Το όνομα του Λευτέρη Πετρούνια θα δοθεί στο Σπίτι της Γυμναστικής

Ο χώρος που στεγάζεται στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο και με τη σειρά του θα στεγάσει το μέλλον της ελληνικής γυμναστικής θα λάβει το όνομα του τριπλού Ολυμπιονίκη, όπως ανακοίνωσε ο Γιάννης Βρούτσης.

Λευτέρης Πετρούνιας © Shutterstock

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης ανακοίνωσε στις 7/8 ότι το Σπίτι της Γυμναστικής, όπου "πλέον θα στεγαστούν τα όνειρα της ελληνικής γυμναστικής" όπως ανέφερε ο ίδιος στον προσωπικό του λογαριασμό του στο Facebook, θα λάβει το όνομα του "άρχοντα τον κρίκων". Ο λόγος είναι, φυσικά, για τον Λευτέρη Πετρούνια, τον τριπλό Ολυμπιονίκη, του οποίου το όνομα θα φέρουν τιμητικά από εδώ και στο εξής οι αθλητικές εγκαταστάσεις της γυμναστικής που βρίσκονται εντός του Ολυμπιακού Ποδηλατοδρόμιου στο ΟΑΚΑ.

Όπως ανέφερε ο Γιάννης Βρούτσης στην ανάρτησή του: "Η ελληνική Πολιτεία αναγνωρίζει τους κόπους όλων για την επίτευξη μίας τόσο μεγάλης διάκρισης που είναι η συμμετοχή και μόνο στους Ολυμπιακούς Αγώνες! Είναι χρέος μας να αναγνωρίζουμε και τις μεγάλες διακρίσεις αλλά και τη συνέπεια, και στο πρόσωπο του εμβληματικού πλέον Λευτέρη Πετρούνια θέλουμε να επιβραβεύσουμε και τα δύο!".

Θυμίζουμε ότι ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε λίγες ημέρες πριν, στις 4/8, το τρίτο του ολυμπιακό μετάλλιο στους κρίκους, προσθέτοντας ένα χάλκινο πλάι στο έτερο χάλκινο του Τόκιο (2021) και, φυσικά, το χρυσό του Ρίο (2016). Μάλιστα, είναι ο πρώτος αθλητής στους κρίκους που καταφέρνει να φτάσει τα τρία ολυμπιακά μετάλλια στο συγκεκριμένο άθλημα. Μιλώντας για αυτό το κατόρθωμά του, ο Λευτέρης Πετρούνιας έγραψε στο προφίλ του στο Facebook: "Τρεις φορές Ολυμπιονίκης, το λέω και νιώθω πως μιλάω για κάποιον άλλο!Πρώτη φορά συμβαίνει στον Παγκόσμιο Χάρτη της γυμναστικής. Τρισευτυχισμένος , τρελαμένος και ευγνώμων για όσα ζω και έπεται συνέχεια!".

Η τελετή της ονοματοδοσίας, αυτού του "ελάχιστου φόρου τιμής" όπως την χαρακτήρισε ο Γιάννης Βρούτσης, θα γίνει ενώπιον του πρωθυπουργού Κυριακού Μητσοτάκη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Το ΥΠΠΟ παραχωρεί κτίριο στην Πλάκα για την έδρα του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων

Η παραχώρηση του κτιρίου αποτέλεσε σημαντική εξέλιξη και θέτει αυστηρούς όρους για την μελλοντική διαχείριση του νέου αυτού κτιρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
13/08/2024

Αποχαιρετώντας τον Μάρτιν Φίλιπς και τη Τζένη Μαστοράκη

Σε έναν κόσμο που τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα και απαιτεί συνεχώς το νέο και το φανταχτερό, η μουσική του Μάρτιν Φίλιπς και η ποίηση της Τζένης Μαστοράκη αποτελούν ένα καταφύγιο σπάνιας ομορφιάς και διακριτικής μελαγχολίας.

Updated | Πού να απευθυνθείτε για βοήθεια και υποστήριξη κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών στην Αττική

Πληροφορίες και χρήσιμα τηλέφωνα για τους πληγέντες αλλά και για όσους επιθυμούν να προσφέρουν βοήθεια.

Η Σάμος, ο φετινός τρύγος με εξαιρετικής ποιότητας Μοσχάτο και οι ιστορίες των παλιών αμπελουργών

Η Σάμος ξεκίνησε για τα καλά τον τρύγο με την πρωταγωνίστρια ποικιλία να βρίσκεται στην καλύτερη έκφραση της.

Επιχορηγήσεις 2.006.000 ευρώ από το ΥΠΠΟ για θεατρικές παραγωγές, φεστιβάλ και εκδηλώσεις

Το Υπουργείο Πολιτισμού μέσα από το πρόγραμμα Δημιουργική Ελλάδα στηρίζει το θέατρο και τους δημιουργούς του.

Αρχαία Όλυνθος: Μοναδική εμπειρία περιήγησης στον χώρο και στον χρόνο

Ο εκσυγχρονισμένος χώρος πληροφόρησης της Αρχαίας Ολύνθου προσφέρει στους επισκέπτες μια πρωτοποριακή και διαδραστική εμπειρία εξερεύνησης της ιστορίας και του πολιτισμού της περιοχής.

Ανέμελο καλοκαίρι στην πόλη με το Go For More της Εθνικής Τράπεζας

Η Εθνική Τράπεζα έχει τη λύση για να περάσετε όμορφα ακόμα και μέσα στην πόλη.