Ένα λαχταριστό παγωτό πάντα ήταν, και θα είναι, η καλύτερη παρέα για το καλοκαίρι. Ωστόσο πριν και πάνω από όλα έρχεται το γάλα. Κάτι που γνωρίζει και τιμά η ταλαντούχα ομάδα του "Άραξος", μιας οικογενειακής επιχείρησης που ξεκίνησε το 1987 στον Άραξο Αχαΐας και αποφάσισε το 2011 να στραφεί στο γιαούρτι και τα επιδόρπια, εξυπηρετώντας ξενοδοχειακές μονάδες και καταστήματα εστίασης. Δεύτερης γενιάς γαλακτοκόµος, ο Νίκος Πετρόπουλος αποφάσισε να εξελίξει την παραγωγή γαλακτοκομίας και να ανοίξει ένα κατάστημα στα Εξάρχεια, αλλά και ένα ακόμα που ανοίγει τώρα στα Βριλήσσια. Στο σταυροδρόμι της παράδοσης με το σήμερα, απέδειξε πως χωράνε οι τσαντίλες που κρέμονται στο ψυγείο αλλά και οι απίθανες γεύσεις παγωτού από ολοφρεσκο γάλα ημέρας.
Σε αρμονία με το know how της οικογένειας, στον "Άραξο" αναζητούν και πειραματίζονται συνεχώς με νέες γεύσεις και κορυφαία υλικά ώστε να παρασκευάσουν το πιο απολαυστικό χειροποίητο gelato που έχετε δοκιμάσει. Ανάμεσα στις είκοσι γεύσεις που φιγουράρουν στην βιτρίνα, την παράσταση κλέβουν το γιαούρτι αγριοκέρασο, η βέλγικη σοκολάτα, το γιαούρτι βατόμουρο και το πλούσιο φιστίκι.
Ωστόσο, ακόμη και τους πιο ορκισμένους λάτρεις του παγωτού θα δελεάσουν τα πολλά απίθανα που βρίσκει κανείς στον "Άραξο", όπως το πρόβειο παραδοσιακό γιαούρτι, η κρέµα σοκολάτα από 100% ελληνικό φρέσκο γάλα και βελγική σοκολάτα, το αγελαδινό παραδοσιακό γιαούρτι, η κρέµα βανίλια, το ρυζόγαλο µε γνήσια µαστίχα Χίου και το κορυφαίο στραγγιστό κρεµώδες γιαούρτι που παράγεται µε ειδική διαδικασία στην οποία δεν υφίσταται µηχανική καταπόνηση.
Κατάστημα στα Εξάρχεια: Διδότου 30, Αθήνα, 2103627949
Κατάστημα στα Βριλήσσια: Λεωφόρος Πεντέλης 96 και Π. Μπακογιάννη 1, 2106095015
IG: @araxosdairy