5 καφέ για διάβασμα, που θα σου εξασφαλίσουν το 10 σε αυτή την εξεταστική

Ανακάλυψε 5 spots στην Αθήνα που θα σου προσφέρουν την έμπνευση και την ενέργεια, για να περάσεις αυτή την εξεταστική με επιτυχία.

Little Tree: Books & Coffee στην Ακρόπολη

Ερχεται Σεπτέμβρης και μαζί του φέρνει την εξεταστική. Ξέρεις πως μόλις ψάξεις τα ξεχασμένα βιβλία και τις σημειώσεις, θα πρέπει να ψάξεις και την όρεξη για διάβασμα. H αναζήτηση για το τέλειο στέκι διαβάσματος γίνεται πιο επιτακτική από ποτέ. Αν το σπίτι δεν σε εμπνέει για διάβασμα, τσέκαρε αυτά τα 5 σποτάκια στην Αθήνα, με τρομερά vibes και τέλειο καφεδάκι, που θα γίνουν οι καλύτεροι σύμμαχοί σου αυτή την εξεταστική.

Little Tree Books & Coffee

Little Tree: Books & Coffee στην Ακρόπολη

Το Little Tree Books & Coffee λίγα μόλις μέτρα από το μετρό της Ακρόπολης, σε εισάγει αμέσως σε μούντ εξεταστικής. Με αρωματικό καφέ και χαλαρό vibe, αυτό το βιβλιοκαφέ είναι ό,τι πρέπει για να στρωθείς στο διάβασμα. Σκέψου cozy γωνιές που σε κάνουν να νιώθεις main character σε ταινία, ενώ ταυτόχρονα σε βοηθούν να συγκεντρωθείς και να απογειώσεις τη παραγωγικότητα σου. Τιπ: ανάμεσα στο διάβασμα και τα διαλείμματα, βρες λίγο χρόνο και ψάξε τις βιβλιοθήκες, θα βρεις διαμαντάκια.

Βρυσάκι

βρυσάκι

Αν ψάχνεις για ένα χώρο που η τέχνη και η δημιουργικότητα κυλάνε ελεύθερα, το Βρυσάκι είναι η φάση σου. Στην καρδιά του Μοναστηρακίου, ένα πανέμορφο νεοκλασικό σπίτι με βεράντες, αυλή και πολλά δωμάτια έχει μετατραπεί σε ένα φιλόξενο καφέ. Συνειρμικά, θα σκεφτείς πως βρίσκεσαι στο σπίτι της γιαγιάς σου στο χωριό, κάποια Κυριακή και διαβάζεις. Η "σπιτική περιποίηση", οι μυρωδιές του καφέ και τα μικρά σνακς θα σε βοηθήσουν να χαλαρώσεις και να συγκεντρωθείς.Τιπ: προτείνουμε να το επισκεφτείς το απόγευμα, λίγο πριν πέσει ο ήλιος.

Minu

MINU

Το Minu είναι το μέρος σου, με cozy vibes, τέλειο καφέ και insta-worthy γωνιές. Λίγα μόλις μέτρα από το σταθμό του Θησείου θα βρεις το Μinu, που θα σου προσφέρει την ήσυχη γωνιά που χρειάζεσαι για να συγκεντρωθείς. Πριν όμως διαλέξεις τη γωνιά σου, εξερεύνησε όλους τους ορόφους και την αυλή. Τιπ: πειραματίσου με τα ροφήματα που σερβίρουν, θα δώσουν άλλη γεύση στο διάβασμα.

Dope

dope

Το Dope είναι η απόλυτη urban όαση για να δεις το διάβασμα με άλλο μάτι. Στο κέντρο της Αθήνας, στου Ψυρρή, μπορείς να απολαύσεις τον specialty coffee που φτιάχνουν με τόση προσοχή και να βρεις την τέλεια γωνιά, για να βγάλεις τα SOS της εξεταστικής. Η σοφίτα θα σε ανταμείψει. Τιπ: μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις και κάποιο από τα λαχταριστά γλυκά που θα σου δώσουν το boost που χρειάζεσαι.

