Το νέο concept pastry shop "Montée" στη Νέα Πεντέλη

Χειροποίητες δημιουργίες που βασίζονται σε ΠΟΠ πρώτες ύλες και φιλοσοφία γαλλικής πατισερί, χαμηλής, ωστόσο, σε λιπαρά και σάκχαρα.

Montée

Στη γειτονιά της Νέας Πεντέλης, το "Montée", η νέα μπουτίκ ζαχαροπλαστικής τέχνης, ήρθε για να απενοχοποιήσει τη σχέση μας με τους γλυκούς πειρασμούς, προσφέροντας γαλλική πατισερί, αλλά με υγιεινό twist.

Η ιστορία του ξεκινά με δύο φίλους, τον Γιώργο Γιακουμάκη και τον Λάμπρο Ζαρκαδούλα, των οποίων η παράλληλοι βίοι στη ζαχαροπλαστική, αλλά και τα τυχαία συναπαντήματά τους στις κουζίνες ηχηρών brands, τους οδήγησαν σε ένα κοινό όνειρο. Στη δημιουργία ενός "τόπου", όπου η παράδοση θα συναντά την καινοτομία και όπου κάθε δημιούργημα θα έχει ευγενική καταγωγή και ισχυρή ταυτότητα. Και κάπως έτσι εγένετο το πρώτο "Montée" στην Αλίαρτο της Βοιωτίας και ακριβώς έτσι γεννήθηκε και το ολοκαίνουριο "Montée" της Νέας Πεντέλης. Σε αυτό, μάλιστα, προστέθηκε στην παρέα και παρουσία του Ηρακλειώτη (συνονόματου ξάδερφου του ιδιοκτήτη) διεθνούς ποδοσφαιριστή Γιώργου Γιακουμάκη.    

Montée

Η ιδέα πίσω από το "Montée" είναι απλή, αλλά επαναστατική: Ααπόλαυση που δεν επιβαρύνει την καλή σωματική και φυσική κατάσταση. Κάθε λιχουδιά είναι σχολαστικά παρασκευασμένη, χαμηλή σε λιπαρά και σάκχαρα, εξασφαλίζοντας μια εμπειρία χωρίς ενοχές. Όλα τα γλυκά είναι χειροποίητα, χωρίς χημικές χρωστικές, συντηρητικά ή βελτιωτικά γεύσεων. Οι πρώτες ύλες στο σύνολό τους καταφθάνουν από μικρούς, αξιόπιστους παραγωγούς –το 100% αγελαδινό γάλα για το gelato που προέρχεται από τη Μονή της Μακαριώτισσας στη Βοιωτία, το μέλι, τα πορτοκάλια και τα λεμόνια που καλλιεργούνται στα προσωπικά περιβόλια των ιδιοκτητών στην Κρήτη, ή η μαστίχα από προκύπτει από τις premium σοδειές επιλεγμένων αγροτών στη Χίο.

Montée

Από το παγωτό από ανθό γάλακτος με σάλτσα ροδιού και φιστικιού  ή το Paris Brest, με 100% φουντούκι, ganache Montée φουντούκι και καθαρή πραλίνα φουντουκιού με καραμελωμένα φουντούκια, μέχρι το best seller mille-feuille με καραμελωμένη σφολιάτα βουτύρου, κρέμα ζαχαροπλαστικής με βανίλια Μαδαγασκάρης και λεπτή στρώση από ganache αλμυρής καραμέλας, όλα τα χειροποιήματα είναι απόδειξη της δεξιοτεχνίας και της αφοσίωσης στη γεύση.

Montée

Όλα τα προϊόντα που διατίθενται στο Montee παρασκευάζονται στο σύγχρονο ιδιόκτητο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής στην Αλίαρτο Βοιωτίας, όπου και το πρώτο κατάστημα της soon to be boutique αλυσίδας. 

Montée Authentic Pastries, 28ης Οκτωβρίου 56, Νέα Πεντέλη, 210 613 4093
Ωράριο: Καθημερινά 9 π.μ.-10 μ.μ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Αστικός Περίπατος στην Αθηναϊκή Ριβιέρα: Αναδεικνύοντας την παράκτια ζώνη με υπογραφή Χαρδαλιά

Υπεγράφη η σύμβαση της κατασκευής του αστικού περιπάτου στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Το υπουργείο Τουρισμού ανακοινώνει την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη.

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη.

Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων για την εβδομάδα 15-21 Ιουλίου

Η τρίτη εβδομάδα του θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού "Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός" φέρνει οκτώ ξεχωριστές εκδηλώσεις.

Δήμος Αθηναίων: Παραμένουν ανοιχτές οι κλιματιζόμενες Λέσχες Φιλίας λόγω καύσωνα

Σε 24ωρη βάση η λειτουργία των Παιδικών Χαρών και των Ανοικτών Αθλητικών Κέντρων.

Όλα όσα πρέπει να δεις στο αφιέρωμα "1974 & 1944 - Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της"

Μια λίστα με τα highlights του επετειακού αφιερώματος που σχεδίασε ο Δήμος Αθηναίων, με αφορμή τα 80 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας αλλά και τα 80 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας από τη ναζιστική κατοχή.

"Νατέλα: Δεκαοχτώ χρόνια χωρίς τον Άλεξ": Η νέα σειρά podcast του istorima

Μια αληθινή ιστορία εξαφάνισης ενός παιδιού μέσα από τις διηγήσεις της μητέρας του, με την υπογραφή του οργανισμού συλλογής προφορικών ιστοριών istorima.

ΥΠΠΟ: Θωρακίζεται το Κάστρο της Κορώνης

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη επισκέφθηκε το ιστορικό μνημείο, όπου υλοποιείται μεγάλο τεχνικό έργο στερέωσης.