπούλου

Με τη νέα θεατρική σεζόν να πλησιάζει, αρκετές αγαπημένες παραστάσεις ανεβαίνουν ξανά στο σανίδι. Για όσους χάσατε την "Τουρκομερίτισσα", μπορείτε να την απολαύσετε στο Άλσος Βεΐκου την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου. Η παράσταση είναι βασισμένη στη ζωή της Μαρίκας Νίνου, με την Ελένη Ουζουνίδου στον πρωταγωνιστικό ρόλο και τον Δημήτρη Καρατζιά να έχει αναλάβει τη σκηνοθέσια.

Αν, πάλι, είστε λάτρεις του "Σημαδεμένου", της βωβής ταινίας του 1932, σας συμβουλεύουμε να μη χάσετε τη θεατρική μεταφορά της που παίζεται στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς στις 2/9. Το "Scarmface" του Johnny O εμπνέεται από τον βωβό κινηματογράφο και τις τεχνικές της παντομίμας για να δημιουργήσει μια πρωτότυπη, must-see παράσταση.

Scarmface
©Eleftheria IKE_Photography
"Scarmface"

Μιας και μιλήσαμε για σινεμά, το Park your Cinema του ΚΠΙΣΝ συνεχίζεται με την προβολή του "Άινμπο: Πριγκίπισσα του Αμαζονίου" στις 31/8, ενώ "Η Μαίρη Πόππινς Επιστρέφει" στις 6/9 για μια ξεχωριστή κινηματογραφική βραδιά για όλη την οικογένεια. Παράλληλα, το Athens Open Air Film Festival μάς αποχαιρετά με "Το Παλιό Τουφέκι" του Ρομπέρ Ενρικό, το οποίο θα προβληθεί στους κήπους της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής Αθηνών (4/9, 9 μ.μ.). Τέλος, την Κυριακή 1/9 το Σινέ Πετρούπολις συνεχίζει το αφιέρωμα στον σύγχρονο ιταλικό κινηματογράφο με την ταινία "Zamora" του Νέρι Μαρκόρε (8.30 μ.μ.).

Η Μαίρη Πόππινς Επιστρέφει
"Η Μαίρη Πόππινς Επιστρέφει"

Την ίδια μέρα, η Δημοτική Αγορά Κυψέλης υποδέχεται ένα μοναδικό φεστιβάλ με άρωμα Αιθιοπίας. Το Αιθιοπικό Φεστιβάλ φέρνει τους παραδοσιακούς χορούς του ιδιαίτερου αυτού πολιτισμού στην Αθήνα, καθώς και καφέ, φαγητό, fashion & hair style show και αμέτρητες επιλογές για αναμνηστικά δώρα.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Η Τουρκομερίτισσα

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 75 '

Με φόντο μια Ελλάδα που προσπαθεί να γιατρέψει τις πληγές της από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και τη Μικρασιατική καταστροφή, η παράσταση αφηγείται τη σύντομη αλλά ταραχώδη ζωή της μεγάλης τραγουδίστριας Μαρίκας Νίνου. Η θρυλική Τουρκομερίτισσα συναντά ξανά τον Τζίμη Μάρκου στην ταβέρνα «Τζίμης ο Χονδρός» και μαζί ξεδιπλώνουν τη μυθιστορηματική ζωή της ερμηνεύτριας που έγραψε ιστορία στο ελληνικό τραγούδι. Η σκηνή μετατρέπεται σε ταβέρνα και οι θεατές σε θαμώνες και μάρτυρες των σημαντικότερων γεγονότων και των άγνωστων πτυχών της τραγικής ζωής της τραγουδίστριας.

Scarmface

  • Performance
  • Διάρκεια: 80 '

Σατιρική παράσταση παντομίμας, βασισμένη στην ταινία βωβού κινηματογράφου του Χάουαρντ Χοκς ο «Σημαδεμένος» (1932), με χειροποίητα σκηνικά και κοστούμια και μουσική εποχής. Κεντρικός ήρωας της ιστορίας, που διαδραματίζεται στην Νέα Υόρκη της ποτοαπαγόρευσης όπου κυριαρχούν το οργανωμένο έγκλημα, είναι ο Τόνι Κάτσο, ένας νεαρός Σικελός που με τις ευλογίες της μητέρας του θα μπλεχτεί με τη Μαφία, με μόνο σκοπό να γίνει αρχηγός της. Η αλαζονεία του και ένα σημάδι αρκεί να φέρει την καταστροφή.

Σινέ Πετρούπολις (Δημ. Κιν/φος)

25ης Μαρτίου 168, Πετρούπολη

Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Grapes & Beats: Μια μοναδική βραδιά διασκέδασης στο Οινοποιείο Château Nico Lazaridi

Οι επισκέπτες θα απολαύσουν μια βραδιά γεμάτη ζωντανή μουσική, πρωτότυπα κοκτέιλ, εκλεκτά κρασιά και γευστικές δημιουργίες σε ένα περιβάλλον ανάμεσα στους αμπελώνες του Château Nico Lazaridi.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/08/2024

Ενίσχυση της προσβασιμότητας στον πολιτισμό: Νέα πρωτοβουλία του Υπουργείου Πολιτισμού και της ΕΣΑμεΑ

Το Υπ. Πολιτισμού σε συνεργασία με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία προχωρά στην υλοποίηση ενός καινοτόμου έργου για την καταγραφή των συνθηκών προσβασιμότητας και την ανάπτυξη ψηφιακής πύλης ενημέρωσης για άτομα με μειωμένη κινητικότητα.

Το 2ο Festival Alzheimer στο ΚΠΙΣΝ δίνει το σωστό στίγμα για την άνοια

Το φεστιβάλ διοργανώνεται στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Μήνα Alzheimer 2024.

ΥΠΠΟ: Tο Κάστρο της Μυτιλήνης αποκαθίσταται και αναδεικνύεται

Το Υπουργείο Πολιτισμού προχωρά στην αποκατάσταση και ανάδειξη του Κάστρου της Μυτιλήνης.

Σμήνος Fest 2024: Αυτό είναι το πρόγραμμα του φεστιβάλ από τις Εκδόσεις των Συναδέλφων

Συζητήσεις για το #metoo, τη ψυχική υγεία και την κρατική επιτήρηση, προβολές, συναυλίες, workshop και βιβλία θα βρείτε στο Πλύφα στις αρχές του Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του φεστιβάλ που θέλει να διαψεύσει την αίσθηση ότι δεν υπάρχει ελπίδα εντός του καπιταλισμού.

Προχωρούν οι διαδικασίες για την κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού

Το έργο αποτελεί μέρος της Διπλής Ανάπλασης του Δήμου Αθηναίων.

Πόσο συχνά ελέγχετε τις πηγές από αυτά που βλέπετε στο διαδίκτυο;

Μόλις το 28% των νέων ηλικίας 16-29 στην Ελλάδα ελέγχουν τις πηγές από περιεχόμενα στο διαδίκτυο και δεν πέφτουμε από τα σύννεφα.