Η εταιρεία Βενέτη απέκτησε την ιδιοκτησία των παγωτών Δωδώνη

Στα πλάνα της εταιρείας η αγορά ελληνικής φάρμας γάλακτος.

Παγωτά Δωδώνη

Η ελληνική εταιρεία Παγωτά Δωδώνη περνάει στα χέρια της εταιρείας Βενέτη και εξελίσσεται. Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλoς της Βενέτη, Παναγιώτης Μονεμβασιώτης: "Η Παγωτά Δωδώνη είναι μια ελληνική εταιρεία που συνδέθηκε ιστορικά με την αυθεντικότητα και τις άριστης ποιότητας πρώτες ύλες. Όλοι έχουμε μια ανάμνηση από τα Παγωτά Δωδώνη. H ελληνικότητα, η αυθεντικότητα, η αγνότητα των υλικών είναι οι αξίες που διαχρονικά συνδέουν τη Βενέτη με τη Δωδώνη. Πήραμε στα χέρια μας το 'θεϊκό παγωτό'. Για εμάς, νέα τάση είναι το αληθινό παγωτό. Από φυσικό γάλα. Από αληθινή φάρμα που σέβεται τα ζώα της. Είμαστε εδώ για να ξεκινήσουμε μια νέα εποχή στο ελληνικό παγωτό." 

Σήμερα η Παγωτά Δωδώνη διατηρεί ένα δίκτυο 40 καταστημάτων franchise, ψυγεία πώλησης συσκευασμένου παγωτού σε επιλεγμένα super markets και αρτοποιεία καθώς και  συνεργασίες horeca σε πάνω από 1500 σημεία σε όλη την Ελλάδα. 

Παγωτά Δωδώνη

Oι στόχοι της Βενέτη για την Παγωτά Δωδώνη είναι η oλοκλήρωση των διαδικασιών εξυγίανσης, η επένδυση στο φυσικό γάλα με εξαγορά ελληνικής φάρμας γάλακτος και η ανάπτυξη νέων προϊόντων που να βασίζονται σε αυτό. Παράλληλα, η εταιρεία θα επενδύσει στην απόκτηση νέου σύγχρονου εξοπλισμού, στην αναβάθμιση των καταστημάτων του σημερινού δικτύου και στην ανάπτυξη νέων σημείων πώλησης με νέο concept καταστημάτων. 

Το νέo, εξελιγμένο concept καταστημάτων Παγωτά Δωδώνη θα είναι παράλληλα Gelateria, Γαλακτοπωλείο και Ζαχαροπλαστείο με υπερψυγμένο γλυκό. Τα νέα καταστήματα θα προσφέρουν παραδοσιακές γεύσεις και προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας με κύριο συστατικό το φυσικό γάλα αλλά και ροφήματα, φυσικούς χυμούς και ιταλικό καφέ.

Παγωτά Δωδώνη

Η Παγωτά Δωδώνη μέχρι σήμερα  

Η Παγωτά Δωδώνη καθιέρωσε το θεσμό του εξειδικευμένου καταστήματος παγωτού κατακτώντας την 1η θέση στην αγορά της Ελλάδας και δημιουργώντας τη μεγαλύτερη αλυσίδα παγωτού. Με διαρκείς καινοτομίες και αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, με πιστοποίηση ISO 9001 και HACCP για τη διασφάλιση της υγιεινής και την ποιότητας των προϊόντων της, η Παγωτά Δωδώνη ήταν από τις πρωτοπόρες εταιρείες παγωτού. 

Η εταιρεία έχει δημιουργήσει πάνω από 200 διαφορετικές γεύσεις παγωτού, λανσάροντας με επιτυχία  τις πιο πρωτοποριακές γεύσεις για την εποχή τους, όπως τα διάσημα παρφέ, οι γιαουρτογεύσεις, τα σορμπέ, οι γκουρμέ, το chocorello ή το chili ανανάς. Με αυτές και την αναλλοίωτη και αδιαπραγμάτευτη πίστη στην ποιότητα των προϊόντων της εδώ και 57 χρόνια, κατάφερε όχι μόνο να γίνει ένα ελληνικό διαχρονικό lovebrand αλλά και συνώνυμο με το "θεϊκό παγωτό".

