"Piraeus Street Long Jump": Το κορυφαίο αθλητικό γεγονός επιστρέφει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με τον Μίλτο Τεντόγλου

Στη διοργάνωση αναμένεται να δώσουν δυναμικό "παρών" σπουδαίοι αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Piraeus Street Long Jump © Piraeus Street Long Jump

Το κορυφαίο αθλητικό γεγονός Piraeus Street Long Jump που αποτελεί τον πρώτο αγώνα άλματος σε μήκος εκτός σταδίου που έγινε στην Ελλάδα, επιστρέφει για 2η χρονιά στον Πειραιά, μετά την περσινή του επιτυχία, στις 23 Ιουνίου, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Ο Δήμος Πειραιά και ο ΣΕΓΑΣ ενώνουν και πάλι τις δυνάμεις τους για το σπουδαίο αυτό γεγονός άλματος εις μήκος εκτός σταδίου, που συνδυάζει την ενέργεια, το πάθος και την αδρεναλίνη κορυφαίων αθλητών του άλματος εις μήκος με την ιστορία του Πειραιά. Στη διοργάνωση αναμένεται να δώσουν δυναμικό "παρών" σπουδαίοι αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό με τον κορυφαίο άλτη στον κόσμο, τον χρυσό Ολυμπιονίκη και παγκόσμιο πρωταθλητή στο άλμα εις μήκος Μίλτο Τεντόγλου, να έχει ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή του στον πρώτο του αγώνα στην Ελλάδα, στον ανοιχτό στίβο, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

Piraeus Street Long Jump
© Piraeus Street Long Jump

Το Piraeus Street Long Jump έχει ενταχθεί στη σειρά World Athletics Continental Tour στην κατηγορία Silver και θα φιλοξενήσει τόσο το μήκος Ανδρών όσο και Γυναικών, με το εμβληματικό Δημοτικό Θέατρο Πειραιά να αποτελεί πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους. Οι αγώνες της Silver κατηγορίας προσφέρουν σημαντικούς βαθμούς στους συμμετέχοντες και αποτελούν ευκαιρία για συγκομιδή πόντων και επίτευξη ορίων ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Piraeus Street Long Jump
© Piraeus Street Long Jump

Αναβίωση του άλματος εις μήκος 168 χρόνια μετά

Σύμφωνα με το ιστορικό έγγραφο ντοκουμέντο, υπό τον τίτλο "Αγωνίσματα τίθενται πέντε - οι 'άγνωστοι Ολυμπιακοί' του 1856", το 1856 πραγματοποιήθηκαν στον Πειραιά τα ακόλουθα πέντε αγωνίσματα: το πήδημα, το άλμα σε μήκος, η δισκοβολία (λιθοβολία), το τρέξιμο και το πάλεμα. Ο Πειραιάς αναβιώνει για ακόμα μία χρονιά το άθλημα του άλματος εις μήκος με το Piraeus Street Long Jump στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, προσελκύοντας τους κορυφαίους άλτες του κόσμου σε ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ευρώπης. Το event αποτελεί συνδιοργάνωση του Δήμου Πειραιά και του ΣΕΓΑΣ.

Piraeus Street Long Jump
© Piraeus Street Long Jump

Κορυφαία ονόματα δίνουν το "παρών"

