Αύγουστος γεμάτος εκπλήξεις στη Βαμβακού Λακωνίας

Μουσική, χορός, βόλτες στη φύση, δημιουργική απασχόληση, τεχνολογία και δημιουργικά εργαστήρια είναι όσα θα ζήσουν μικροί και μεγάλοι τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού.

Βαμβακού Λακωνίας

Ο τελευταίος μήνας του καλοκαιριού έφτασε, οι καλοκαιρινές διακοπές ξεκινούν ή συνεχίζονται, ενώ πληθώρα εκδηλώσεων στη Βαμβακού Λακωνίας μάς κρατούν συντροφιά με πολλή μουσική, χορό, βόλτες στη φύση, δημιουργική απασχόληση, τεχνολογία και δημιουργικά εργαστήρια για όλους. Αυτές οι εκδηλώσεις υλοποιούνται από τη Vamvakou Revival, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς, με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Βαμβακού Λακωνίας

Πολιτιστικά δρώμενα με θερινό αέρα

Ο Αύγουστος ξεκινά και η μουσική δυναμώνει στην ταράτσα του εστιατορίου – καφέ "Βουρέικο", ο ήλιος δύει και εμείς ετοιμαζόμαστε για ένα sunset dj set (3/8) με τον Νίκο Γιαννάκο στα decks. Στη συνέχεια, η βραδινή διασκέδαση μεταφέρεται κάτω από τον πλάτανο στην πλατεία του χωριού, όπου χορεύουμε (10/8) με αγαπημένα τραγούδια από το λαϊκό και παραδοσιακό ρεπερτόριο υπό τη συνοδεία ζωντανής μουσικής και τους Ηλία Δόσκορη, Κώστα Μήτσιο, Λίνα Αλατζίδου, Αντώνη Γερογιάννη, Νίκο Καραολάνη, Γιώργο Ζωγράφο. Η Χριστίνα Αγγελοπούλου και οι Στρίγκλες, μαγειρεύουν τη "σούπα της αγάπης" (17/8) σε μία διαδραστική κουκλοθεατρική ιστορία για το μοίρασμα και την αξία της προσφοράς.

Βαμβακού Λακωνίας

Δημιουργικές στιγμές για μικρούς και μεγάλους

Αυτόν τον μήνα, κεντάμε πάνω σε παλιά μας ρούχα (4/8) και τα ανανεώνουμε στο πνεύμα του upcycling και της ηθικής μόδας. Τη σκυτάλη παίρνει η εικονική πραγματικότητα και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια σε μία Open Day (10/8) στο V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF). Ανήμερα της τελετής λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 στο Παρίσι, οι αγώνες ταξιδεύουν στη Βαμβακού (11/8), μέσω της ομώνυμης μουσειοβαλίτσας, του Εκπαιδευτικού και Κοινωνικού Προγράμματος "Agon, an Olympic Legacy" του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας που αναπτύχθηκε με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Η σειρά πολυαισθητηριακού παιχνιδιού με θέμα τον φυσικό πηλό, clay play stories (24/8), συνεχίζεται με πηλοκουβέντες, παιχνίδι, και ελεύθερη έκφραση. Το καλοκαιράκι κλείνει με ένα διαφορετικό σχολείο αλλιώς μετά μουσικής (25/8) σε μία ευχάριστη και δημιουργική Κυριακή, συνοδεία μουσικών επιλογών του dj Νίκου Γιαννάκου. Από το πρόγραμμα δε θα μπορούσαν να λείψουν οι αναζωογονητικές εξορμήσεις στη φύση, με μία οργανωμένη πεζοπορία στο μονοπάτι της Αγίας Κυριακής (18/8), το κρυμμένο σπηλαιομονάστηρο στην καρδιά του δάσους.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

SNFCC Green Weekend: Ένα πράσινο διήμερο με ενημερωτικές και ψυχαγωγικές δράσεις για μικρούς και μεγάλους

Με κεντρική θεματική τις "Ιδέες για μια Πράσινη Πόλη" το ΚΠΙΣΝ ετοιμάζει ένα διήμερο αφιερωμένο στο περιβάλλον με την ενεργή συμμετοχή των πολιτών, προσκαλώντας, παράλληλα, νέους αρχιτέκτονες, φοιτητές αρχιτεκτονικής και περιβαλλοντικές οργανώσεις να συμμετάσχουν σε δύο ανοιχτές προσκλήσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/07/2024

Η Visa και η Cardlink αναβαθμίζουν τις πληρωμές στα φεστιβάλ με σύγχρονα self-service POS

Τα φεστιβάλ της πόλης γίνονται πιο εύκολα και ασφαλή χάρη στις καινοτόμες λύσεις πληρωμών της Visa και της Cardlink.

Γαστρονομικό ταξίδι στο "Tudor Hall" του "King George" παρέα με το "Samos Nectar" του ΕΟΣ Σάμου

Το εξαιρετικό κρασί "Samos Nectar" του ΕΟΣ Σάμου πρωταγωνιστεί στο μενού degustation του εστιατορίου, συνδυάζοντας μοναδικές γεύσεις με την υψηλή αισθητική της σύγχρονης γαστρονομίας.

Ζωή λεωφορείο - summer edition

Περιμένοντας την αντικατάσταση των λεωφορείων της Αθήνας με νέα ηλεκτρικά και "πράσινα", και ενώ μοιραζόμαστε καθημερινές ιστορίες τρέλας εν μέσω καύσωνα, είπαμε να ψάξουμε το θέμα λίγο παραπάνω.

Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut: To πρώτο Παριανό αφρώδες κρασί είναι γεγονός

Το Paros Farming Community κυκλοφορεί το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut, που είναι ήδη διαθέσιμο και εκτός συνόρων.

"Αφιερωματικό έτος Μίκη Θεοδωράκη" ανακηρύχθηκε το 2025

Το Υπουργείο Πολιτισμού αποτίει φόρο τιμής στην κληρονομιά του σπουδαίου συνθέτη, αγωνιστή, πολιτικού και στοχαστή, ανακηρύσσοντας το 2025 έτος Μίκη Θεοδωράκη.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Η Αθήνα γιορτάζει τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ένα φεστιβάλ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 και ό,τι μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 27/7 έως 2/8.