The Roosters

the Roosters peristeri

Γιατί να μείνεις σπίτι, όταν μπορείς να πας στο The Roosters; Με scandinavian aesthetic αυτό το spot στην Αθήνα θα γίνει το νέο σου go-to για διάβασμα. Είτε είσαι φοιτητής ΠΑΔΑ, είτε ΕΚΠΑ, το Roosters, θα μας βολέψει όλους, αφού βρίσκεται στο Περιστέρι, στα Βριλήσσια και πολύ κοντά στο μετρό του Ευαγγελισμού. Ο καφές τους είναι μια κατηγορία από μόνος του – τόσο δυνατός και αρωματικός που θα σε ξυπνήσει ακόμα και στις πιο νυσταγμένες μέρες. Τιπ: το μέρος ενδείκνυται για ομαδικό διάβασμα, όποτε πάρε και τους φίλους σου μαζί.

Με αυτά τα 5 στέκια, η εξεταστική, σίγουρα θα είναι πιο "ανώδυνη". Δεν χρειάζεται να παλεύεις με τη βαρεμάρα στο σπίτι, όταν μπορείς να απολαύσεις αρωματικό καφέ σε κάθε γωνιά της Αθήνας. Βρες το στέκι που σου ταιριάζει και κάνε το διάβασμα πιο εύκολο από ποτέ και...καλή επιτυχία!

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Βρυσάκι-Χώρος Τέχνης και Δράσης

Βρυσακίου 17, Μοναστηράκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Roosters (The)

25ης Μαρτίου & Κώστα Βάρναλη, Περιστέρι
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Επιταχύνονται οι εργασίες για το αναβατόριο και την αναβάθμιση του Δικταίου Άντρου

Οι διαδικασίες για την κατασκευή αναβατορίου και την αναβάθμιση των υποδομών στο Δικταίο Άντρο επιταχύνονται, με στόχο τη βελτίωση της προσβασιμότητας και των παρεχόμενων υπηρεσιών στους επισκέπτες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
14/09/2024

Άνοιξαν οι εγγραφές για τον 28ο Ποδηλατικό Γύρο της Αθήνας

Η μεγάλη γιορτή του ποδηλάτου επιστρέφει τον Οκτώβριο.

Navarino Challenge 2024: Ένα αθλητικό και πολιτιστικό φεστιβάλ στη Μεσσηνία

Το Navarino Challenge 2024 επιστρέφει συνδυάζοντας αθλητισμό, πολιτισμό και περιβαλλοντική ευαισθησία σε ένα τριήμερο εκδηλώσεων.

Επιπλέον 20 νέα λεωφορεία στα δρομολόγια της Ανατολικής Αττικής

Με την προσθήκη 20 νέων λεωφορείων στο στόλο της Ανατολικής Αττικής, η περιοχή βλέπει σημαντική βελτίωση στις συγκοινωνιακές υπηρεσίες, προσφέροντας στους πολίτες συχνότερα δρομολόγια και αναβαθμισμένες συνθήκες μετακίνησης.

Monster High: H Mattel παρουσιάζει τη νέα συλλογή "Wednesday Addams"

Οι κούκλες Monster High ανανεώνονται και πάλι με την προσθήκη μιας συλλογής εμπνευσμένης από την επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά "Wednesday" του Tim Burton.

ΥΠΠΟ: Αποκαθίσταται το Γενί Τζαμί, στην Έδεσσα

Το Υπουργείο Πολιτισμού προχωρά στην αποκατάσταση ενός μοναδικού οθωμανικού μνημείου, με στόχο την ανάδειξή του και την ένταξή του στη σύγχρονη πολιτιστική ζωή της πόλης.

Φωταγώγηση του Ναού του Ποσειδώνα στο Σούνιο: Μια ιστορική στιγμή για την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας

Η όψη του ναού του Ποσειδώνα στο Σούνιο θα αναγεννηθεί με τη νέα φωταγώγηση, που υπόσχεται να αποκαλύψει το αρχαίο μνημείο σε μια εντελώς νέα διάσταση.