Τα δωρεάν της εβδομάδας: Δύο αφορμές για να πάμε στο ΚΠΙΣΝ

Μουσική και σινεμά στα νότια και ό,τι άλλο μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 6 έως 12/7.

ΚΠΙΣΝ © Pelagia Karanikola

Ένα μοναδικό τριήμερο φεστιβάλ ετοιμάζει η Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, προσκαλώντας το κοινό σε έναν μουσικό μαραθώνιο σύγχρονων ήχων. Το Phasma New Music Days, που διοργανώνει το ίδρυμα Phasma-Music σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικής Μουσικής, έρχεται στην Αθήνα στις 9, 10 και 11 Ιουλίου παρουσιάζοντας τρία μουσικά acts σε ένα πολυσυλλεκτικό μουσικό πρόγραμμα.

Μετά το συναυλιακό ξεφάντωμα, σειρά έχει το σινεμά. Το Park your Cinema μάς περιμένει στις 12 Ιουλίου με τις "Διακοπές του κυρίου Ιλό" στο Ξέφωτο (9 μ.μ.). Λίγο νωρίτερα (8/7, 9.15 μ.μ.), η Ταινιοθήκη προβάλλει το "Tack" της Βάνιας Τέρνερ, ενώ το διήμερο 9-10/7 παρουσιάζεται το 8ο Πανόραμα Ταινιών Μικρού Μήκος ΑΠΘ στο Studio new star art cinema.  

Διαβάστε Επίσης

Με αφορμή τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας και τα 80 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας, ο ΟΠΑΝΔΑ διοργανώνει ένα νέο κινηματογραφικό αφιέρωμα σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος. Μετατρέποντας το Πάρκο Ελευθερίας σε θερινό σινεμά για πέντε βραδιές του Ιουλίου, η Ταινιοθήκη συμμετέχει στις επετειακές δράσεις του αφιερώματος "1974 & 1944 - Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της". Πρώτη προβολή είναι το "Κιέριον" του Δήμου Θέου (9 μ.μ.), την Πέμπτη 11 Ιουλίου.

Ένα μικρό σινεφίλ σκηνικό στήνει και η Γαλλική Σχολή Αθηνών στον κήπο της, στο πλαίσιο του 8ου Θερινού Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου. Την ερχόμενη εβδομάδα, θα προβληθεί "Η Παλιοπαρέα" του Claude Sautet, στις 10 Ιουλίου (9.30 μ.μ.).

Αλεξάνδρα Κεχαγιόγλου
© Francisco Nocito
Αλεξάνδρα Κεχαγιόγλου

Κλείνουμε με ένα βιβλιοφιλικό event στη Μικρή Σκηνή της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση, όπου θα παρουσιαστεί το βιβλίο "Alexandra Kehayoglou". Συγκεντρώνοντας φωνές από τους κόσμους των εικαστικών τεχνών, του ακτιβισμού και της υφαντικής, η έκδοση αποτελεί μια πύλη εισόδου στο σύμπαν της καλλιτέχνιδος (10/7, 7 μ.μ.).

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Studio new star art cinema

Σπάρτης & Σταυροπούλου 33, Πλ. Αμερικής

Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Ιερά Οδός 48 & Μεγ. Αλεξάνδρου 134-136, (ΜΕΤΡΟ Κεραμεικός)

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Λεωφ. Συγγρού 107, Νέος Κόσμος
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων: Διήμερο φιλοζωικό φεστιβάλ υιοθεσίας

Το Φιλοζωικό Φεστιβάλ "Ημέρες Υιοθεσίας Ζώων Συντροφιάς" μάς καλεί να γιορτάσουμε την αγάπη και τη φροντίδα για τα ζώα, προσφέροντάς μας την ευκαιρία για ευαισθητοποίηση και υιοθεσία.

Red Bull King of the Square: Το skate event της χρονιάς είναι γεγονός

Το Red Bull King of the Square μεταμορφώνει τις πλατείες σε αρένες δράσης, προσκαλώντας skaters και θεατές να συμμετάσχουν σε μια εμπειρία γεμάτη ένταση και αδρεναλίνη με πλούσια έπαθλα.

ΥΠΠΟ: Ανάδειξη του δυτικού τμήματος της αρχαίας πόλης των Δελφών

Το Υπουργείο Πολιτισμού προγραμματίζει την ανάδειξη του δυτικού τμήματός της, προκειμένου να προστατεύσει και να αναδείξει την πλούσια ιστορία και κληρονομιά της περιοχής.

2ο Φεστιβάλ Οικοπολιτισμού: H Land and Water πάει Ελευσίνα

4 ημέρες αφιερωμένες στο περιβάλλον, την οικολογία και τη βιωσιμότητα με ανοιχτές δράσεις για όλες τις ηλικίες.