Sneakerness: Η μεγαλύτερη συνάντηση sneakers στην Ευρώπη για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Κορυφαία brands από όλη την Ευρώπη, αλλά και μοναδικοί συλλέκτες και θαυμαστές των sneakers.

Sneakerness

Από τις 11 ως τις 13 Οκτωβρίου στο Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ στο Γκάζι, οι λάτρεις των sneakers θα βιώσουν μια ξεχωριστή εμπειρία που συνδυάζει shopping, μουσική, φαγητό και street art.

Το φεστιβάλ Sneakerness είναι η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή γιορτή για τους λάτρεις του streetwear που ενώνει τους φανατικούς της sneaker κουλτούρας σε ένα event όπου μπορούν να εκφράσουν το πάθος τους γι’ αυτήν. Πρόκειται για ένα μοναδικό fashion festival με ιστορία για πάνω από δέκα χρόνια και παρουσία στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις, όπως Ζυρίχη, Άμστερνταμ, Μιλάνο, Βουδαπέστη και Λονδίνο. Στόχος του είναι να αγκαλιάσει το παγκόσμιο φαινόμενο της sneaker culture σε όλες τις διαφορετικές εκφάνσεις του.

Sneakerness

Η κουλτούρα του Sneakerness Athens

Από τις 11 έως τις 13 Οκτωβρίου στο Παλιό Αμαξοστάσιο στο Γκάζι, σε έναν χώρο πάνω από 4000τ.μ., θα βρεθούν κορυφαία brands από όλη την Ευρώπη, αλλά και μοναδικοί συλλέκτες και θαυμαστές των sneakers. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν, να θαυμάσουν, αλλά και να αγοράσουν προϊόντα σε μία πρωτόγνωρη 360° εμπειρία με limited edition μοντέλα, σπάνια κομμάτια και διαγωνισμούς.

Sneakerness

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει καλλιτεχνικές δράσεις, αποκλειστικές κυκλοφορίες και παρουσιάσεις των sneaker brands, workshops, συζητήσεις σε πάνελ, DJ sets και live συναυλίες, street food & cocktail court, gaming stations, tattoo & graffiti corner και την αφρόκρεμα των streetwear brands και merch. Για τους λάτρεις των σπορ, το μπάσκετ – ως κεντρικό στοιχείο της sneaker culture – θα βρίσκεται στο επίκεντρο, μέσα από ενδιαφέρουσες δράσεις σε συνεργασία με τα μεγαλύτερα streetwear brands. 

Trivia

Τα πρώτα αθλητικά παπούτσια κυκλοφόρησαν στα τέλη του 19ου αιώνα, σχεδιασμένα για να τα φορά κανείς όταν παίζει τένις ή κροκέ, ενώ το πρώτο ζευγάρι ειδικά για τρέξιμο δημιουργήθηκε το 1895 από την εταιρεία J.W. Foster & Sons. Πολύ γρήγορα, αυτό το είδος footwear άρχισε να προτιμάται και από όσους δεν είχαν τόσο μεγάλη ανάγκη από παπούτσια που απορροφούν τους κραδασμούς προστατεύοντας τις αρθρώσεις, αλλά λάτρεψαν την άνεση και το casual στυλ τους. Έτσι, γεννήθηκαν τα sneakers που πήραν το όνομά τους από την αγγλική λέξη "sneak up", δηλαδή "αιφνιδιάζω", επειδή όποιος τα φορούσε μπορούσε να κινείται αθόρυβα.

Sneakerness

Από ένα είδος της καθημερινότητας, τα sneakers είναι πλέον ένα αναπόσπαστο κομμάτι της street κουλτούρας που εντυπωσιάζει για το φανατικό κοινό του. Συλλέκτες ξοδεύουν τεράστια ποσά για να αποκτήσουν σπάνια ή limited edition μοντέλα –εκτιμάται ότι οι πιο μανιώδεις διαθέτουν στη συλλογή τους πάνω από 4000 χιλιάδες ζευγάρια, συνολικής αξίας άνω του ενός εκατομμυρίου δολαρίων. Τα χρήματα που ξοδεύονται για την αγορά sneakers ετησίως ανέρχονται σε 80.19 δισεκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ, ενώ το ποσό εκτιμάται ότι θα αυξάνεται ετησίως σε ποσοστό έως και 5.18% μέχρι το 2028. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Όλα όσα πρέπει να δεις στο αφιέρωμα "1974 & 1944 - Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της"

Μια λίστα με τα highlights του επετειακού αφιερώματος που σχεδίασε ο Δήμος Αθηναίων, με αφορμή τα 80 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας αλλά και τα 80 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας από τη ναζιστική κατοχή.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
15/07/2024

"Νατέλα: Δεκαοχτώ χρόνια χωρίς τον Άλεξ": Η νέα σειρά podcast του istorima

Μια αληθινή ιστορία εξαφάνισης ενός παιδιού μέσα από τις διηγήσεις της μητέρας του, με την υπογραφή του οργανισμού συλλογής προφορικών ιστοριών istorima.

ΥΠΠΟ: Θωρακίζεται το Κάστρο της Κορώνης

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη επισκέφθηκε το ιστορικό μνημείο, όπου υλοποιείται μεγάλο τεχνικό έργο στερέωσης.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Σινεφίλ διήμερο στην Τεχνόπολη

Διπλό ραντεβού στην Τεχνόπολη για το Athens Open Air Film Festival και ό,τι άλλο μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 13 έως 19/7.

ΥΠΠΟ: Λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του αρχαιολογικού χώρου του Κεραμεικού

Ο αρχαιολογικός χώρος αποκτά μία νέα πύλη εισόδου-εξόδου, καθώς και άλλες απαραίτητες υποδομές.

Κραυγή των ωκεανών: Αποκαλύπτοντας την επίδραση των ανθρώπων στα θαλάσσια οικοσυστήματα

Το επιστημονικό σκάφος Tara βρίσκεται στην Αθήνα για ψηφιακές παραστάσεις, ωκεανογραφικά εργαστήρια, επισκέψεις και ημερίδα στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Αλλαγές στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας

Το Υπουργείο Πολιτισμού προχωράει σε αναδιαμόρφωση της εισόδου του αρχαιολογικού χώρου ώστε να αναδεικνύεται το πέρας της Ιερά Οδού.