Πού θα φάμε καλό παγωτό στην Αθήνα

Φυσικό παγωτό σε πρωτότυπους συνδυασμούς, προσοχή στα υλικά και άφθονο μεράκι και φαντασία ανεβάζουν επίπεδο στα παγωτατζίδικα της πόλης.

παγωτό

Το παγωτό έχει γίνει πλέον και στην Αθήνα σοβαρή υπόθεση με γνωστά brands και μικρές προσωπικές εταιρείες να ψάχνουν τα υλικά και τις παρασκευές τους και να επιστρατεύουν όλη τη γνώση και τη δημιουργικότητά τους με στόχο να μας προσφέρουν υπέροχο, φυσικό παγωτό σε αγαπημένους και πρωτότυπους συνδυασμούς. Με επώνυμο γάλα, vegan, με φρέσκα φρούτα και ψαγμένα υλικά από εκλεκτούς παραγωγούς, σε χώρους μικρούς ή μεγάλους που ακτινοβολούν μεράκι, φροντίδα και ευαισθησία, τα παγωτατζίδικα και οι διευθύνσεις για καλό παγωτό που ακολουθούν μας κρατούν την πλέον δροσερή παρέα το φετινό καλοκαίρι - και όχι μόνο! 

Στον "Άραξο" το παγωτό από φρέσκο γάλα ημέρας είναι μια κατηγορία από μόνο του

Άραξος παγωτό

Ένα λαχταριστό παγωτό πάντα ήταν, και θα είναι, η καλύτερη παρέα για το καλοκαίρι. Ωστόσο πριν και πάνω από όλα έρχεται το γάλα. Κάτι που γνωρίζει και τιμά η ταλαντούχα ομάδα του "Άραξος", μιας οικογενειακής επιχείρησης που ξεκίνησε το 1987 στον Άραξο Αχαΐας και αποφάσισε το 2011 να στραφεί στο γιαούρτι και τα επιδόρπια, εξυπηρετώντας ξενοδοχειακές μονάδες και καταστήματα εστίασης. Δεύτερης γενιάς γαλακτοκόµος, ο Νίκος Πετρόπουλος αποφάσισε να εξελίξει την παραγωγή γαλακτοκομίας και να ανοίξει ένα κατάστημα στα Εξάρχεια, αλλά και ένα ακόμα που ανοίγει τώρα στα Βριλήσσια. Στο σταυροδρόμι της παράδοσης με το σήμερα, απέδειξε πως χωράνε οι τσαντίλες που κρέμονται στο ψυγείο αλλά και οι απίθανες γεύσεις παγωτού από ολοφρεσκο γάλα ημέρας. 

Δείτε περισσότερα για τα παγωτά στον Αραξο εδώ.

Δωδώνη: Ένας γλυκός πειρασμός που "παγώνει το χρόνο"

Δωδώνη παγωτό

Έχοντας κυκλοφορήσει πάνω από 200 γεύσεις από το 1967 έως σήμερα, η Δωδώνη συνεχίζει να καινοτομεί, παράγοντας το πιο νόστιμο παγωτό φτιαγμένο από πιστοποιημένο 100% ελληνικό φρέσκο γάλα και υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες, όπως φρέσκια κρέμα γάλακτος, φρέσκους κρόκους αβγού, αληθινά φρούτα και ολόκληρους ξηρούς καρπούς, κακάο και γνήσια σοκολάτα ανώτερης ποιότητας. Μια παράδοση που περνά από γενιά σε γενιά, αυτή του να μετράμε παγωτά κάθε καλοκαίρι ώστε να αξιολογήσουμε την επιτυχία του, βρίσκεται στην καρδιά των παγωτών Δωδώνη. Δεν μας δροσίζουν απλώς, αλλά μας συνδέουν με τις μνήμες από την πιο ξέγνοιαστη εποχή του χρόνου και με κάθε κουταλιά ξαναφέρνουν στο νου τη γεύση της ανάπαυλας πλάι στο κύμα, μετά από μία μεγάλη μέρα στην παραλία.

Δείτε περισσότερα για τα παγωτά Δωδώνη εδώ.

Στα "Zuccherino" απολαμβάνουμε ολόφρεσκο χειροποίητο gelato που ετοιμάζεται καθημερινά

Zuccherino παγωτό

Με πάνω από 100 γεύσεις ολόφρεσκου χειροποίητου gelato που ετοιμάζεται καθημερινά στα εργαστήρια των καταστημάτων, φτιαγμένο από 100% ελληνικό φρέσκο γάλα και με τις πιο αγνές πρώτες ύλες, τα ζαχαροπλαστεία "Zuccherino" σίγουρα θα μας κάνουν και φέτος το καλοκαίρι να κοντοσταθούμε έξω από τις λαχταριστές βιτρίνες τους και δεν θα το μετανιώσουμε! Εδώ βρίσκουμε ότι γεύση παγωτό έχουμε φανταστεί. Cookies, bueno, death by chocolate, cherrymania, τσιχλόφουσκα, salted caramel, pistacchio Casanova και πολλές ακόμα. 

