Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut: To πρώτο Παριανό αφρώδες κρασί είναι γεγονός

Το Paros Farming Community κυκλοφορεί το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut, που είναι ήδη διαθέσιμο και εκτός συνόρων.

Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut

Το Paros Farming Community (PFC) επεκτείνει το οινικό του portfolio, με μια ολοκαίνουρια ετικέτα, το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut. Το νέο αφρώδες κρασί ξεκίνησε μόλις το ταξίδι του από την Πάρο προς όλη την υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ είναι ήδη διαθέσιμο και εκτός συνόρων.

Στο πλαίσιο των αδιάκοπων πειραματισμών της οινολογικής ομάδας του PFC, πάντα με την ίδια δίψα για την ανάδειξη της πολύπλευρης δυναμικής των δύο βασικών γηγενών ποικιλιών της Πάρου, Μανδηλαριάς και Μονεμβασιάς, έφθασε η ώρα για να εμφιαλωθεί το πρώτο αφρώδες κρασί στο κυκλαδίτικο νησί. Χρησιμοποιώντας πρώτη ύλη από τα καλύτερα Παριανά αμπελοτόπια, εκείνα που αντικατοπτρίζουν το πιο αυθεντικό, κυκλαδίτικο terroir, το Paros Farming Community αναδεικνύει την αρμονική συνεργασία μεταξύ ιστορικής συνέχειας και καινοτομίας.

Μία Παριανή μετουσίωση 

Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut

Το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut εμπνέεται από τη γαλλική, οινοποιητική κουλτούρα παραγωγής αφρώδους οίνου (Vin Mousseux), αξιοποιώντας στο έπακρο την παραγωγή των Παριανών αμπελουργών. Ο εκρηκτικός φρουτένιος χαρακτήρας και η υψηλή οξύτητα της Μανδηλαριάς συνδυάζονται με τη Μονεμβασιά, χαρίζοντας φυτικότητα και κρεμώδη υφή στο blend, ενώ οι καταβολές των σταφυλιών εκφράζονται μέσα από την πολύ χαρακτηριστική μεταλλικότητα, πλέον σήμα κατατεθέν του οινικού portfolio του PFC. Ο οίνος βάσης του Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut πραγματοποιεί τη δεύτερη ζύμωσή του σε δεξαμενή κλειστού τύπου (Methode Charmat) για 45 μέρες, ενώ η φάση αυτόλυσης των ζυμών διαρκεί τέσσερις μήνες. Το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut εμφιαλώνεται στους 11,8% αλκοολικούς βαθμούς, με 5,9gr/l υπολειμματικά σάκχαρα και 6,9gr/l ολικής οξύτητας.

Το κρασί είναι διαθέσιμο στην Πάρο, στη Βόρεια Ελλάδα από το εμπορικό δίκτυο της εταιρείας mycava.gr και στην υπόλοιπη Ελλάδα από το αντίστοιχο της Deals S.A., ενώ εξάγεται σε Μεγάλη Βρετανία και Βέλγιο. 

Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut

Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut tasting notes

Όψη: ανοικτόχρωμο ροζ με ανταύγειες φλοιού κρεμμυδιών
Μύτη: γοητευτικός συνδυασμός κόκκινων μούρων με αρωματικές νότες από φύλλα τομάτας
Στόμα: δροσιστική συνύπαρξη του διοξειδίου του άνθρακα με την οξύτητα, η οποία χωρίς να είναι αιχμηρή, υποστηρίζει ισάξια τον όγκο των σακχάρων
Επίγευση: αρωματική επιστροφή ίδιων χαρακτήρων με σαφές αποτύπωμα ορυκτότητας 
Αφρισμός: τα 4,8 bar πίεσης εγγυώνται τόσο τον έντονο αφρό στο σερβίρισμα, όσο και τα επίμονα "κορδόνια" φυσαλίδων κατά την παραμονή του στο ποτήρι
Συνδυασμοί με φαγητό: πιάτα με μανιτάρια, γαλοπούλα σε ελαφριές συνταγές, χτένια, σούσι σε ροζέ χρωματισμούς, γαρίδες σαγανάκι, αστακός με εσπεριδοειδή, αλλά και επιδόρπια με φράουλες και τάρτες μήλου ή λεμονιού
Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 7-8 βαθμούς κελσίου

Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut

Το υπόλοιπο portfolio του Paros Farming Community περιλαμβάνει τις εξής ετικέτες:

  • SEIRADI White – ΠΟΠ Πάρος - Μονεμβασιά 100%
  • SEIRADI Rosé – ΠΓΕ Κυκλάδες - Μονεμβασιά 75% & Μανδηλαριά 25%
  • SEIRADI Red – ΠΓΕ Κυκλάδες - Μανδηλαριά 100%
  • SEIRADI Cuvée Topos White – ΠΟΠ Πάρος - Μονεμβασιά 100%
  • SEIRADI Cuvée Topos Red– ΠΟΠ Πάρος - Μανδηλαριά 45% & Μονεμβασιά 55%

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

SNFCC Green Weekend: Ένα πράσινο διήμερο με ενημερωτικές και ψυχαγωγικές δράσεις για μικρούς και μεγάλους

Με κεντρική θεματική τις "Ιδέες για μια Πράσινη Πόλη" το ΚΠΙΣΝ ετοιμάζει ένα διήμερο αφιερωμένο στο περιβάλλον με την ενεργή συμμετοχή των πολιτών, προσκαλώντας, παράλληλα, νέους αρχιτέκτονες, φοιτητές αρχιτεκτονικής και περιβαλλοντικές οργανώσεις να συμμετάσχουν σε δύο ανοιχτές προσκλήσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/07/2024

Αύγουστος γεμάτος εκπλήξεις στη Βαμβακού Λακωνίας

Μουσική, χορός, βόλτες στη φύση, δημιουργική απασχόληση, τεχνολογία και δημιουργικά εργαστήρια είναι όσα θα ζήσουν μικροί και μεγάλοι τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού.

Η Visa και η Cardlink αναβαθμίζουν τις πληρωμές στα φεστιβάλ με σύγχρονα self-service POS

Τα φεστιβάλ της πόλης γίνονται πιο εύκολα και ασφαλή χάρη στις καινοτόμες λύσεις πληρωμών της Visa και της Cardlink.

Γαστρονομικό ταξίδι στο "Tudor Hall" του "King George" παρέα με το "Samos Nectar" του ΕΟΣ Σάμου

Το εξαιρετικό κρασί "Samos Nectar" του ΕΟΣ Σάμου πρωταγωνιστεί στο μενού degustation του εστιατορίου, συνδυάζοντας μοναδικές γεύσεις με την υψηλή αισθητική της σύγχρονης γαστρονομίας.

Ζωή λεωφορείο - summer edition

Περιμένοντας την αντικατάσταση των λεωφορείων της Αθήνας με νέα ηλεκτρικά και "πράσινα", και ενώ μοιραζόμαστε καθημερινές ιστορίες τρέλας εν μέσω καύσωνα, είπαμε να ψάξουμε το θέμα λίγο παραπάνω.

"Αφιερωματικό έτος Μίκη Θεοδωράκη" ανακηρύχθηκε το 2025

Το Υπουργείο Πολιτισμού αποτίει φόρο τιμής στην κληρονομιά του σπουδαίου συνθέτη, αγωνιστή, πολιτικού και στοχαστή, ανακηρύσσοντας το 2025 έτος Μίκη Θεοδωράκη.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Η Αθήνα γιορτάζει τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ένα φεστιβάλ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 και ό,τι μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 27/7 έως 2/8.