Στο Piraeus Street Long Jump, πέραν του Μίλτου Τεντόγλου θα λάβουν μέρος σπουδαία ονόματα του άλματος εις μήκος όπως: ο Βούλγαρος Bozhidar Saraboyukov (ατομικό ρεκόρ: 8,22μ.), ο Βρετανός Jacob Fincham-Dukes (ατομικό ρεκόρ: 8,20μ.), ο Γάλλος Jules Pommery (χάλκινο μετάλλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα), ο Σέρβος Lazar Anic (ατομικό ρεκόρ: 8,15μ.), ο Γάλλος Erwan Konate (2 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής U20), ο Γάλλος Tom Campagne (ατομικό ρεκόρ: 8,12μ.), ο Κροάτης Marko Ceko (ατομικό ρεκόρ: 8,04μ.), ο Τσέχος Petr Meindlschmid (ατομικό ρεκόρ: 8,03μ.) ο Τούρκος Necati Er (Ολυμπιονίκης), ο Σέρβος Luka Boskovic (ατομικό ρεκόρ: 7,80μ.), ο Αντώνης Στυλιανίδης (ατομικό ρεκόρ: 7,80μ.), η Ρουμάνα Alina Rotaru-Kottmann (χάλκινη παγκόσμια πρωταθλήτρια, ατομικό ρεκόρ: 6.96μ.), η Σέρβα Milica Gardasevic (πρωταθλήτρια Ευρώπης U20), η Κύπρια Filippa Kviten (ατομικό ρεκόρ: 6,79μ.), η Σουηδή Tilde Johansson (πρωταθλήτριας Ευρώπης U18 & U20), η Πολωνή Magdalena Bokun (ατομικό ρεκόρ: 6,71μ.), η Ιρλανδή Elizabeth Ndudi (πρωταθλήτρια Ευρώπης U20), η Σέρβα Angelina Topic (ασημένιο μετάλλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα), η Αντριάνα Γκόγκα (ατομικό ρεκόρ: 6,55μ.) και η Μαρία Στεφανοπούλου (ατομικό ρεκόρ: 6,38μ.). 

Piraeus Street Long Jump
© Piraeus Street Long Jump

Ο Αγώνας θα κεντρίσει το ενδιαφέρον των κορυφαίων αλτών και παράλληλα θα τραβήξει τα βλέμματα εκατοντάδων πολιτών καθώς η παρακολούθησή του θα είναι δωρεάν για το κοινό. Την Κυριακή 23 Ιουνίου, στις 4.30 μ.μ. θα γίνει ο αγώνας των Γυναικών και στις 6.10 μ.μ. θα γίνει ο αγώνας των Ανδρών. Η διοργάνωση θα έχει ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη στις 6.10 μ.μ. από το κανάλι ONE CHANNEL.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Όλα όσα πρέπει να δεις στο αφιέρωμα "1974 & 1944 - Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της"

Μια λίστα με τα highlights του επετειακού αφιερώματος που σχεδίασε ο Δήμος Αθηναίων, με αφορμή τα 80 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας αλλά και τα 80 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας από τη ναζιστική κατοχή.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
15/07/2024

"Νατέλα: Δεκαοχτώ χρόνια χωρίς τον Άλεξ": Η νέα σειρά podcast του istorima

Μια αληθινή ιστορία εξαφάνισης ενός παιδιού μέσα από τις διηγήσεις της μητέρας του, με την υπογραφή του οργανισμού συλλογής προφορικών ιστοριών istorima.

ΥΠΠΟ: Θωρακίζεται το Κάστρο της Κορώνης

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη επισκέφθηκε το ιστορικό μνημείο, όπου υλοποιείται μεγάλο τεχνικό έργο στερέωσης.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Σινεφίλ διήμερο στην Τεχνόπολη

Διπλό ραντεβού στην Τεχνόπολη για το Athens Open Air Film Festival και ό,τι άλλο μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 13 έως 19/7.

ΥΠΠΟ: Λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του αρχαιολογικού χώρου του Κεραμεικού

Ο αρχαιολογικός χώρος αποκτά μία νέα πύλη εισόδου-εξόδου, καθώς και άλλες απαραίτητες υποδομές.

Κραυγή των ωκεανών: Αποκαλύπτοντας την επίδραση των ανθρώπων στα θαλάσσια οικοσυστήματα

Το επιστημονικό σκάφος Tara βρίσκεται στην Αθήνα για ψηφιακές παραστάσεις, ωκεανογραφικά εργαστήρια, επισκέψεις και ημερίδα στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Αλλαγές στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας

Το Υπουργείο Πολιτισμού προχωράει σε αναδιαμόρφωση της εισόδου του αρχαιολογικού χώρου ώστε να αναδεικνύεται το πέρας της Ιερά Οδού.