Δείτε περισσότερα για τα παγωτά "Zuccherino" εδώ.

Kayak: Premium γεύσεις για τους πιο απαιτητικούς λάτρεις του παγωτού

Kayak παγωτό

Εδώ και τρεις δεκαετίες, η Kayak, η ελληνική εταιρεία premium παγωτών και γλυκών, προσφέρει τους πιο ξεχωριστούς γαστρονομικούς συνδυασμούς, χρησιμοποιώντας εκλεκτές πρώτες ύλες: ξηρούς καρπούς αλεσμένους από το προσωπικό της, ολόφρεσκα φρούτα, 100% ελληνικό γάλα και κρέμα γάλακτος, καθώς και τις μοναδικές σοκολάτες Valrhona και Callebaut, με τη χαμηλότερη διόγκωση για ακόμα πλουσιότερη γεύση. Μετρώντας πάνω από εκατό γεύσεις παγωτού και πάντα με στόχο την πρωτοπορία, φέτος η Kayak προσθέτει στο μενού της τρεις ολοκαίνουργιες γεύσεις που θα κάνουν το καλοκαίρι σας πιο απολαυστικό! Εμπνευσμένο από το ιταλικό ομώνυμο κοκτέιλ, το βελούδινο παγωτό Bellini με λευκό ροδάκινο και αφρώδη οίνο ξεχωρίζει, καθώς είναι ό,τι πρέπει για τους πιο εκλεπτυσμένους ουρανίσκους.

Δείτε περισσότερα για τα παγωτά Kayak εδώ.

"Μαραμπού": Οι φιλόσοφοι του παγωτού!

Maraboo παγωτά Αθήνα

Στο ταξιδιάρικο παγωτατζίδικο της Αρχελάου, η Βίκυ και ο Ιγκόρ δημιουργούν καθημερινά μικρής παραγωγής εμπνευσμένο παγωτό και μεταδίδουν τη χαρά της υγιεινής και νόστιμης φυσικής πλευράς του αγαπημένου εδέσματος. Όσοι έχετε δοκιμάσει το παγωτό του "Μαραμπού" στην Αρχελάου στο Παγκράτι έχετε σίγουρα υποψιαστεί ότι μια ξεχωριστή ιστορία και κυρίως ξεχωριστοί άνθρωποι κρύβονται από πίσω από τη φυσική νοστιμιά, τα εκλεκτά υλικά και τους ψαγμένους εποχικούς συνδυασμούς. Αυτό που ίσως να μη γνωρίζετε και που ενώνει τα κομμάτια του παζλ είναι ότι το όνομά του ήρθε από τη ποιητική συλλογή του Νίκου Καββαδία, για τον οποίο η θάλασσα και τα ταξίδια αποτελούσαν πηγή έμπνευσης. Το μικρό Μαραμπού έχει σίγουρα κάτι ταξιδιάρικο. Αλλά και κάτι ελληνικό, νοσταλγικό, σύγχρονο. 

Δείτε περισσότερα για τα παγωτά "Μαραμπού" εδώ.

Τα Overoll μάς συστήνουν τα cronies, το απόλυτο καλοκαιρινό κρουασάν-παγωτό

Overoll Παγωτό στην Αθήνα

Οι εποχές που για να δοκιμάσεις ένα αυθεντικό κρουασάν στην Αθήνα έπρεπε να στηθείς στην ουρά (που πάντα προχωράει γρήγορα!) του Overoll στην οδό Πραξιτέλους έχουν περάσει αφού το brand που έκανε viral το αγαπημένο γαλλοτραφές έδεσμα για όλους τους σωστούς λόγους μετράει πλέον καταστήματα σε διαφορετικές γωνιές της Αθήνας (Πραξιτέλους, Ν. Σμύρνη, Χαλάνδρι, Αιγάλεω και, τώρα και στην Πανόρμου), στη Θεσσαλονίκη αλλά και στην Κύπρο. Διατηρώντας, στο έπακρο, την ποιότητα, τη φρεσκάδα και τους ανοιχτούς ορίζοντες που το έκαναν διάσημο στους sweet tooth αλλά και σε όσους αγαπούν τις αλμυρές γεύσεις! 

Δείτε περισσότερα για τα παγωτά Overoll εδώ.

