Samos Nectar: Στην 5η θέση των 100 καλύτερων κρασιών του κόσμου

Το διαχρονικό ελληνικό κρασί από τη Σάμο αναδεικνύεται ως ένα από τα πέντε καλύτερα κρασιά του κόσμου, σύμφωνα με την παγκόσμια κατάταξη του Taste Atlas.

Samos Nectar

Το Samos Nectar από υπερώριμο, λιαστό μοσχάτο σταφύλι που παλαιώνει 6 χρόνια σε δρύινα βαρέλια κατατάσσεται στην πρώτη πεντάδα των 100 καλύτερων κρασιών του κόσμου, από τον παγκόσμιο ταξιδιωτικό οδηγό Taste Atlas. Είναι το μόνο ελληνικό κρασί που εμφανίζεται στην πρώτη δεκάδα της διεθνούς αυτής κατάταξης, αποδεικνύοντας τον πολυδύναμο χαρακτήρα του μοσχάτου Σάμου και τη διαχρονική ποιότητα των κρασιών που παράγονται από Muscat Blanc à Petits Grains.

Samos Nectar

Το "κρασί των θεών" έχει χρώμα βαθύ κεχριμπαρένιο με χάλκινες ανταύγειες που μαρτυρούν την παλαίωσή του. Στη μύτη, κυριαρχούν αρώματα σταφίδας, αποξηραμένων φρούτων, μελιού, καβουρντισμένης κανέλας και ξηρών καρπών. Στη γεύση ανακαλύπτει κανείς στοιχεία καραμέλας βουτύρου, σταφίδας, καρυδιού, ώριμου πορτοκαλιού, ακόμα και γαρύφαλλου, μπλεγμένα με μοναδική γλυκύτητα και "ντυμένα" με μια ξεχωριστή μεταλλικότητα. Το Samos Nectar πίνεται στην ιδανική θερμοκρασία των 12-14ºC.

Samos Nectar

Συνθέτει ένα αρμονικό και ισχυρό σύνολο που μπορεί άνετα να συνοδεύσει πληθωρικά γλυκόξινα φαγητά (π.χ. αγριογούρουνο με κυδώνι, πάπια με πορτοκάλι κ.ά.), "δυνατά" γλυκά όπως ο μπακλαβάς και η καρυδόπιτα, επιδόρπια σοκολάτας και καραμέλας ή με καβουρντισμένους ξηρούς καρπούς. Ακόμη συνδυάζεται με έντονα τυριά όπως stilton (μπλε και λευκό), ωριμασμένες κεφαλογραβιέρες και διάφορα καπνιστά τυριά. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Για τις ήσυχες μέρες του Αυγούστου

Οι συντάκτες του "α" που έχουν ξεμείνει στην πόλη προτείνουν από καρδιάς τι να κάνουμε τον Αύγουστο στην Αθήνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΙΑ ΚΡΥΟΥ
19/08/2024

3 λόφοι με θέα την Πανσέληνο του Αυγούστου

Σίγουρα υπάρχουν πολλά που μπορείς να κάνεις στις 19/8 υπό το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού, όμως τίποτα δεν συγκρίνεται με μία ωραία θέα η οποία σου ζητά για αντίτιμο μόνο τη ρομαντική σου διάθεση.

Φωτορεπορτάζ: Για μπάνιο με το 122

Επιβιβαστήκαμε στο αγαπημένο λεωφορείο των λουόμενων που διαθέτουν υπομονή αλλά όχι μεταφορικό και αποτυπώσαμε την εμπειρία μας σε 17 καρέ.

Αθήνα, Δεκαπενταύγουστος 2004: Τι έπαιζε τότε στην πόλη μέσα από τις σελίδες του "α"

Ανατρέχουμε στο αρχείο μας και σταματάμε το ξεφύλλισμα είκοσι χρόνια πριν, όταν οι Ολυμπιακοί βρίσκονταν σπίτι τους. Πώς έμοιαζε τότε το πολιτιστικό τοπίο της πόλης;

Τι να κάνετε τον Δεκαπενταύγουστο στην Αθήνα

Αυτόν τον Αύγουστο, η Αθήνα μας προσκαλεί να την ανακαλύψουμε με έναν διαφορετικό τρόπο, γεμάτο ζωντάνια και ποικιλία, ακόμη και αν η εβδομάδα ξεκίνησε με ένα σύννεφο που σκέπασε την διάθεσή μας.

Η Penthouse του "Grand Hyatt Athens" είναι η επιτομή της πολυτέλειας για τις ιδιωτικές σας εκδηλώσεις

Με μια ευρεία γκάμα παροχών υψηλών προδιαγραφών, η εξαιρετικής αισθητικής σουίτα του ξενοδοχείου που γράφει τη δική του ιστορία στο χώρο της αθηναϊκής φιλοξενίας, προσφέρει μοναδική εμπειρία διαμονής αλλά και private εκδηλώσεων στην καρδιά της Αθήνας.

Το ΥΠΠΟ παραχωρεί κτίριο στην Πλάκα για την έδρα του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων

Η παραχώρηση του κτιρίου αποτέλεσε σημαντική εξέλιξη και θέτει αυστηρούς όρους για την μελλοντική διαχείριση του νέου αυτού κτιρίου.