Ιστορία

  • 1967: Η εταιρεία Παγωτά Δωδώνη ξεκίνησε το 1967 όταν ο Βασίλης Μπλέτσος και η Σοφία Ξήτα από την Ήπειρο, άνοιξαν το πρώτο γαλακτοπωλείο τους στην Κυψέλη.
  • 1977: Mεταφορά της στις σημερινές ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της στην Παλλήνη Αττικής.
  • 1984: Λειτουργεί το πρώτο ιδιόκτητο κατάστημα Δωδώνη στην Κηφισιά Αττικής που αποτελεί και την πρώτη gelateria στην Ελλάδα.
  • 1985: Λειτουργεί το πρώτο κατάστημα franchise στο Χαλάνδρι.
  • 1991-1995: Ανάπτυξη μέσω του μοντέλου δικαιόχρησης με 17 νέα καταστήματα Δωδώνη. 
  • 1995- 1999: Η Δωδώνη εισάγει νέα τεχνολογία παραγωγής  δημιουργεί μικροβιολογικό και χημικό εργαστήριο στις εγκαταστάσεις της, εκσυγχρονισμός με νέα συστήματα ποιότητας και πιστοποιήσεις ISO & HACCP.
  • 1999: Εξαγορά από τον επενδυτικό όμιλο GLOBAL FINANCE. Την ίδια χρονιά λανσάρεται το συσκευασμένο παγωτό Δωδώνη, ενώ το δίκτυο των καταστημάτων έχει πλέον ξεπεράσει τα 100.
  • 2000-2007: Ανάπτυξη νέου μοντέλου καταστήματος με νέες κατηγορίες προϊόντων εκτός παγωτού (γλυκά, σνακ, καφέ, γαρνιρίσματα).
  • 2007: Πώληση ΔΩΔΩΝΗ στην NBGI, περίπου 180 καταστήματα. 
  • 2011: Κρίση, & πρώτα σημάδια αδυναμίας πληρωμών τραπεζικών δανείων.
  • 2012: Ξεσπά η φωτιά στη μονάδα παραγωγής, η ζημιά επιβαρύνει τη λειτουργία.
  • 2013: Νέα τάση fro-yo και ίδρυση chillbox.
  • 2016: Πώληση NBGI στη Stage Capital. 
  • 2020: Πώληση Chillbox στην Kayak (25% όγκου πωλήσεων της Δωδώνης).

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Αστικός Περίπατος στην Αθηναϊκή Ριβιέρα: Αναδεικνύοντας την παράκτια ζώνη με υπογραφή Χαρδαλιά

Υπεγράφη η σύμβαση της κατασκευής του αστικού περιπάτου στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Το υπουργείο Τουρισμού ανακοινώνει την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη.

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη.

Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων για την εβδομάδα 15-21 Ιουλίου

Η τρίτη εβδομάδα του θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού "Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός" φέρνει οκτώ ξεχωριστές εκδηλώσεις.

Δήμος Αθηναίων: Παραμένουν ανοιχτές οι κλιματιζόμενες Λέσχες Φιλίας λόγω καύσωνα

Σε 24ωρη βάση η λειτουργία των Παιδικών Χαρών και των Ανοικτών Αθλητικών Κέντρων.

Όλα όσα πρέπει να δεις στο αφιέρωμα "1974 & 1944 - Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της"

Μια λίστα με τα highlights του επετειακού αφιερώματος που σχεδίασε ο Δήμος Αθηναίων, με αφορμή τα 80 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας αλλά και τα 80 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας από τη ναζιστική κατοχή.

"Νατέλα: Δεκαοχτώ χρόνια χωρίς τον Άλεξ": Η νέα σειρά podcast του istorima

Μια αληθινή ιστορία εξαφάνισης ενός παιδιού μέσα από τις διηγήσεις της μητέρας του, με την υπογραφή του οργανισμού συλλογής προφορικών ιστοριών istorima.

ΥΠΠΟ: Θωρακίζεται το Κάστρο της Κορώνης

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη επισκέφθηκε το ιστορικό μνημείο, όπου υλοποιείται μεγάλο τεχνικό έργο στερέωσης.