Στο ταξιδιάρικο παγωτατζίδικο της Αρχελάου, η Βίκυ και ο Ιγκόρ δημιουργούν καθημερινά μικρής παραγωγής εμπνευσμένο παγωτό και μεταδίδουν τη χαρά της υγιεινής και νόστιμης φυσικής πλευράς του αγαπημένου εδέσματος.
Όσοι έχετε δοκιμάσει το παγωτό του "Μαραμπού" στην Αρχελάου στο Παγκράτι έχετε σίγουρα υποψιαστεί ότι μια ξεχωριστή ιστορία και κυρίως ξεχωριστοί άνθρωποι κρύβονται από πίσω από τη φυσική νοστιμιά, τα εκλεκτά υλικά και τους ψαγμένους εποχικούς συνδυασμούς. Αυτό που ίσως να μη γνωρίζετε και που ενώνει τα κομμάτια του παζλ είναι ότι το όνομά του ήρθε από τη ποιητική συλλογή του Νίκου Καββαδία, για τον οποίο η θάλασσα και τα ταξίδια αποτελούσαν πηγή έμπνευσης. Το μικρό Μαραμπού έχει σίγουρα κάτι ταξιδιάρικο. Αλλά και κάτι ελληνικό, νοσταλγικό, σύγχρονο.
Όντως, η Βίκυ, γευσιγνώστρια κρασιών που ασχολείται με τη γεύση από τότε που θυμάται τον εαυτό της, είχε τη φαντασίωση να φτιάξει ένα μικρό, οικείο και ανθρώπινο παγωτατζίδικο. Μια μέρα αποφάσισε να πάει στη Ρώμη ώστε να διδαχτεί τη τέχνη του φυσικού παγωτού. Δίπλα στην υπέροχη δασκάλα της Federica, έμαθε πολλά, μυστικά και φανερά και κυρίως πώς γίνεται το παγωτό μόνο με ποιοτικά συστατικά, τίποτα έτοιμο, τίποτα ψεύτικο.
Μετά από αυτό, έγινε το Μαραμπού. Στη συνέχεια ήρθε ο Ιγκόρ, φέρνοντας την αγάπη του για την εξωτική μαγειρική, τη δεξιοτεχνία και το μεράκι του στην εκτέλεση των συνταγών και μαζί δημιουργούν καθημερινά μικρής παραγωγής εμπνευσμένο παγωτό, νέες γεύσεις, αναμοχλεύουν παλιές, φτιάχνουν συνταγές ξανά και ξανά και ξανά, πειραματίζονται ενίοτε με τρελά και σπάνια υλικά αλλά την ίδια στιγμή τιμούν την απλότητα και την ποιότητα βασικών συστατικών όπως το φρέσκο γάλα, τα φρέσκα φρούτα πάντα με βάση την εποχικότητα, το βιολογικό κακάο. Έτσι, μεταδίδουν τη χαρά του υγιεινού και νόστιμου φυσικού παγωτού σε όλους εμάς που θέλουμε το παγωτό μας να είναι ξεχωριστό.
Στο Μαραμπού μελετούν σε βάθος και με τις ώρες το παγωτό και πειραματίζονται με αυτό, γι' αυτό και τους αξίζει ο τίτλος των φιλοσόφων του παγωτού! Φτιάχνουν τα πάντα από την αρχή, αναζητώντας τις πρώτες ύλες μας με μεγάλη προσοχή και ενδιαφέρον με προτίμηση στους μικρούς παραγωγούς, ενώ χρησιμοποιούν τη λιγότερη δυνατή ποσότητα ζάχαρης και εάν υπάρχουν λιπαρά φροντίζουν να τα κρατούν σχετικά χαμηλά.
Τα φρούτα είναι φρέσκα και ακολουθούν πάντα την εποχικότητα. Δε θα βρείτε σορμπέ φράουλα το Νοέμβριο ούτε σορμπέ ρόδι τον Αύγουστο. Το γάλα είναι αγελαδινό εξαιρετικής ποιότητας, και ορισμένες φορές χρησιμοποιούν και κατσικίσιο. Οι γεύσεις αλλάζουν και ο καθένας μας έχει τα δικά του αγαπημένα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι σταματάμε να δοκιμάζουμε και ό,τι νέο και εποχικό: ανθόγαλο, καραμέλα με αλάτι, φυστικοβούτυρο, σορμπέ μαύρη σοκολάτα, βερύκοκο ή κόκκινο σταφύλι. Φυλαγμένα στα ανοξείδωτα δοχεία με καπάκια, γιατί έτσι διατηρούνται πολύ καλύτερα μας περιμένουν στην επόμενη βόλτα μας στο Παγκράτι να ξαναθυμηθούμε τι γεύση έχει το πραγματικό παγωτό!
Αρχελάου 17, Αθήνα, 2107247037
marabooicecream.gr, FB: Maraboo Ice Cream, IG: @marabooicecream