Τα δωρεάν της εβδομάδας: Ανατριχίλες και ιντριγκαδόρικα ξενύχτια στην Αθήνα

Δύο μοναδικές ολονύχτιες εμπειρίες σε Ακαδημία Πλάτωνος και ΚΠΙΣΝ, αλλά και ό,τι άλλο μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 20 έως 26/7.

Full Moon Sleepover ΚΠΙΣΝ © Danai Kokkinaki

Απανωτές ανατριχίλες υπόσχεται το Athens Open Air Film Festival με την κινηματογραφική βραδιά που ετοιμάζει για το Σάββατο 20/7 στην Ακαδημία Πλάτωνος. Το ολονύχτιο horror πρόγραμμα ξεκινά με την ταινία-σταθμό "Νύχτα του Κυνηγού" του Τσαρλς Λότον, συνεχίζεται με "Μια Μορφή στο Παράθυρο, ένα στοιχειωτικό φιλμ γοτθικού τρόμου βασισμένο στη νουβέλα του Χένρι Τζέιμς "Το στρίψιμο της βίδας", και ολοκληρώνεται με τη μεταμεσονύχτια προβολή του μυστηριώδους b-movie "Το Καρναβάλι των Ψυχών". Φροντίστε να πάρετε μαζί σας ψάθες, μαξιλάρια και αντικουνουπικό για να επιβιώσετε το ανατριχιαστικό σινεφίλ ξενύχτι.

Η Νύχτα του Κυνηγού
"Η Νύχτα του Κυνηγού"

Μια μοναδική ολονύχτια εμπειρία ετοιμάζει και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με αφορμή την Πανσέληνο του Ελαφιού. Το πιο αλλόκοτο Full Moon Sleepover, που πέρυσι σημείωσε μεγάλη επιτυχία, επιστρέφει την Κυριακή 21 Ιουλίου ακόμα πιο εντυπωσιακό! Το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος διανυκτερεύει και περιμένει τους Αθηναίους να ζήσουν μια βραδιά διαφορετική από τις άλλες. Άφθονη μουσική, βραδινές αναγνώσεις του "Δράκουλα", παιχνίδια και back-to-back προβολές σε συνεργασία με το Athens Open Air Film Festival, μας παροτρύνουν να μην κλείσουμε μάτι.

Full Moon Sleepover ΚΠΙΣΝ
© Nikos Karanikolas
Full Moon Sleepover

Κάθε βδομάδα φαίνεται πώς είναι γιορτή για το αθηναϊκό πάρκο στα νότια. Την Πέμπτη 25 Ιουλίου, το ΚΠΙΣΝ φέρνει στο Ξέφωτό του τον Devendra Banhart, έναν από τους  βασικούς εκφραστές της psychedelic folk σκηνής. Ο καλλιτέχνης επιστρέφει στην ελληνική πρωτεύουσα μετά από 18 χρόνια για να ερμηνεύσει αγαπημένα τραγούδια από όλη τη δισκογραφία του, αλλά και από το τελευταίο του άλμπουμ, "Flying Wig".

Devendra Banhart
©Dana Trippe
Devendra Banhart

Όμως το ΚΠΙΣΝ δεν σταματά εκεί. Μετά το πολλά υποσχόμενο live του Devendra Banhart, σειρά έχει ένα νέο φεστιβάλ στο πλαίσιο των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024. Από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή διοργανώνει το Olympic Festival Paris 2024, μετατρέποντας το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος σε ένα στέκι για όλους όσοι αγαπούν τον αθλητισμό και καλεί μικρούς και μεγάλους να ζήσουν αξέχαστες εμπειρίες με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Την πρώτη μέρα του φεστιβάλ θα αναμεταδοθεί ζωντανά σε γιγαντοοθόνη η Τελετή Έναρξης των αγώνων.

Olympic Festival Paris 2024
© Nikos Karanikolas
Olympic Festival Paris 2024

Τα "25 χρόνια Εισβολέας" γιορτάζουμε για μία ακόμα φορά στα Λατομεία του Γαλατσίου, ένα από τα πρώτα στέκια του Έλληνα ράπερ και της παρέας του. Μαζί του οι Sonqo Pura, Bipolas Jones, Locas AK47 και άλλοι παλιοί και νέοι καλλιτέχνες από το Γαλάτσι, οι οποίοι στήνουν ένα ξεσηκωτικό block party για τη γειτονιά (24/7, 9 μ.μ.).

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Olympic Festival Paris 2024 στο ΚΠΙΣΝ: Ένα φεστιβάλ για όλους αφιερωμένο στην ολυμπιακή χρονιά

Δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, αναμεταδόσεις αγώνων και πολλές εκπλήξεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/07/2024

Το Lidl Kids Team Ελλάδος έζησε την εμπειρία του UEFA EURO 2024TM στο Βερολίνο

Μοναδικές στιγμές απόλαυσαν 11 παιδιά με τις οικογένειές τους στον αγώνα μεταξύ Ολλανδίας και Τούρκιας.

ΣΤΑ.ΣΥ.: Aναβάθμιση σταθμών Μετρό, νέα εικόνα και σύγχρονη ασφάλεια

Τεχνικές παρεμβάσεις στους σταθμούς του Μετρό βελτιώνουν την αισθητική και ενισχύουν την ασφάλεια, με LED φωτισμό και ανανεωμένα πλακίδια

Αστικός Περίπατος στην Αθηναϊκή Ριβιέρα: Αναδεικνύοντας την παράκτια ζώνη με υπογραφή Χαρδαλιά

Υπεγράφη η σύμβαση της κατασκευής του αστικού περιπάτου στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Το υπουργείο Τουρισμού ανακοινώνει την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη.

Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων για την εβδομάδα 15-21 Ιουλίου

Η τρίτη εβδομάδα του θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού "Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός" φέρνει οκτώ ξεχωριστές εκδηλώσεις.

Δήμος Αθηναίων: Παραμένουν ανοιχτές οι κλιματιζόμενες Λέσχες Φιλίας λόγω καύσωνα

Σε 24ωρη βάση η λειτουργία των Παιδικών Χαρών και των Ανοικτών Αθλητικών Κέντρων.