Τα δωρεάν της εβδομάδας: Μια μικρή γιορτή κόμικς στήνεται στα Εξάρχεια

Η επιστροφή του Slugfest, λίγες ακόμα κινηματογραφικές εξορμήσεις και ό,τι μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 29/6 έως 5/7.

Slugfest 2024

Το Slugfest επιστρέφει έως 30 Ιουνίου δημιουργώντας ένα σημείο συνάντησης για όσους αγαπούν τα κόμικς και την οπτική αφήγηση και προωθώντας παράλληλα τον κόσμο των αυτοεκδόσεων. Στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο "αλτάι", στα Εξάρχεια, καλλιτέχνες, πορωμένοι κομιξάδες και βιβλιοφάγοι έρχονται να ανταλλάξουν ιδέες, να μοιραστούν αλλά και να δημιουργήσουν ιστορίες. Το πρόγραμμα του Slugfest Vol. 2 περιλαμβάνει παρουσιάσεις κόμικς, εργαστήρια, συζητήσεις, προβολές ταινιών μικρού μήκους αλλά και μια έκθεση στο artist alley.

Μετά τις περιπλανήσεις στον κόσμο της ένατης τέχνης, σειρά έχει το σινεμά. Το Park your Cinema στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ επιστρέφει με δύο προβολές: στις 30/6 θα δούμε την "Αλίκη μέσα από τον καθρέφτη" (2016) και στις 5/7 το φινάλε της τριλογίας του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, "Πριν τα Μεσάνυχτα" (ώρα έναρξης προβολών: 9 μ.μ.).

Παράλληλα, το 14ο Athens Open Air Film Festival μάς παρακινεί να απολαύσουμε θερινό σινεμά σε απρόσμενες τοποθεσίες, με δύο ξεχωριστές προβολές. Στις 3/7 θα προβληθεί "Το Έμβασμα" του Ουσμάν Σεμπέν, στους Κήπους της Γαλλικής Σχολής Αθηνών, και οι εβδομαδιαίες προβολές του φεστιβάλ κλείνουν με το ανατριχιαστικό director’s cut του "Zodiac" (Ντέιβιντ Φίντσερ), το οποίο θα δούμε στο Άλσος Πετραλώνων, την Παρασκευή 5/7 (ώρα έναρξης προβολών: 9.30 μ.μ.).

Ακόμη, στο πλαίσιο του πρότζεκτ "Engaged Scenography" που αφορά τις σύγχρονες εκφάνσεις της σκηνογραφίας, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και το Ινστιτούτο Γκαίτε διοργανώνουν μια σειρά δημόσιων παρουσιάσεων-περφόρμανς από τους καλλιτέχνες Nadia Beugré (29/6, 8-9 μ.μ., Κέντρο Τεχνών), Γιώργο Σαπουντζή (3/7, 8 μ.μ., Κέντρο Μελέτης Χορού Ι & Ρ. Ντάνκαν) και Νεφέλη Παπαδημούλη (5/7, 8.30 μ.μ., Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος). Στόχος του προγράμματος είναι η συγκρότηση μιας πλατφόρμας ανταλλαγών, πειραματισμού, δημιουργίας και δικτύωσης μεταξύ επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο διευρυμένο πεδίο της σκηνογραφίας.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων

Βασ. Σοφίας, Πάρκο Ελευθερίας
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Όλα όσα πρέπει να δεις στο αφιέρωμα "1974 & 1944 - Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της"

Μια λίστα με τα highlights του επετειακού αφιερώματος που σχεδίασε ο Δήμος Αθηναίων, με αφορμή τα 80 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας αλλά και τα 80 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας από τη ναζιστική κατοχή.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
15/07/2024

"Νατέλα: Δεκαοχτώ χρόνια χωρίς τον Άλεξ": Η νέα σειρά podcast του istorima

Μια αληθινή ιστορία εξαφάνισης ενός παιδιού μέσα από τις διηγήσεις της μητέρας του, με την υπογραφή του οργανισμού συλλογής προφορικών ιστοριών istorima.

ΥΠΠΟ: Θωρακίζεται το Κάστρο της Κορώνης

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη επισκέφθηκε το ιστορικό μνημείο, όπου υλοποιείται μεγάλο τεχνικό έργο στερέωσης.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Σινεφίλ διήμερο στην Τεχνόπολη

Διπλό ραντεβού στην Τεχνόπολη για το Athens Open Air Film Festival και ό,τι άλλο μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 13 έως 19/7.

ΥΠΠΟ: Λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του αρχαιολογικού χώρου του Κεραμεικού

Ο αρχαιολογικός χώρος αποκτά μία νέα πύλη εισόδου-εξόδου, καθώς και άλλες απαραίτητες υποδομές.

Κραυγή των ωκεανών: Αποκαλύπτοντας την επίδραση των ανθρώπων στα θαλάσσια οικοσυστήματα

Το επιστημονικό σκάφος Tara βρίσκεται στην Αθήνα για ψηφιακές παραστάσεις, ωκεανογραφικά εργαστήρια, επισκέψεις και ημερίδα στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Αλλαγές στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας

Το Υπουργείο Πολιτισμού προχωράει σε αναδιαμόρφωση της εισόδου του αρχαιολογικού χώρου ώστε να αναδεικνύεται το πέρας της Ιερά Οδού.