Στο "Πορτατίφ" της Σίνα το παγωτό έχει την ίδια προσωπική φροντίδα που διακρίνει κάθε λεπτομέρεια του cosy γλυκοπωλείου

Πορτατίφ παγωτό

Ήδη από το νοσταλγικό όνομά του και το ατμοσφαιρικό σκηνικό με τις vintage style καρέκλες, τις βιτρίνες γεμάτες τάρτες και γλυκά κομψοτεχνήματα, τις μυρωδιές ζυμαριού και μπαχαρικών, που παραπέμπει σε γαλλικές ταινίες, το "Πορτατίφ" δεν άργησε να μπει στις ρομαντικές και γκουρμέ καρδιές της πόλης. Με τον ζαχαροπλάστη Τάσο Λύτρα να επιβλέπει κάθε πτυχή του χώρου, όταν δεν τον πετυχαίνουμε νωρίς το πρωί να φτιάχνει μείγματα, να πλάθει ζύμες και να σιροπιάζει γλυκά μπροστά μας, το "Πορτατίφ" ξεχώρισε από την πρώτη στιγμή για τον σεβασμό και το μεράκι που επιδεικνύει στο concept "καφές και γλυκό". Το παγωτό έχει βέβαια τη δική του ξεχωριστή θέση ανάμεσα στις τάρτες, τα κρουασάν, τα cinnamon rolls, τα cheesecake και τα γλυκά του κουταλιού - καρπούζι έχετε δοκιμάσει;  

Δείτε περισσότερα για τα παγωτά του "Πορτατίφ" εδώ.

Τα Γαλακτοπωλεία Στάμου γνωρίζουν τα μυστικά του απολαυστικού παγωτού

παγωτο

Μικροί μετρούσαμε τα παγωτά και τα μπάνια, μια στατιστική απόλυτα συνυφασμένη με τη χαρά, την ξεγνοιασιά και το καλοκαίρι. Με αντίστοιχη λαχτάρα, ενίοτε και υπολογίζοντας- παραδινόμαστε στα αγαπημένα γλυκίσματα της εποχής, παρότι μεγαλώσαμε (λίγο). Τα παγωτά Στάμου γνωρίζουν καλά πως να φέρουν αυτή την παιδική ευφορία στον ουρανίσκο, χάρη στις απίθανες γεύσεις που παρασκευάζονται με τα πιο αγνά υλικά και με τις πιο αυθεντικές συνταγές εδώ και 60 χρόνια. Με πίστη στην παράδοση και την απαράμιλλη ποιότητα, τα Γαλακτοπωλεία Στάμου δίνουν στο παγωτό όλη την προσοχή που χρειάζεται για να έχει αληθινή πλούσια γεύση και μαστιχωτή υφή. Τo παγωτό Στάμου παρασκευάζεται με φρέσκο ελληνικό πρόβειο γάλα, αγνά υλικά και με τον παραδοσιακό τρόπο παραγωγής που έχει μένει αναλλοίωτος όλα αυτά τα χρόνια. 

Δείτε περισσότερα για τα παγωτά Στάμου εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Red Bull Solo Q: O συναρπαστικός ελληνικός τελικός στο πιο HYPE event του καλοκαιριού

Ο τελικός ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία στο πλαίσιο του πρώτου "Gamers Lounge Hype Festival".

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΗ
05/07/2024

Η Δάδα των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας

Ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, η Ολυμπιακή Δάδα φιλοξενείται στη μόνιμη έκθεση του αθηναϊκού μουσείου.

"Μαγειρέψτε με περισσότερες δυνατότητες" με σύμμαχο την Knorr Professional

O Αλέξης Ζόπας, ο Ανδρέας Ρήνας και ο Νίκος Κουτσούκος σας προσκαλούν να απελευθερώσετε τη δημιουργικότητά σας με τα προϊόντα της Knorr Professional σε μοναδικές συνταγές!

Γιατί τα μέλη της παγκόσμιας πολιτικής ελίτ επιλέγουν Μοσχάτο Σάμου

Δεν είναι η πρώτη φορά που διεθνείς ηγετικές φυσιογνωμίες δοκιμάζουν και επιλέγουν το μοσχάτο κρασί του Συνεταιρισμού της Σάμου.

"1974 & 1944 - Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της": Επετειακές εκδηλώσεις από τον Δήμο Αθηναίων

"Να εμπνεύσουμε τις επόμενες γενιές για μια πιο δίκαιη και δημοκρατική κοινωνία" σημειώνει ο Χάρης Δούκας για τη γιορτή που τιμά τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και τα 80 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας, μέσα από καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές δράσεις.

Μια υψηλών προδιαγραφών παιδική χαρά εγκαινιάστηκε στη γειτονιά της Ακρόπολης

"Δημιουργούμε σύγχρονους, ασφαλείς και ελεύθερους χώρους για τα παιδιά" δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας.

Ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στην ολυμπιακή χρονιά έρχεται στο ΚΠΙΣΝ

Το Olympic Festival Paris 2024 μετατρέπει το "Νιάρχος" σε ένα μοναδικό σημείο συνάντησης, στο πλαίσιο των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024.