Γαστρονομικό ταξίδι στο "Tudor Hall" του "King George" παρέα με το "Samos Nectar" του ΕΟΣ Σάμου

Το εξαιρετικό κρασί "Samos Nectar" του ΕΟΣ Σάμου πρωταγωνιστεί στο μενού degustation του εστιατορίου, συνδυάζοντας μοναδικές γεύσεις με την υψηλή αισθητική της σύγχρονης γαστρονομίας.

Samos Nectar

Στο ξενοδοχείο "King George", στην καρδιά της Αθήνας αλλά και του διεθνούς jet-set, το "Samos Nectar" του ΕΟΣ Σάμου έχει βρει την δική του θέση στο μενού degustation του εστιατορίου "Tudor Hall" με 3 αστέρια Michelin. Ο χώρος, υψηλής αισθητικής μα και γαστρονομικής άποψης, συνδυάζει τη μακρά ιστορική ταυτότητα του ξενοδοχείου με τη σύγχρονη άποψη στη δημιουργική, υψηλού επιπέδου, κουζίνα.

Αυτόν το συνδυασμό επιτυγχάνει ο Chef de Cuisine Νίκος Λειβαδιάς. Σε αυτό το μενού, που εγείρει το συναίσθημα και διεγείρει τους γευστικούς κάλυκες, βασικό στοιχείο διαφοροποίησης είναι ο απόλυτος συνδυασμός διακριτών γεύσεων. Έτσι, για το επιδόρπιο, προτείνει στους εκλεκτούς πελάτες ψητά βερίκοκα σε βούτυρο και μέλι αγριοβότανων, καραμελωμένο κρουασάν, σορμπέ από βερίκοκα και θρούμπι, αμύγδαλο, άνθη πορτοκαλιάς και μαρμελάδα από ψητά βερίκοκα, σε ένα συνδυασμό με το διαχρονικό μοσχάτο "Samos Nectar" του Συνεταιρισμού Σάμου, που παλαιώνει επί 6 χρόνια σε δρύινα βαρέλια.

Samos Nectar

Το χρώμα του είναι βαθύ, με όμορφες πορτοκαλί ανταύγειες. Στη μύτη επικρατούν αρώματα σταφίδας, αποξηραμένων φρούτων, μελιού και ξηρών καρπών. Διαθέτει καλή οξύτητα και μακρά επίγευση με νότες καπνού. Ελίσσεται μεταξύ αρωμάτων σταφίδας, δαμάσκηνων και καβουρντισμένης κανέλλας, ενώ εμφανίζονται και στοιχεία καραμέλας βουτύρου, σταφίδας, καρυδιού, ώριμου πορτοκαλιού, ακόμα και γαρύφαλλου, "ντυμένα" με μια μεταλλικότητα που δίνει μία εντελώς νέα διάσταση στο λιαστό αυτό μοσχάτο. 

Τη λίστα των βραβευμένων κρασιών του "King George" επιμελείται ο ο Head Sommelier Ευάγγελος Ψωφίδης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

SNFCC Green Weekend: Ένα πράσινο διήμερο με ενημερωτικές και ψυχαγωγικές δράσεις για μικρούς και μεγάλους

Με κεντρική θεματική τις "Ιδέες για μια Πράσινη Πόλη" το ΚΠΙΣΝ ετοιμάζει ένα διήμερο αφιερωμένο στο περιβάλλον με την ενεργή συμμετοχή των πολιτών, προσκαλώντας, παράλληλα, νέους αρχιτέκτονες, φοιτητές αρχιτεκτονικής και περιβαλλοντικές οργανώσεις να συμμετάσχουν σε δύο ανοιχτές προσκλήσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/07/2024

Αύγουστος γεμάτος εκπλήξεις στη Βαμβακού Λακωνίας

Μουσική, χορός, βόλτες στη φύση, δημιουργική απασχόληση, τεχνολογία και δημιουργικά εργαστήρια είναι όσα θα ζήσουν μικροί και μεγάλοι τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού.

Η Visa και η Cardlink αναβαθμίζουν τις πληρωμές στα φεστιβάλ με σύγχρονα self-service POS

Τα φεστιβάλ της πόλης γίνονται πιο εύκολα και ασφαλή χάρη στις καινοτόμες λύσεις πληρωμών της Visa και της Cardlink.

Ζωή λεωφορείο - summer edition

Περιμένοντας την αντικατάσταση των λεωφορείων της Αθήνας με νέα ηλεκτρικά και "πράσινα", και ενώ μοιραζόμαστε καθημερινές ιστορίες τρέλας εν μέσω καύσωνα, είπαμε να ψάξουμε το θέμα λίγο παραπάνω.

Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut: To πρώτο Παριανό αφρώδες κρασί είναι γεγονός

Το Paros Farming Community κυκλοφορεί το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut, που είναι ήδη διαθέσιμο και εκτός συνόρων.

"Αφιερωματικό έτος Μίκη Θεοδωράκη" ανακηρύχθηκε το 2025

Το Υπουργείο Πολιτισμού αποτίει φόρο τιμής στην κληρονομιά του σπουδαίου συνθέτη, αγωνιστή, πολιτικού και στοχαστή, ανακηρύσσοντας το 2025 έτος Μίκη Θεοδωράκη.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Η Αθήνα γιορτάζει τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ένα φεστιβάλ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 και ό,τι μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 27/7 έως 2/8.